Hva er Pomegranate Seed Oil?

January 16  by Eliza

Granateple frø olje er en fruktig, aromatisk eterisk olje laget fra granateple frø. Myk gult i farge, er det brukt som tilsetning i kosmetikk. Høy i flavonoider og rik på antioksidanter, er granateple frø olje også et populært kosttilskudd.

Sine medisinske egenskaper og næringsrik innhold gjør granateple frø olje svært ettertraktet i drinker, kosttilskudd, og andre former. Antioksidant kvaliteter av oljen, som kommer fra tilstedeværelsen av fettsyrer som ikke finnes i andre plantekilde, er den mest populære attributt. Disse antioksidantene kan bekjempe aldring samt frie radikaler som kan forårsake celleskader.

Studier indikerer at disse antioksidantene kan være ansvarlig for warding av fedme og hjertesykdommer, slåss diabetes og ulike kreftformer, og støtter immunforsvaret. Oljen kan også hjelpe regenerering og styrking av hudceller. En anti-inflammatorisk og anti-mikrobiell sammensatte, kan oljen også lette hevelse, berolige muskelsmerter, og balansere pH-nivået i huden.

Den fytoøstrogener innenfor olje kan også bidra til å lette overgangsplager. Brukes lokalt eller muntlig, kan det hjelpe rette nattesvette, humørsvingninger, hetetokter, lav libido, og vaginal tørrhet. Den kan også brukes som en massasjeolje eller personlig smøremiddel for å lindre disse og andre symptomer.

I motsetning til mange essensielle oljer, granateple frø olje, også kjent som Punica granatum, kan tas både internt og eksternt. En kilde til ellagic og punicic syrer, kan det fukte, helbrede og beskytte de fleste former for hudskader. Disse kan omfatte eksem, sprukken eller tørr hud, kviser, psoriasis, solbrent, og andre problemer. Granateplekjerneolje kan også gjenopprette elastisitet av moden hud.

På grunn av sine mange disse tallrike hud helbredende egenskaper, er granateple olje ofte brukt på å lage ulike kosmetikk. Disse kan inkludere massasjeoljer, kremer, såper, ansiktspleieprodukter, personlige smøremidler og kroppspleieprodukter. Det kan også redusere forekomsten av fine linjer og rynker, perk opp matt hud, og berolige mindre hudirritasjoner.

Hvis det er lagret i et kjølig og tørt sted, kan granateplekjerneolje vare i opptil et år. Hvis perfekt bevart, kan det ha en holdbarhet på 14 til 16 måneder. Oljen anses kostbare, hovedsakelig på grunn av mengden av frukt som kreves for å fremstille det. Over 200 pounds (91 kilo) er nødvendig for å lage en kilo olje. Selv betraktet generelt trygt, bør helsepersonell konsulteres før bruk av olje.

Stammer fra Egypt, Kina, India, Tyrkia, og andre deler av Midtøsten, vokser granatepletreet mellom 16 til 26 fot (fem på åtte meter) i høyden. Hver granateple produserer hundrevis av røde arils eller frø foringsrør. Disse brukes til å gjøre oljen.

  • Granateplekjerneolje kan være svært gunstig for personer med sprukket eller tørr hud.
  • I motsetning til de fleste eteriske oljer, kan granateple frø olje inntas.
  • Granateplefrø.
  • Granateplekjerneolje kan brukes til å helbrede hud med eksem.