Hva Er praktærfugl?

December 10  by Eliza

Den praktærfugl er en type duck felles for de kystnære områder av Arktis. Disse ender er kjent for den levende, uvanlige farging av hannene i hekkesesongen, den massive størrelsen på sine flokker, og deres evne til å dykke til store dyp for å mate. Sammenlignet med mange andre havet ender, er praktærfugl anses ganske stor, med gjennomsnittlig vekt blir rundt 4 pounds (1,8 kg).

Under paringstiden, farging av de mannlige konge ærfugl endres dramatisk som de kaster sin brun og svart uttoning for fjærdrakt som er mye mer levende. Hekkefjærdrakt av menn inkluderer blått hår på halsen og pannen, med mye av sitt ansikts område dekket i grønt. Hanner har lyse oransje regninger, og under paringstiden, blir regningene sine fremhevet av en oransje utvekst som utvikler like over toppen. Liket av de mannlige ender blir hvit, med svart uttoning dekker sine vinger og rygg. Kvinnelige king ærfugl, noen ganger referert til som dronninger, har året fjærdrakt av brunt og svart, med regninger som er blek gul eller grå.

De vanligste leveområder for den praktærfugl er kystområdene i det nordlige Canada, Alaska, Russland og Grønland. Hekkesesongen er i sommermånedene, og i løpet av denne tiden, er flokkene generelt funnet i de nordligste delene av disse landene. I løpet av vinteren, flyr den praktærfugl sør, men ender som regel forbli i nordlige klima, vanligvis bor i nærheten av havet. King ærfugl vanligvis lever i flokker som varierer i størrelse fra 10.000 til 50.000 ender. Disse flokkene kan holde sammen i mange år, men mellom migrasjoner, flokkene ofte spres inn i mindre grupper.

Kvinnelige ærfugl er vanligvis modne nok til å avle etter den tid de nå tre år. De vanligvis lå 04:56 egg over en periode på rundt sju dager. Eggene inkuberes i underkant av en måned, der tiden den kvinnelige anda holder med eggene, sjelden forlater reiret. Kvinnelige ærfugl ikke spiser i løpet av denne inkubasjonstid.

Den typiske diett av en praktærfugl består av plankton og små sjøsnegler og fisk. De må svelge maten hel, og bruke sine magesekker for å bryte opp maten før den går inn i deres fordøyelseskanalen. For å finne mat, kan de ærfugl dykke opp til 150 fot (45 m). Sjøvann er en stor del av kostholdet, men når det er tilgjengelig, ender foretrekker ferskvann.