Hva er Shea Butter?

October 1  by Eliza

Shea smør, også kjent som shea mutter smør, er et naturlig forekommende fett som finnes i frukten av shea trær. Smøret ekstraheres ved hjelp av knusing eller koking. Mens shea smør har et bredt utvalg av applikasjoner, dets kanskje mest kjente bruker er medisinsk og kosmetisk.

Shea smør har et rykte for å være en god fuktighetskrem og mykgjørende fordi den inneholder vitamin A, E og F, og fordi det er lett absorberes inn i huden mens nedtoningen det. I motsetning til andre fettstoffer, betyr det ikke etterlate en fet eller fet rester. Forbrukerne er sannsynlig å finne produkter som inneholder shea smør bak kosmetiske tellere som tilbyr akne, arr, brenne, kløe, utslett, eksem, leppe, barbering irritasjon, tørr hud, psoriasis, stretch mark, rynke og hud misfarging behandlinger. Det kan også bli funnet i produkter som sunblock på grunn av sin naturlige Ultrafiolett (UV) lys beskyttelse egenskaper.

Smøret er ofte inkludert i dyre kosmetikk for sin beroligende og revitaliserende kvaliteter, men også fordi produsentene kan kreve en noe høyere pris for elementer som inneholder ingrediensen. Produsenter av sjampo og balsam, for eksempel, kan øke prisene basert på sheasmør ingrediens. Smøret kan bringe elementer til hår produkter som det normalt ikke ville ha, fordi det kan fungere som en dyp fuktighetsgivende agent, flass stillende, hår mykner eller kan markedsføres for å stoppe håret brekker.

Shea smør er medisinske formål har blitt bemerket gjennom historien også. Det er blitt ryktet å fungere som en anti-inflammatorisk agent og har vært kjent for å fremme blodsirkulasjonen og regenerering av celler. I Nigeria er bruken forfremmet til å kontrollere bihulebetennelse og øke nesetetthet lettelse. Smøret påføres i og rundt neseborene slik at dens mykgjørende egenskaper slappe av ansiktshuden og lette å puste.

Mens fargen er ikke den avgjørende faktoren av shea smør renhet på grunn av varierende mutter pigmentering, kan man få et generelt bilde av en gruppe med smør renhet ved å undersøke sin farge. Rå smør er en kremet gråaktig gul farge. Raffinert smør eller smør som har mistet noe av sin renhet, er lettere enn rå smør. Svært behandlet smør, med tvilsomme rene komponenter, er ren hvit. I tillegg er rå smør sannsynlig å ha en duft festet til det, mens raffinert smør vanligvis er luktfri.

For virkelig å høste fordelene av et produkt som inneholder shea smør, bør forbrukerne se på etikettene på produktene nøye. Produkter som listen shea smør som en av de første ingredienser er mer sannsynlig at en betydelig mengde av smøret i sin formulering. Forbrukere bør også forskning produsentenes raffinering teknikker for å sørge for at et produkt inneholder en høy kvalitet av smør som en ingrediens.

  • Shea smør kan bidra til å avlaste flass.
  • Frukten av shea trær er kilden til sheasmør.
  • Shea smør kan brukes lokalt for å behandle eksem.
  • Shea smør kan bli funnet i noen sunblocks.