Hva er Simmondsia Chinensis?

February 7  by Eliza

Simmondsia chinensis er det vitenskapelige navnet på jojoba anlegget. Det er en treaktig busk som vokser hovedsakelig i California og Arizona. Det er spesielt rikelig i Californian Sonoran-ørkenen. Jojobafrø olje er ofte brukt i kosmetikk og rensemidler. Det er også en populær ingrediens i kommersielle produkter som voks og lakk.

Jojoba anlegget kalles også goatnut, deernut og og Jordnøtt, blant andre navn. Fôr dyr som sau, geiter og storfe spiser vill simmondsia Chinensis blader. Mindre ørken dyr som ekorn, jordrotter og mus fest på frø av planten kjent som jojoba nøtter. Bare én art av mus er i stand til å fordøye den rå voks funnet i jojoba mutteren. Voksen har blitt brukt i tradisjonell urtemedisin som et avføringsmiddel for mennesker.

Frøet oljens egenskaper er svært lik i kjemisk sammensetning til spermhvalolje. Hvalolje ble forbudt i 1971 da dyrene ble satt på listen over truede dyrearter. Simmondsia chinensis ble funnet å være en akseptabel erstatning for de fleste sperm hval olje bruker, og kommersiell dyrking startet i 1982. indianere i sørvestre USA har brukt jojobafrø og eterisk olje til matlaging, personlig pleie og medisin i århundrer.

Noen indianer tradisjonelle medisinske bruksområder for simmondsia chinensis omfatter bruk av frø olje for sårbehandling og hudsykdommer som utslett fra giftig eføy eller insektbitt. Simmondsia chinensis seedet olje er nå kjent for å være svært høy i vitamin E, anses som helt nødvendig for å opprettholde sunn hud . Det ble dessuten antatt å være et hår oppkvikkende og styrkende stoff mot nyrestein. Jojoba nøtter var også stekt og spist hele eller malt til pulver og blandes med varmt vann før anstreng, mye som kaffe.

Simmondsia chinensis frø olje ikke har en sterk lukt. Som gjør det nyttig som en transportør olje, eller en nøytral olje som utvanner konsentrerte dufter. Oljen er ofte baseolje for parfymerte produkter som body lotion eller massasjeolje. Det er også brukt som en fuktighetskrem. Dens mykgjørende egenskaper er antatt å skape en barriere mot vanntap i huden.

Simmondsia chinensis er en eviggrønn plante og er motstandsdyktig mot tørke. Levetiden for en simmondsia chinensis plante kan være over 100 år. Den kjerneolje er motstandsdyktig mot varme, og ikke vokser harsk. Den kan lagres i en hvilken som helst beholder, og holdt ved en hvilken som helst temperatur.

  • Simmondsia chinesis frø olje kan brukes til å behandle tilstander som Poison Ivy.
  • Simmondsia chinensis har vært antatt å være nyttig for å behandle og forebygge nyrestein.
  • Simmondsia chinensis olje er lik i kjemisk sammensetning til spermhvalolje.