Hva er sink oksid pulver?

June 20  by Eliza

Sink oksid pulver er et hvitt eller gulaktig pulver som vanligvis brukes til produksjon alt fra kosmetikk og hygieneprodukter til plast og gummi. Produsenter skape pulveret fra både sink og sink malm, men kan også produsere stoffet syntetisk i et laboratorium. Århundrer siden sink oksid salver ble brukt til medisinske formål. Rundt 500 BC indiske leger mente at sink oksid produkter besatt helbredende egenskaper, og greske leger brukte sink oksid pulver i hud salver i det første århundre.

Den franske metoden for å skape sink oksid pulver krever smelter sink ved ekstreme temperaturer på rundt 1832 grader Fahrenheit (1000 grader Celsius). I løpet av smelteprosessen, metallpartikler fordampe, og kombinerer med oksygen for dannelse av sinkoksyd. Et oppsamlingskammer feller den nye forbindelse og kjøler partiklene, som danner med konsistensen av bake mel et hvitt til gult farget pulver. Mikroskopisk, vises partiklene krystall-aktig, med isbiter eller sekskantede former.

Den amerikanske prosess for produksjon sink oksid pulver krever oppvarming sink malm og antrasitt til fordamping skjer. Damper kombinere med oksygen og kul, danner pulveret. Laboratorier syntetisere sink oksid pulver ved hjelp av en prosess som kalles hydrolyse. Elektrisk strøm går gjennom en sinkanode neddykket i en natriumbikarbonatoppløsning, produserer sinkhydroksyd og hydrogengass. Den sinkhydroksyd dekomponerer og danner sinkoksyd.

Mange forbrukerprodukter inneholder sink oksid pulver. Selskaper produserer lim, plast og gummi produkter, ved hjelp av sinkoksid som en av ingrediensene. Stoffet initierer herdeprosessen og forsterker kjemiske bindinger, noe som øker den generelle styrken. Den sammensatte motstår fuktighet og beskytter produkter fra varmeskader i tillegg. Elastisitet av den kjemiske forbindelsen hjelpemidler i å opprettholde holdbarhet på mange produkter.

Vanlige elementer som inneholder sink oksid inkludere isolasjon, utendørs offentlige sitteplasser, fritidsutstyr, og dekk. Dental inlays og hvitt pigment i maling, papir og andre produkter er ofte produsert av sink oksid pulver. Stoffet motstår falming og opprettholder en lys hvit farge ved å reflektere lys. Evnen til å spre ultrafiolette stråler beviser også nyttig som en sol blokkeringsmiddel.

Sink oksid pulver er også motstår bakterie- og soppvekst og er ofte funnet i deodoranter. Foreldre bruker ofte sinkoksid salve som et forebyggende eller for å hjelpe i helbredelsen av bleie utslett. Fuktigheten bestandig materiale beskytter huden mot ytre fuktighet og irritanter. Mange hud og hårpleieprodukter, sammen med kosmetikk, inneholder sink oksid. Den kjemiske forbindelsen fungerer som en mykgjørende og forhindrer tap av fuktighet fra huden og håret.

  • Sinkoksid er ofte funnet i deodoranter.