Hva Er State Bird of Washington?

May 22  by Eliza

Også staten fugl i Iowa og New Jersey, er staten fugl av Washington piletre Goldfinch, også kjent som den Gulstillits. Noen ganger kalt en vill kanari ble selje Goldfinch offisielt oppkalt Washington state fugl i 1951 etter over to tiår med ubesluttsomhet. Det vitenskapelige navnet for piletre Goldfinch er Corduelis tristis.

I 1928 Washingtons delstatsforsamlinger besluttet Washington trengte en tilstand fugl. Bestemme hvilken fugl, var imidlertid ingen enkel sak. Oppgaven ble først gitt til barna, som ønsket å adoptere den Prærielerketrupial. Dessverre, den lovgivende forsamling var misfornøyd med meadowlark grunn av sin popularitet i nærliggende stater. De fortsatte å holde ulike konkurranser med jevne mellomrom, aldri bestemmer seg for en vinner, og til slutt de erklærte piletre Goldfinch, en populær kandidat i noen av konkurransene, som den offisielle statlige fugl av Washington i 1951.

Selv om den kvinnelige willow Goldfinch har trist oliven og dempet gul farge, har den mannlige en strålende gul kropp med slående svarte vinger og panne. Små fugler, de bare nå 4.5 til 5.1 inches (11-13 cm) i lengde, og veier mellom 0,4 og 0,7 gram (11-20 g). Molting to ganger i året, kaster den mannlige Goldfinch hans strålende farge for høsten og vinteren, vedta en titt ligner kvinnens. Hans strålende farge tilbake etter sin andre molt på senvinteren, et tegn på våren nærmer seg.

Aktiv, staten fugl av Washington flits ofte rundt fra abbor til abbor og er ofte i bevegelse. Med sin lille størrelse, kan det lett abbor på toppen av tistler eller tynne ytre busk grener. Sin flight er ujevn og bouncy.

Staten fugl av Washington bebor gresskledd, åpne områder hvor tistel eller solsikker - dens viktigste matkilde - er rikelig. De er også ofte sett i hekkekasser langs veier eller rundt store plener og golfbaner og hyppige fuglebrett som gir dem deres favoritt frø. Disse fuglene er uvanlig fordi, i motsetning til mange frø spisende fugler som også inkluderer insekter som en del av deres kosthold, selje goldfinches aldri med vilje spise noe, men frø.

Avl i juni eller juli, selje goldfinches gjøre sine reir i busker. Den kvinnelige tilbringer nesten en hel uke veving plantefibre og tynne røtter sammen for å skape en liten, åpen kopp som er stramt nok til å holde vann. Koppen er deretter festet til en busk ved hjelp edderkopp silke. Hunnen ruger 06:58 egg for ca to uker. Hatchlings, født hjelpeløs, er avhengige av sine foreldre for de to første ukene av sitt liv.

  • Solsikker er en Goldfinch viktigste matkilde.