Hva Er stelle Sea Eagle?

October 14  by Eliza

Den Stellers havørn er en stor rovfugl funnet langs kysten av Russland. Den har karakteristiske brun fjærdrakt med hvite flekker og er blant de største i verden. Fisk, som ørret, utgjør en stor del av birdâ € ™ s diett, men det er i stand til å ta på små og mellomstore pattedyr. Bevaringsstatus for den Stellers havørn er "truet" som følge av synkende antall.

Fuglen er i hovedsak funnet langs kysten av Nord-Øst-Asia, på steder som Russlands Shantar Islands. I vinter, reiser det lenger sør, ofte til Japan, for å finne en varmere klima. Det er ikke i stand til langdistanse migrasjon i forhold til andre ørner. Det har vært flere observasjoner av Stellers havørn i Amerika, men disse er ikke hyppig, og det har ikke vært noen rapporter om hekkende.

Når fullvoksen, har en Stellers havørn vanligvis en hovedsakelig mørk brun eller svart farge. Fuglene har også hvite flekker, ofte på halen eller skuldre. Stellers havørn er en av de største arter av ørn i verden, med et vingespenn på opptil 8 fot (2,5 meter). Hunnene er vanligvis litt større enn hannene, og kan veie opp til 20 pounds (rundt 9 kilo).

Stellers havørn finnes hovedsakelig langs kysten, men også lever rundt myrer, elver og elvemunninger. I kystnære områder, fuglene vanligvis bygge store hekker på klipper; innlandet reir er ofte bygget i høye furutrær. Reir er alltid bygget nær vann for en konstant tilførsel av mat.

Kosthold på Stellers havørn består hovedsakelig av fisk, spesielt ørret og laks. Den spiser også ofte andre sjøfugl og pattedyr. Når jakt, vil fuglen abbor på en klippe venter på sitt bytte, før swooping ned for å fange det uforvarende. Den eagleâ € ™ s stor størrelse gjør den i stand til å ta på byttedyr så store som små pakninger. Noen ganger fuglen også vil spise åtsel.

En reduksjon i antall Stellers havørn parene har plassert arten under en bevaringsstatus for truet. Dette er et resultat av ødeleggelse av sitt leveområde og overfiske, noe som reduserer birdâ € ™ s naturlig kilde til mat. Det er anslått at det er bare rundt 5000 Stellers havørn igjen i verden som i 2011.

  • Stellers havørn spiser ofte sjøfugl.
  • Stellers havørn bygge sine reir i klippene langs kystlinjer.