Hva Er Steppe Wolf?

March 18  by Eliza

Steppe ulv, eller Canis lupus campestris, antas å være en underart av den europeiske grå ulv, Canis lupus lupus. Disse ulvene kan vanligvis finnes på slettene i Eurasia, Ural fjellområdene, og slettene i Kaukasus-regionen. De har også noen ganger gå videre sørover inn i Iran og Afghanistan, samt i Øst-Europa. Den typiske steppe ulv veier mellom 77 og 88 pounds (35 til 40 kilo), og er vanligvis grå, brun eller svart i fargen. De vanligvis lever i sosiale grupper som er kjent som pakker og lever av frukt, gnagere, fisk og flokkdyr.

Europeiske grå ulv underarter som steppe ulven sannsynligvis utviklet seg til sin nåværende form ca 150.000 år siden. Disse ulvene er vanligvis lysere på sine sider, med mørkere grå eller brune ryggen, noen ganger også flekkete med svart. De er regnet som en av de mindre arter av europeisk ulv. Denne arten også vanligvis har pels som er tynnere, kortere og mindre fint strukturert enn andre europeiske ulvearter.

Som de fleste andre ulvearter, steppe ulv lever i tett strikk sosiale grupper. Det er generelt en dominant mann og en dominerende kvinne i hver pakke. Dette paret av ulver vil vanligvis være de eneste medlemmene av flokken å avle og produsere valper. Andre medlemmer av flokken vil normalt bidra til å ta vare på valpene. Eksperter mener at, på denne måten, ulveflokker er i stand til å hevde seg uten å gjengi for mange medlemmer i pakningen sårbar på grunn av graviditet, fødsel, og oppdrett av unge.

Ulver som steppe ulv vil noen ganger jakter i flokk, selv om ulv har vært kjent for å jakte individuelt også. Steppe ulver har vært kjent for å drepe flere byttedyr enn de eller deres pakker kan faktisk spise, spesielt kaspiske sel. Generelt subsists steppe ulv på flokkdyr, som det vanligvis jakter i pakke formasjon, eller gnagere og fisk. De har vært kjent for å mate på bær og andre ville frukter.

Disse ulvene kan avle når som helst på året fra januar til april, avhengig av været mønstre i deres bestemt område. Den gravide kvinne vil bære hennes unge i ca 63 dager. Den typiske søppel av steppe ulvevalper inneholder mellom fire og sju ulvevalper.