Hva er Thuja olje?

December 22  by Eliza

Thuja olje, også kjent som sedertre blad olje, er en velduftende olje med likheter til kamfer. I utseende, varierer thuja olje fra en klar gul til helt fargeløs. Det er trukket fra thuja occidentalis, eller østlige hvit sedertre, en tre hører hjemme i den nordøstlige delen av Nord-Amerika. Thuja olje har en sterk, behagelig lukt, noe som er grunnen til at det ofte blir brukt som en komponent i parfyme, deodoranter og andre helse- og skjønnhetsprodukter som kosmetikk, såper og toalettartikler. Sin aroma gjør det til et populært valg for kjelleren husholdningsvaskemidler, møbler og skokrem. Det er også en naturlig innsektsmiddel og brukes i enkelte plantevernmidler og repellant produkter.

Treet i seg selv er en solid evig nåletre nært knyttet til større western red cedar. Det har vært dyrket som prydplante og brukes primært for skjermer og gjerder, men også dyrkes og kuttet for trelast. I motsetning til mange andre bartrær, bladene av den østlige hvit seder er ikke nål-formet, men er mørkegrønne, skjellende fingre sprikende i en flat vifteform. Thuja olje er hentet fra disse bladene.

Indianerne var de første til å bruke thuja olje som medisin. Som en rik kilde til vitamin C, ble sedertre blader brukes til å hindre skjørbuk. Te laget av bladene ble brukt til å behandle menstruasjonssmerter og revmatisme. Forberedelser ble gjort ved hjelp av sedertre bladene til å behandle forkjølelse, brannsår og gikt. Påsken hvit seder har blitt kalt livets tre på grunn av sin anerkjente helsefordeler.

Oljens medisinske egenskaper har gjort det til et populært urtemedisin og en felles komponent i aromaterapi og homeopati. Påføres lokalt, kan den brukes som en snerpende, smertedempende behandling for revmatisme, et middel for eksterne soppinfeksjoner og en vorte remover. Innåndet, kan det virke som en slimløsende, og det er en ingrediens i velkjente, over-the-counter lunger rettsmidler og salver. Det har vært brukt til å behandle søvnløshet, angst, psoriasis, eksem, hjertebank, akne og flass, og som et diuretikum, er det nyttig for detoxificion. Homøopatiske preparater har blitt brukt til å behandle en rekke forhold, blant annet hodepine, ryggsmerter, kjønnssykdommer, infeksjoner, utslett, hemorroider, tannpine, magesmerter, svimmelhet og til og med kreft.

Medisinsk tilsyn anbefales sterkt for de som bruker thuja olje. Høye doser ta ved innånding eller svelging kan gi irritasjon i fordøyelsessystemet, luftveier, urin og reproduktive systemer. En del av oljen i særdeleshet, thujone, er en potensielt dødelig nervegift som kan føre til muskelspasmer, kramper og hallusinasjoner ved inntak. Thuja olje bør ikke tas av personer med gastrointestinale klager eller beslag lidelser. Thujone er også en abortfremkallende - et stoff som utløser en abort - og bør ikke tas av kvinner under graviditet eller mens du ammer.

  • Noen homeopater bruker thuja olje til å behandle anfall av svimmelhet.
  • Thuja olje kan brukes i homøopatisk medisin for å behandle tannpine.
  • Thuja olje brukes som en duft i noen parfymer.
  • Thuja olje er et vanlig element i aromaterapi.
  • Thuja olje kan brukes til duft skokrem.
  • Er noen ganger brukt Thuja olje til å behandle søvnløshet.
  • Når den brukes lokalt, kan thuja olje brukes som en vorte remover.
  • Thuja olje er en naturlig innsektsmiddel.
  • Thuja olje kan være nyttig i behandling av flass.
  • Har vært brukt Thuja olje til å behandle menstruasjonssmerter.
  • Thuja olje er hentet fra den østlige hvit sedertre, en tre hører hjemme i den nordøstlige delen av Nord-Amerika.