Hvor å Endre stasjonsbokstaver

February 9  by Eliza

Hvis du ikke liker måten stasjonsbokstavene er tildelt dine harddisker, gir Windows deg en måte å endre dem. Du kan også tilordne en statisk stasjonsbokstav til en bestemt USB-port, slik at alle enheter som er koblet til denne porten vil ta på at stasjonsbokstav.

Endre stasjonsbokstaven er en ganske enkel oppgave, forutsatt at du vet hvor du skal lete. Du kan gjøre endringer ved hjelp av Computer Management-verktøyet. Den enkleste måten å starte verktøyet er å klikke på Start-knappen, skriv "computer management" (uten anførselstegn), og trykk på Enter. Gang startet, utvide Storage option (venstre side av skjermen) og klikk Diskbehandling. (Se figur 1)

Hvor å Endre stasjonsbokstaver

Figur 1. Diskbehandling detaljer.

Legg merke til at jeg har et volum som heter "TIPSNET" som er assosiert med stasjonsbokstav "F:". Si at jeg ønsker stasjonsbokstaven til å være "G:" i stedet. Hvis jeg høyreklikker på volumnavnet og velg "Endre stasjonsbokstav og -baner" fra den resulterende Kontekstmeny, viser Windows en dialogboks som viser stasjonsbokstaven til stasjonen. (Se figur 2)

Hvor å Endre stasjonsbokstaver

Figur 2. Endre stasjonsbokstav og -baner dialogboksen.

Alt jeg trenger å gjøre er å velge den aktuelle stasjonen, klikk deretter på knappen Endre. Windows-skjermer

Jeg har muligheten til å velge hvilken stasjonsbokstav jeg ønsker å forbinde med volumet. (Se figur 3)

Hvor å Endre stasjonsbokstaver

Figur 3. Endre stasjonsbokstav.

Så snart jeg plukke en stasjonsbokstav og klikk OK, bekrefter Windows at jeg virkelig ønsker å gjøre endringen. Antar jeg svare bekreftende, er endringen gjort og reflektert i Datamaskinbehandling-verktøyet.

Dette tipset (5668) gjelder for Windows 7.