Hvor mange rader og kolonner Har jeg valgt?

December 15  by Eliza

Som jeg skriver sammen i Excel, finner jeg det en plage å ta hendene mine bort fra tastaturet og rote for musen. Dermed vil jeg ofte bruke tastaturet til å foreta valg. Jeg bare holde nede Skift-tasten, og bruk piltastene for å utvide mitt valg. Når jeg gjør det, forplikter Excel meg ved å rapportere, i boksen Navn, antall rader og kolonner jeg har valgt.

Problemet er, når jeg gir slipp på Shift-tasten, innholdet i boksen Navn tilbake til normal, og jeg kan ikke lenger fortelle hvor mange rader og kolonner jeg valgt. For å løse dette, finner jeg det svært enkelt å igjen holde nede Skift-tasten og trykk på en av piltastene. Dette utvider det valgte området og igjen rapporterer utvalget størrelsen i boksen Navn. Hvis jeg trykker umiddelbart motsatt piltast (mens du fremdeles holder nede Skift-tasten), går utvalget til mitt opprinnelige størrelse, og jeg kan se størrelsen på at utvalget i boksen Navn.

ExcelTips er din kilde for kostnadseffektiv Microsoft Excel trening. Dette tipset (2474) gjelder for Microsoft Excel 97, 2000, 2002, og 2003. Du kan finne en versjon av dette tipset for Båndet av Excel (Excel 2007 og senere) her: Hvor mange rader og kolonner Har jeg valgt ?.