Hvordan vurdere din lederstil

February 7  by Eliza

Følgende vurdering gir deg en god idé om dine sterke sider som leder. Å vite din lederstil kan hjelpe deg å forstå hvorfor du lede den måten du gjør, enten endre din stil vil være lett, og hva slags mennesker du trenger å leie for å kompensere for noen områder av svakhet.

På en skala fra 1 til 5, der 1 er aldri og 5 er alltid, rangere deg selv på følgende utsagn:

 1. Jeg liker makt og kontroll.
 2. Jeg lytter til andre, men jeg liker å ha det endelige ordet.
 3. Jeg er ikke en ekspert på alle områder av virksomheten min.
 4. Jeg dona € ™ t omsorg hva andre mener; Jeg gjør det som er best for meg.
 5. Jeg liker delt beslutningstaking.
 6. Jeg foretrekker kontroll for å være sammen med mine etterfølgere.
 7. Jeg detaljstyre.
 8. Jeg liker å gjenkjenne prestasjon.
 9. Gruppemedlemmer bør lage sine egne mål.
 10. Jeg stoler ikke på mine ansatte.
 11. Jeg liker å invitere til samarbeid.
 12. Jeg lar gruppemedlemmene til å løse sine egne problemer.
 13. Ansatte gjør bare hva theyâ € ™ re fortalt.
 14. Jeg vil at min virksomhet til å kjøre gjennom lagene.
 15. Jeg er ikke flink til å følge opp med de ansatte.
 16. Jeg bestemmer hvordan du løser problemer.
 17. Jeg liker å hjelpe mine ansatte vokse og lære.
 18. Jeg gir svært lite innspill fordi mine ansatte vet jobbene sine bedre enn jeg gjør.
 19. Jeg dona € ™ t ønsker å få tid til ansattes innspill.
 20. Jeg liker å høre meningene til mine ansatte.
 21. Ansatte har rett til å lage sine egne mål.
 22. Jeg liker å være ansvarlig.
 23. Jeg ønsker innspill fra mine ansatte.
 24. Jeg liker mine ansatte til å ta avgjørelser på egen hånd.
 25. Jeg sier til mine ansatte hva de skal gjøre, når man skal gjøre det, og hvordan du gjør det.
 26. Jeg vil at mine ansatte til å oppfylle sitt potensial.
 27. Jeg dona € ™ t ønsker mer autoritet enn andre i min organisasjon.
 28. Feil er ikke akseptabelt.
 29. Når ting går galt, jeg ber om råd fra lagets medlemmer.
 30. Makt tilhører hele organisasjonen.

Autoritære ledere

Legg opp din score for elementer 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25, og 28. At summen er din autoritative totalt.

Autoritære ledere vet nøyaktig hva de vil ha gjort, hvem som skal gjøre det, og når den skal være ferdig. Selv om disse lederne dona € ™ t tilbyr mye slingringsmonn, de ofte få jobben gjort, og de gjør sine forventninger opplagt. Autoritære ledere gjøre det bra i små organisasjoner med utrente ansatte. Vokt dere for å unnlate å søke tilbakemeldinger eller å være diktatorisk.

Demokratiske ledere

Legg opp din score for elementer 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, og 29. Dette er din demokratiske totalt.

Den demokratiske stil oppfordrer ansatte og interessenter til å delta i beslutningsprosessen. Med en erfaren arbeidsstokk, kan den demokratiske stil være en positiv og motiverende opplevelse for alle interessenter. Fordi alle er inkludert i beslutninger, beslutningstakere trenger å være kunnskapsrik om virksomheten, prosessen, produktet, og visjon. Dette kan kreve mer tid til å få ting gjort.

Delegative ledere

Legg opp din score for eks 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, og 30. Dette er din delgative totalt.

Tillit og trygghet er kjennetegnene ved den delegative lederstil, som kalles laissez faire ledelse på grunn av sin minimale inngrep i ​​employeesâ € ™ innsats. Under en delegative leder, ansatte har frie tøyler til å ta avgjørelser og få jobben sin gjort. Denne stilen fungerer veldig bra med en utdannet og erfaren arbeidsstokk, spesielt med de som ønsker å bli ledere selv. Vær forsiktig med å bruke denne stilen med medarbeidere som er usikker, redd for å gjøre feil, eller har problemer med å kommunisere med andre.

Den lederstil med høyest totale er den stilen du bruker oftest. En høy score med to lav score indikerer en sterk preferanse for at lederstil.