Ingredienser til spørsmål på en glutenfri diett

October 13  by Eliza

Gluten finnes i noen av ingrediensene lagt til bearbeidet mat. Kontroller at du har en komplett og nøyaktig liste over glutenholdige ingredienser. Med noen ingredienser kan du finne ut mer om deres kilde eller ta kontakt med en oppdatert Glutenfri mat og drikke Directory (slik som det som produseres av Cøliaki UK) før du bestemmer om et produkt som inneholder det er glutenfritt.

  • Havre og havrekli (kan være forurenset under høsting, lagring eller bearbeidelse. Kan ikke bli tolerert av noen cøliakere. Rådfør deg alltid med helseteam før innføring havre i kostholdet ditt).
  • Malt og maltekstrakt (vanligvis laget av bygg og inneholder gluten, fint hvis avledet fra mais eller ris).
  • Soyasaus (vanligvis inneholder hvete).
  • Stivelse fyllstoff (tidvis stivelse filler i medisiner er avledet fra hvete).