Lage unnskyldninger med Betinget Perfekt i spansk

September 14  by Eliza

Den betingede perfekt er et spansk verb anspent du ikke kan leve uten. Det gjør det mulig å gi unnskyldninger i spansk for handlinger som ville ha skjedd dersom visse vilkår hadde eksistert. "Jeg ville ha kommet i tide," for eksempel "hvis bilen min ikke ble reparert."

Å danne betinget perfekt, begynner du med verbet haber i ønsket spent (i dette tilfellet, kondisjonalis) og deretter legge til partisipp av hovedverbet. Å danne betinget av verbet haber, begynner du med den uregelmessige verb stammen Habr - og deretter legge den påkrevde endelsen. Tabellen nedenfor viser verbet haber konjugert i den betingede spent.

Betinget Tense av Haber
Bøyning Oversettelse
yo habría Jeg ville ha
tu habrías Du (uformell) ville ha
él / ella / ello / uno habría Han / hun / man ville ha
usted habría Du (formell) ville ha
nosotros habríamos Vi ville ha
vosotros habríais Dere alle (uformell) ville ha
ellos / ellas habrían De ville ha
ustedes habrían Dere alle (formell) ville ha

Ta en titt på følgende eksempler for å se hvordan den betingede benyttes.

  • Yo habría terminado la tarea pero estaba demasiado Cansado. Jeg ville ha fullført oppdraget, men jeg var for sliten.
  • Yo te habría escrito una carta pero no Sabia tu dirección nueva. Jeg ville ha skrevet et brev til deg, men jeg visste ikke at den nye adressen.