Modifisere Hvordan Windows varsler deg om kommende endringene

July 10  by Eliza

En del av sikkerhetsfunksjonene er innebygd i Windows inkluderer visning varsler når noe er i ferd med å endre på systemet. Som standard viser Windows en melding om et program som er installert på systemet ditt er i ferd med å gjøre en endring, men ikke varsle deg hvis du gjør en endring manuelt. På de fleste systemer disse meldingene dukker opp hvis du laster ned og kjøre et program fra Internett, eller hvis du har et program som styrer automatiske oppdateringer til programvaren på systemet.

Windows gir en minimal mengde av kontroll for når du mottar meldinger. Du kan ikke kontrollere varslinger på et program-by-program basis, men du angi hvilke generelle typer varslinger du ønsker å motta. Her er hvordan du gjør det:

  1. Vise Kontrollpanel.
  2. Klikk på Brukerkontoer og Family Safety link.
  3. Klikk på Brukerkontoer link.
  4. Klikk på Konto-instillinger lenke Endre bruker. Windows viser brukerkontokontroll dialogboksen Innstillinger. (Se figur 1)

    Modifisere Hvordan Windows varsler deg om kommende endringene

    Figur 1. brukerkontokontroll dialogboksen Innstillinger.

Å endre tidspunktene når Windows varsler deg om at endringer er i ferd med å bli gjort til systemet ditt, drar kontrollen. De fire mulige innstillinger er som følger, fra topp til bunn:

  • Alltid Gi meg beskjed. Denne innstillingen er den mest belastende, som det "låser ned" systemet vårt, og varsler deg når noen endring i det hele tatt er i ferd med å skje. (Det er plagsom fordi du vil få en melding hver gang du prøver å endre hvilken som helst Windows-innstillinger selv.)
  • Varsle meg bare når programmer prøver å gjøre endringer i min datamaskin. Dette er standardinnstillingen, og det er hensiktsmessig for de fleste.
  • Varsle meg bare når programmer prøver å gjøre endringer til Min datamaskin (Ikke Dim Min Desktop). Denne innstillingen er funksjonelt likeverdig med den forrige innstillingen. Den eneste forskjellen er at den stopper Windows fra kue skrivebordet når en melding vises dialogboksen.
  • Aldri Gi meg beskjed. Hovedsak slår Denne innstillingen av User Account Control varslinger og tillater uhemmet tilgang til systemet ved eventuelle programmer du kan installere på systemet ditt.

Etter at du har justert glidebryteren for å reflektere ønsket varslingsnivå, klikker du på OK-knappen for å gjøre endringen permanent.

Dette tipset (12644) gjelder for Windows 7.