Organisere en Christmas Card liste

January 30  by Eliza

Jeg har fått min første julekort av sesongen. Jeg vet at jeg skal allerede ha begynt mine julekort, men jeg vanligvis vente til etter den første kommer. Jeg finner at dette alltid hjelper meg å sparke meg selv i gir. Jeg kan ikke hjelpe ønske at jeg hadde startet tidligere i sesongen på mine julekort. Jeg vet at hvis jeg legger en handlingsplan sammen med noen organisasjons trodde jeg vil være i stand til å få julekort ut på et blunk.

Min første trinnet er å samle alle de tingene som er nødvendige for å sende ut julekort. Dette inkluderer ting som blyanter, penner, julekort, frimerker, adresseetiketter, og min julekort liste fra i fjor. Jeg også samle noen lister med navn fra organisasjoner som jeg sluttet siden i fjor, samt oppdateringer på adresser som forandret hele året.

Gjennomgang min julekort liste fra i fjor jeg begynne på årets reise gjennom det først ser ut til å være en endeløs liste over venner, familie og forretningsforbindelser. Jeg nå bestemme hvem som skal få et kort fra meg og min familie. Listen vil variere fra år til år avhengig av min økonomiske situasjon. Når de bestemmer seg på listen min jeg vet at noen av kortene som jeg mail ut er ute av forpliktelse og andre (som de til familie og venner) er fordi jeg vil at de skal vite at jeg tenker på dem i år.

En av måtene å holde styr på min hovedlisten er å plassere navn og adresser på min datamaskin. Jeg liker å bruke et Excel-regneark for dette formålet. Jeg oppdaget at det er lettere å vedlikeholde listen på denne måten, så jeg kan oppdatere listen hele året. Et annet pluss er at jeg er i stand til å skrive ut det når som helst at jeg trenger en ny liste.

Hvis jeg begynner tidlig nok jeg vil bryte jobben med julekort skrive ned til to eller tre faser. Den første fasen er å ta opp alle julekortene. Den andre fasen er å plassere returetiketter og frimerker på konvoluttene. Den siste fasen, som jeg gjør rett før mailing ut julekort, er å sammenligne og merke navnene off av julekort listen. På den måten er jeg sikker på at jeg ikke går glipp av noen.

De julekort er nå klar for meg å slippe av på postkontoret. Jeg prøver å kombinere dette med en annen tur som jeg har til å forlate huset for å gjøre.

Jeg holder også min julekort liste nærheten kortene jeg får i år. Jeg begynner å plassere haker av navnene på de som sender meg et kort. Hvis det er et navn som jeg har glemt en eller annen grunn, og jeg vil gjerne sende dem et kort jeg bare legge sitt navn til listen og sende ut kortet. Jeg holde oppdatere listen min gjennom hele sesongen.