Problem med Menyer Crashing Word

June 16  by Eliza

Jeg bruker Word 2003 på en av mine maskiner, og nylig begynte det å handle rart. Kort tid etter tillater Microsoft å installere de nyeste oppdateringene på systemet, la jeg merke til at menyen ikke lenger fungerte riktig. Når jeg skulle klikke Verktøy-menyen, vil det ikke vises og Word ville krasje. (Andre menyer fungerte fint, det var bare Verktøy-menyen.) Jeg har også lagt merke til at noen av mine tilleggene hadde blitt automatisk deaktivert av Word og var ikke lenger tilgjengelig i programmet. Hvis jeg fortalte Word for å aktivere tilleggene, ville Word igjen krasje.

Jeg kjørte reparasjonsfunksjonen i Word, men til ingen nytte-problemene var fortsatt der. (Word rapporterte det finner ingen problemer.) Tenker det var tilleggene, jeg reinstallert dem, men til ingen nytte. Jeg deretter avinstallert Office renset ut alle registeroppføringer jeg kunne finne, og reinstallert, men til ingen nytte. Uansett hva jeg gjorde, problemet fortsatt eksisterte, Verktøy-menyen var utilgjengelig, og Word ville krasje.

Til slutt prøvde jeg noe jeg skulle ha prøvd tidligere allvitende at problemet var tilsynelatende med menyene og at menyer ble opprettholdt i maler, omdøpt jeg min Normal.dot-filen (utenom Word) og startet programmet. Plutselig var alt tilbake til det normale med både Word og tilleggene; de alle arbeidet som de skal.

Angivelig var problemet med en korrupt Normal.dot-malen. Så, gjennom førstehånds erfaring, lærte jeg at hvis det er noe rart som skjer med din brukergrensesnitt (menyer, verktøylinjer, etc.), en av de første tingene du bør sjekke er om til Normal.dot-malen er skadet eller ikke . Det er enkelt å gjøre (bare endre navnet på malen, som jeg gjorde), og det gir deg umiddelbare resultater.

WordTips er din kilde for kostnadseffektiv Microsoft Word trening. (Microsoft Word er den mest populære tekstbehandlingsprogrammet i verden.) Dette tipset (3816) gjelder for Microsoft Word 97, 2000, 2002, og 2003.