Slette filer eller mapper

September 24  by Eliza

En av de viktigste formålene med Windows, som et operativsystem, er å holde styr på alle filer og mapper som kan opprettes og lagres på forskjellige medier som er koblet til datamaskinen. Vanligvis betyr dette sporing filer og mapper på harddisker av en type eller en annen. Over tid Windows kan bli bedt om å administrere tusenvis av filer og mapper. (De synes å spre seg når du legger til og bruke ulike programmer.)

Dette betyr at på et eller annet tidspunkt må du slette filer eller mapper fra systemet. Det er et par måter du kan gjøre dette. Den første (og kanskje den enkleste) er å bare velge objektet (eller gjenstander), og trykk på slettetasten på tastaturet. Avhengig av hvor varene er plassert, kan Windows spør deg om du er helt sikker på at du vil gjøre slettingen.

En annen måte å slette en fil eller mappe er å dra det til papirkurven, som vanligvis er på skrivebordet ditt. Klikk på elementet gang, hold museknappen nede, og dra den til papirkurven. Når du slipper museknappen, blir elementene slettet.

Snakker av papirkurven, bør du forstå at når du sletter elementer-uansett hvordan du gjør det-du er bare å flytte dem til papirkurven. Det betyr at du senere kan finne dem og gjenopprette dem, hvis det er ønskelig. (Vel, kan du gjøre det før du tømmer papirkurven. Deretter elementene er offisielt "slettet" og fjernet fra systemet.) Elementer bare ende opp i papirkurven hvis de er faktisk på en harddisk koblet til systemet ditt. Hvis du sletter elementer på en nettverksstasjon, da de er generelt ikke flyttes til papirkurven; de slettes permanent.

Selvfølgelig, sporer Windows også tillatelser for filer og mapper, og du må ha de riktige tillatelsene til å være i stand til å gjøre de slettingene. Hvis du ikke har de rette tillatelsene, deretter Windows informerer deg om at du ikke kan slette elementet. Hvis dette er tilfelle, er løsningen å logge ut og sørg for at du logger på med en konto som har rettighetene (som administrator konto). Hvis filen eller mappen du prøver å slette er på en delt nettverksstasjon, så du må kanskje kontakte nettverksadministratoren om sletting av elementet.

Dette tipset (6165) gjelder for Windows 7.