Slik finner du ut Whoa € ™ s Doing Hva på din Junos Router

August 6  by Eliza

Mer enn én person kan logge på en Juniper router til enhver tid, logge inn enten med en individuell brukerkonto navn eller med en gruppe navn som deles av mange brukere. (Et eksempel på en gruppe konto er roten.) Hver person som er på ruteren kan utføre hva operasjoner theyâ € ™ re tillatt, avhengig av sine privilegier, og ita € ™ s mulig at en annen person? € ™ s arbeid kan forstyrre hva youâ € ™ re gjør.

Vet whoa € ™ s logget inn

Når du logger inn på ruteren, Command Line Interface (CLI) doesnâ € ™ t fortelle deg om noen andre allerede er logget inn Du må sjekke manuelt.:

Fred @ router> vis systembrukere

Hvis du oppdager at en uønsket brukeren er logget inn i ruteren, eller hvis du trenger å utføre en operasjon, slik som å restarte ruteren eller installere ny programvare, kan du tvangsflyttet logge folk ut. Showet systembrukere kommandoen viser deg navnene på brukere som er logget inn Bruk navnet til tvangs logge personen ut, i dette tilfellet Mike.:

Fred @ router> forespørsel systemet logges mike

Nå ser Mike følgende på sin terminalvindu:

mike @ router> Tilkobling avsluttet av utenlandsk vert.
[Server.mycompany.com] mike @ tjeneren%

Du kan også be folk om å logge ut. Du kan spørre en person med en kommando som dette, med en melding du vil:

Fred @ router> forespørsel Melding bruker mike meldingen "End router session nå!"

Du kan også ha meldingen går til alle som er logget på ruteren:

Fred @ router> forespørselsmelding all meldingen "End router session nå!"

Finne ut whoa € ™ s konfigurering

Junos OS tillater også flere folk til å være i konfigurasjonsmodus samtidig. Når du gå til konfigurasjonsmodus, viser CLI en melding fortelle vet du om noen andre er også redigere konfigurasjonen. Men hvis noen kommer inn konfigurasjonsmodus etter deg, wonâ du € ™ t motta noen form for melding. Du kan sjekke med jevne mellomrom ved hjelp av status konfigurasjonsmodus kommando:

[Rediger]
Fred @ router # status
Brukere redigerer konfigurasjonen:
fred terminal p0 (pid 13329) på siden 2008-03-23 ​​15:15:12 UTC
[Rediger]

Hvis mer enn én person å endre konfigurasjonen, når en av dem utsteder en forplikte kommando for å aktivere konfigurasjonen er alle endringer gjort av alle brukere aktivert. Å kontrollere endringene før du forplikter konfigurasjonen, flytte til toppen av hierarkiet konfigurasjonen og bruke følgende versjon av showet konfigurasjonsmodus kommandoen for å se på forskjellene:

[Rediger]
Fred @ router # viser | tilbud
[Rediger protokoller]
+ MSTP;
[Rediger grensesnitt]
- Ge-0/0/1 {
- Enhet 0 {
- Familien inet {
- Adresse 192.168.1.4;
-}
-}
-}

Plusstegnet (+) viser linjer som har blitt lagt til konfigurasjonen siden den sist aktivert var, og minustegn (-) viser hva som har blitt slettet. I forrige eksempel, har MSTP protokollen er aktivert, og en av Gigabit Ethernet-grensesnitt er fjernet fra konfigurasjonen.

Hvis du trenger for å sikre at ingen andre kan endre ruterkonfigurasjon mens youâ € ™ re redigering, låse den når du gå til konfigurasjonsmodusen med denne kommandoen:

Fred @ router> konfigurere eksklusive

Hvis noen andre har en eksklusiv lås på konfigurasjon, viser CLI en melding når du går inn konfigurasjonsmodus

Fred @ router> configure
Brukere redigerer konfigurasjonen:
mike terminal p0 (pid 13329) på siden 2008-03-23 ​​15:15:12 UTC
eksklusive [rediger]