Snø på fjellet

July 10  by Eliza

Når mine barn var små, pleide jeg å lage mat på forhånd og fryse middager for å gjøre livet lettere når jeg kom hjem fra jobb. Hvis jeg ikke tar deg tid til å gjøre en gang i måneden matlaging, kanskje middag ikke får servert før 20:00.

"Snø på fjellet" var en av familien vår favoritt retter som det tok litt tid til å forberede og det kan gjøres på forhånd. Jeg pleide å sette den i en metall ildfast form og dekk og fryse det, så ta det ut som jeg trengte. Dette var også et utmerket valg for å ta til en overbygd-tallerken hendelsen. Den kan tilberedes på forhånd og varmes opp med litt innsats. Det er en fin alt-i-ett måltid.

Ingredienser

 • 2 pounds bakken hamburger eller kalkun
 • 2 bokser tomatsuppe
 • 2 bokser grønne bønner, snarvei eller fransk kutt, drenert
 • 8 porsjoner med potetmos (instant eller ekte) eller notater
 • Revet cheddar ost
 • Salt og pepper etter smak. Jeg liker også å legge sesong salt og basilikum etter smak.

Retninger

 1. Forvarm ovnen til 400 grader F.
 2. Brown hamburger eller bakken kalkun i en stekepanne.
 3. Renne fett.
 4. Smør en 9 x 12 ildfast form.
 5. Kombinere kjøtt, tomatsuppe, og drenert grønne bønner i ildfast form.
 6. Bland godt.
 7. Topp med potetmos eller notater. Merk: Jeg foretrekker å bruke øyeblikkelig poteter for denne oppskriften som de er lettere i konsistensen.
 8. Bake 30 minutter ved 400 grader
 9. Topp med ost, bake ytterligere 5 minutter eller til osten er smeltet.

Vi pleide å leke med den grunnleggende oppskriften for å få variasjon. Du kan erstatte din favoritt grønnsak for de grønne bønner. Du kan også bruke kremen av sopp eller golden soppsuppe for et taktskifte. Jeg har også byttet ut hamburger for cubed kylling. Hvis du velger dette alternativet, kan du bruke krem ​​av kylling eller ost suppe i stedet for tomat. Dette kan være en allsidig alternativ for å møte enhver familiens liker eller misliker.

Jeg er ikke en fan av instant potetmos som en regel. Imidlertid kan hjemmelaget potetmos være ganske tung, så jeg foretrekker å bruke direkte i denne oppskriften. Hvis du velger å toppe gryte med hjemmelaget potetmos, vil jeg anbefale å gjøre dem tynnere enn vanlig.

Siden dette måltidet har allerede kjøtt, stivelse og grønnsaker, jeg tjener med en kastet grønn salat eller blandet frukt. Varmet middag ruller gjør måltidet komplett.