enzymer i brød er halal eller haram

Halal og haram matvarer refererer til typer mat som observante muslimer er tillatt og ikke tillatt å konsumere. Matvarer som anses å være halal, eller tillatt, kan ikke inneholde noen produkter av visse dyr, spesielt griser. Kjøtt fra dyr som ikke er slaktet i henhold til reglene i halal anses haram, eller forbudt, matvarer. Mat eller drikke som inneholder blod eller rusmidler blir også ansett for å være haram.

Muslimske folk kategorisere matvarer inn i to hovedkategorier, halal og haram. Halal betyr bokstavelig tillatt på arabisk, og haram betyr forbudt. Koranen, eller den hellige bok av den islamske religion, skisserer klart hvilke matvarer faller inn i disse kategoriene. Noen andre matvarer kan også anses å være tvilsom, eller mooshbah, og de ​​bør også unngås. Ikke fører en helt halal livsstil og spise haram matvarer anses syndig i den islamske religion.

Kilden til matvarer kan være viktig å skille mellom halal og haram matvarer. Plante-baserte matvarer, for eksempel grønnsaker, er vanligvis betraktet tillatt. De eneste unntakene er planter som kan forårsake forgiftning, som marihuana.

Svin kjøtt og alt som inneholder svin biprodukter anses haram matvarer. Koranen sier klart og tydelig at grisen er et urent dyr, og dermed er det ikke bør brukes. Bacon og svinekoteletter, sammen med ting som svinekjøtt rinds, er forbudt matvarer.

Kjøtt fra noen andre dyr er også ansett for å være urent. Rotter, for eksempel, ville bli betraktet som en haram mat, hvis man var så tilbøyelig til å lage en rotte. Insekter og ormer er også forbudt.

Sjømat kan også deles inn i halal og haram kategorier, selv om ulike grener av Islam kan ha forskjellige oppfatninger om hva som kan spises. Vanligvis er fisk med skjell akseptert som halal av alle sekter. Meninger variere mye om annen sjømat, men med noen tro at et dyr som bare kan leve i vann er tillatt, mens andre hevder at bare fisk med vekter og ingen andre sjødyr bør spises. Det er også forskjeller om hvorvidt en fisk må være levende når den fjernes fra vannet som skal behandles halal.

Mange kjøttetende dyr regnes også haram matvarer. Observante muslimer har ikke lov til å konsumere rovfugler, for eksempel. De er også forbudt å konsumere noe kjøtt fra dyr med hoggtenner, inkludert katter.

En annen stor forskjell mellom halal og haram kjøtt er måten at dyret er slaktet. Ifølge Koranen, må halal kjøtt kommer fra et dyr slaktet i henhold til islamsk lov. Denne fremgangsmåte for slakting blir ofte referert til som dhabihah.

Islamsk kosttilskudd lov krever at dyr som skal slaktes med en meget skarp kniv. Den jugulare vene og arterie karotidarterier må kuttes, sammen med luftrøret, men ryggmargen må ikke bli brutt. Verktøy som brukes under slakting skal bli velsignet, og dyret skal slaktes i Allahs navn, eller Gud. Noen dyr som er slaktet i navnet til en annen gud anses å være haram. Dessuten må dyret være rolig og godt ernært, og det er ikke til å bli slaktet der andre dyr kan se handlingen.

Blod er også ansett for å være haram. Det er forbudt å drikke blod eller spise noe mat laget av blod, som blodpudding. Alkohol og andre rusmidler er også ansett for å være haram. Dette inkluderer mat som er kokt i vin.

  • Halal markeder selger kun tillatte matvarer, og vanligvis ikke tilbyr noen haram produkter i det hele tatt.
  • Noe mat laget av gris er haram.
  • Bacon, som vanligvis er laget av svinekjøtt, er haram.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Blodpølse er en haram mat.
  • Haram matvarer er forbudt etter islamsk lov.

Hva er Halal Yogurt?

February 10 by Eliza

Halal yoghurt er et meieri produkt produsert i henhold til islamsk lov. Som andre typer av yoghurt, er halal yoghurt fremstilt fra fermentering av melk ved hjelp av bakterier. Den kommer i en rekke forskjellige former, som sin halal status ikke kan fastslå hva slags yoghurt det er, men kun de produkter som brukes til å lage den. Dette betyr halal yoghurt varierer fra vanlig yoghurt til kremet frukt yoghurt til tradisjonelle greske yoghurter.

Det er en rekke faktorer som avgjør om en yoghurt er halal eller haram. Halal betyr lovlig og haram betyr ulovlig. Generelt betyr dette matvarer må ikke inneholde gris produkter som kjøtt, olje, fett og gelatin, og de må ikke inneholde spor av blod, alkohol, kadaver eller kjøtt slaktet på en ikke-islamsk måte.

Avgjøre om en yoghurt er halal eller ikke er et kinkig problem for folk som bare lære å handle for halal-produkter. Selv når alle ingrediensene er listet opp, er det ikke alltid mulig å vite om potensiell krysskontaminering fra maskinene som brukes til å produsere yoghurt. En trygg måte en muslim kan være sikker på at de fleste haram produkter har blitt ekskludert, er å kjøpe vegetar-vennlig yoghurt. Disse vil definitivt ikke ha noen blod, kadaver eller kjøttprodukter.

Nøkkelen til å sikre at yoghurt er helt halal er ved å skape en ny form for myse og, mer spesifikt, ved hjelp av rennet enzymet. Rennet er et enzym som fordøyer en motherâ € ™ s melk og er hentet fra i slimhinnen i et calfâ € ™ s fjerde mage. Som kua ikke er blitt slaktet i henhold til islamsk tradisjon, er enzymet haram. Produsenter har i stedet utviklet en rekke halal myse, som curdles ost og yoghurt akkurat det samme.

Samt bruke halal myse, må en halal yoghurt bruke halal gelatin hvis det er å bruke gelatin i det hele tatt. Dette betyr å bruke en gelatin ikke laget av gris bein. Igjen, er vegetarianer-vennlig gelatin best å bruke og den minst forvirrende fra en islamsk moralsk ståsted. Yoghurt produsenter som ønsker å være halal kan også kjøpe gelatin fra halal produsenter som garanterer gelatin er laget av bein av kyr ofret til Allah.

Bortsett fra disse faktorene, kan de fleste typer alkoholfrie yoghurt være halal. De fleste yoghurter bruke søte produkter som karamell, sjokolade og honning eller frukt som jordbær og bananer. De kan spises alene eller brukes til måltider, så lenge de andre måltidene også i samsvar med islamsk lov.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer, inkludert halal yoghurt.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Det er flere kriterier som avgjør hvorvidt en gitt yoghurt kan betraktes halal.
  • Halal yoghurt må utarbeides i samsvar med islamsk lov.

Hva er Halal Cheese?

June 26 by Eliza

Halal ost er en ost som er laget ved hjelp av ingredienser som er i samsvar med de islamske lover angående mat. Det er en bestemt ingrediens som brukes i produksjonen av ost som har potensial til å gjøre det ikke-halal, også kalt haram, som betyr forbudt. Denne ingrediensen er rennet, og det er i stor grad hentet fra dyr. Den type dyr og den metoden som ble det slaktet kan være ukjent, så rennet kan være haram og gjør osten haram. Det finnes kommersielle merker av ost som er sertifisert som halal, og nesten alle vegetariske oster er halal, fordi de ikke bruker noen produkter fra slaktede dyr.

Rennet er et enzym som er viktig i de fleste osteprosesser. Det er i stor grad kjøpt fra magen til ungdom kyr, selv om det også er til stede i andre dyr. Problemet med å skape en halal ost som bruker løype er at kilden for enzymet kan være ukjent. Dyret kan ikke ha blitt slaktet av en muslim på en måte som følger halal retningslinjer, og dyret hvorfra rennet trekkes kanskje ikke engang være en ku. Dette betyr at ingrediensen kan bli forbudt, og gjennom inkludering i melk for å skille curds og myse, ville gjengi osten haram.

Det er faktisk en forskjell i oppfatning blant ulike islamske lærde og sekter som om alle oster laget med animalsk løpe er halal eller haram. Det er klart at rennet fra magen av en gris ville være haram, uansett hva, men problemet blir mer kompleks utenfor det klart situasjon. Et argument som er laget for halal ost som bruker animalsk løpe er det, fordi det rennet er i hovedsak gått fra melken etter at den har delt inn rømme og myse, er halal den endelige ost. Et annet argument peker til et vers i Koranen hvor profeten Muhammed ber om og blir servert ost, som noen forskere tolker som betyr at det er halal. Noen muslimer spise noen ost som er tilgjengelig, mens andre unngå det helt.

Det er halal ost tilgjengelig kommersielt som har blitt sertifisert som bruker bare tillatt ingredienser. Disse typer halal ost bruke mikrobielle enzymer eller plantebaserte enzymer for å separere melken. Vegetarisk ost er også halal, fordi det ikke vil inneholde noen dyr rennet. I noen situasjoner, avhengig av ingrediensene som er oppført på etiketten, kosher ost også kan være halal.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter, inkludert halal kjøtt og ost.
  • Halal ost ingredienser følge reglene i Koranen.
  • Halal ost er vanligvis laget med mikrobiell eller plantebaserte enzymer.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.

Det finnes mange typer halal fastfood spenner fra Vest-stil burgere og kylling til kinesisk takeaway, pizza og til og med, i Storbritannia, fisk og chips. Forutsetningene for noen halal fast food er at kjøttet oppfyller islamske standarder, som forbudte ingredienser ikke er brukt og at produktene som brukes til å lage mat og forberede kjøttet ikke blir forurenset av forbudte produkter som gris produkter. Dyrene må også bli slaktet i henhold til islamsk lov. Følgelig kan alle fast food som oppfyller disse kravene anses halal hurtigmat.

For å bli vurdert halal, skal dyret slaktet i Allahs navn og må slaktes av en person av boken. Dette betyr en person som bruker det gamle testamentet, så det kan være en jøde eller kristen i tillegg til en muslim. Det kan ikke være noe blod igjen i kjøttet, må dyret ikke være en gris, og det må ikke være åtsler.

Den vanligste formen for fastfood er burger. Burgere laget av kylling og oksekjøtt er halal, men de laget av svinekjøtt er det ikke. Tilsvarende burgere som inkluderer strimler av bacon eller skinke er også ikke halal. Halal burgere kan inneholde ost, salat og andre ingredienser i tråd med halal lov.

Burger kan kombineres med andre halal rask mat inkludert frites, potetbåter eller chips. For å være halal, disse potetbaserte produkter skal ha vært dypt stekt i vegetabilsk olje. Noen frites stekt i gris-fett olje vil være ikke-halal eller haram under islamsk lov. Burgere må også stekes uten å bruke gris fett som smult eller olje.

De samme reglene gjelder for halal gatekjøkken hjelp kyllinger. Det finnes en rekke grener av kjente kylling gatekjøkken som har gått over til halal. For eksempel, det er grener av Kentucky Fried Chicken (KFC) i London som tjener halal kylling. Dette betyr at kyllingen er blitt drept i henhold til dhabiha og har blitt stekt i ikke-svinefett.

Så lenge selskapene unngå å bruke gris eller blodprodukter, kan deres fastfood anses halal. Dette betyr at det er mulig å finne halal-vennlig meksikansk mat som taco, italiensk fast food som pizza og også kinesisk takeaway. I de fleste tilfeller vil gatekjøkken annonsere at det er halal; hvis det ikke er reklame selskapet vil trolig vite om menyen er halal eller ikke.

Antallet halal hurtigmat ledd er økende over hele verden, spesielt som muslimske befolkningen vokser i Europa. Dette er også tilfelle i Amerika og land som Australia. I muslimske land, er det trygt å anta at alt kjøtt er halal. Produksjonen av halal kjøtt, derimot, har forårsaket et tilbakeslag blant dyreverngrupper som mener slitting en ku eller chickenâ € ™ s hals forårsaker unødvendig smerte for dyret.

  • Halal gatekjøkken.
  • Av seg selv, blir potetene anses å være en halalmat.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og refererer til noe tillatt i henhold til reglene i islam.
  • Halal mat må ikke inneholde svinekjøtt produkter.
  • Halal gatekjøkken må utarbeides i samsvar med islamsk lov.

Halal drikker er drikkevarer som overholder visse kosttilskudd lover i religionen Islam. De fleste drikker er halal forutsatt at de ikke inneholder visse tilsetningsstoffer som alkohol eller svinekjøtt produkter. Renhet i utarbeidelsen av drikke er også viktig. Typer av halal drikker inkluderer vann, melk og frukt eller grønnsaksjuice. Brus kan eller ikke kan være halal avhengig av spesifikke behandlingsstandarder.

Enkeltpersoner i den islamske tro vanligvis følger et sett av åndelige lover og skikker kjent som sharia. Som sådan, er et bredt utvalg av atferd og objekter vurderes enten halal eller haram. Den tidligere ord referanser noe som er tillatt, mens haram refererer til de tingene som er ulovlig etter sharia. Avgjørelser om disse skilles det ofte avhenger av skjønn en mujthahid, og de avgjørelser som regel stammer fra hellige tekster som Koranen.

Mat og drikke er ett felles område av bekymring for personer som praktiserer sharia lov. Et individ bør være kjent med hva som ikke er lov for å bedre forstå ting som er tillatt. For eksempel er alkohol strengt forbudt, og ethvert produkt som inneholder selv små spor av svinekjøtt eller fugler med klør er også haram. Visse deler av dyr er også begrenset, blant annet blod og marg. I tillegg bør det utstyr som brukes ved fremstilling av produktene, og fremgangsmåter for lagring for disse produktene være halal og ikke forurenset med haram stoffer.

Som sådan, bearbeidede drikker som brus kan eller kan ikke betraktes halal drikker. Hvis metoder for forberedelse og lagring anses sanitær, så de drikker ville bli betraktet som halal. Renslighet omfatter ikke bare betraktninger om utstyr og lagring, men også om renovasjon av det totale miljøet og renslighet av arbeiderne. For eksempel vil arbeidsvilkår som inneholder smuss eller skadedyr lage produkter av dette miljøet haram, som ville usunn eller uhygieniske ansatte. Spesifikke ingredienser som brukes i bearbeidet drikker bør være halal også.

Vann er kanskje den mest utbredte og grunnleggende drink for menneskeheten, og de fleste former for dette viktige stoffet er halal drinker. Unntakene er hvis vannet er forurenset på noen måte, eller hvis det er blandet med stoffer som anses haram. Ellers er dette naturlige stoffet tillates.

De samme betraktninger gjelder for drinker som stammer fra planteprodukter. Generelt, er enhver form for plante eller produkt halal, med unntak av de nevnte svinekjøtt produkter og produkter fra fugler med klør. Som sådan, frukt og grønnsaksbaserte drikker - inkludert juice - ville være mest akseptabelt som halal drinker.

Meieriprodukter som melk utgjør en annen hovedkategori av drikkevarer, og i de fleste tilfeller er disse væsker anses å være halal drinker. Hvis melken er tatt fra et dyr som er ansett halal eksempel en ku, så er det vanligvis tillatt å drikke. Unntak kan forekomme hvis melkeproduserende dyr har rutinemessig ammet melk fra en haram dyr som en gris. Blande drikken med forbudte stoffer som alkohol vil også skade sin halal status.

  • Halal drinker må obide etter reglene i Koranen.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.

Halal kake kommer i mange forskjellige former og smaker. Det kan være bryllupskake eller bløtkake, og er så variert og velsmakende som ikke-halal kake, inkludert sjokolade, sitron, frukt og ris kake. Den eneste forskjellen er at de er laget i henhold til islamsk tradisjon og lov av halal. Haram, som betyr ulovlig, er det motsatte av halal, som betyr lovlig. Halal kaken er laget uten alkohol eller haram produkter i det hele tatt, for eksempel visse ingredienser som animalsk fett-baserte kake forkorting.

Mat stammer fra griser, kjøttetende dyr, og dyr som har blitt urettmessig slaktet er alle vurdert haram. Noen korn, frukt eller grønnsaker som er uberørt av haram produkter anses halal og får lov til å bli spist. Blodprodukter regnes også haram og på grunn av dette animalâ € ™ s jugularvenen kuttet under slakteprosessen og lov til å renne helt. For at et produkt skal anses halal, til dyret det kommer fra behov bli slaktet i Allahs navn. Haram og halal er begreper som brukes på alle aspekter og handling av islamsk liv og er ikke bare relatert til mat.

Mange ikke-Halal kake oppskrifter inkluderer alkohol for å få frem smaken. Halal kake bruker ofte fruktjuice som en måte å erstatte alkohol, så vel som blant annet smakstilsetning fra vanilje ekstrakt som er fri fra alkohol. Bakere bruker vanligvis forkorte laget med svinekjøtt fett, mens halal bakere vil erstatte dette produktet med fast fett laget av frukt i stedet. Erstatninger laget av epler, svisker og bananer alt fungerer bra og fortsatt gjør for en god smak. Gelatin som er avledet fra en gris er også ansett haram og ekskludert fra halal kakebaking.

Når du gjør halal kake, vil bakere tar seg ikke å tillate redskaper til å komme i kontakt med haram matvarer eller overflater. Det er tider når ingredienser er tvilsom, og de ​​er referert til som mushbooh. Vanligvis er disse elementene har en tendens til å være gelatin og emulgatorer og bør være grundig undersøkt før de er inkludert i kaken.

Ved kjøp av ingredienser for å lage en halal kake er det viktig å lese etikettene nøye og sjekk om det er halal eller haram. Hver ingrediens bør kontrolleres for å se om det passer med halal ethos. Produktet skal ikke brukes i kaken blanding hvis noen produkter er funnet å være haram. Det anbefales å forkaste produktet hvis noen ingredienser falle under mushbooh kategori, eller å ringe produsenten for å dobbeltsjekke.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal kaken er utarbeidet i samsvar med islamske prinsipper.

Hva er Halal Pizza?

April 11 by Eliza

Halal pizza er en type pizza som er å anse som tillatt i islamsk kosten lov. Et sett med kosttilskudd lover, kalt halal, avgrense hva muslimer kan spise, i henhold til prinsippene for sin tro. Kategorien av matvarer merket "halal" er satt opp mot en annen kategori som heter "haram", eller matvarer som er forbudt.

I mange lokalsamfunn, muslimer gjør arbeidet med å finne bestemte typer matvarer som anses som halal. Komplekse matvarer som pizza er ofte vanskeligere å vurdere, siden de omfatter mange forskjellige typer ingredienser som alle kan være enten halal eller haram. Halal pizza er pizza som bare inneholder halal ingredienser, og har ikke blitt forurenset med haram ingredienser. Halal betegnelsen gjelder enten fersk pizza i en restaurant eller pre-forberedt frosne produkter.

De viktigste regler for halal matvarer har å gjøre med animalske produkter og hvordan de er produsert. En hovedregel er at muslimer ikke kan spise svinekjøtt produkter. En annen regel er at andre dyr som brukes i halal matlaging trenger å bli slaktet i en svært presis måte. Dette legger til vanskelighetene med å velge halal mat, siden mange store matprodusenter ikke slakte dyr i en halal måte. Halal slakting krever et raskt kutt til ulike deler av dyret for å drepe det på en human måte.

En av de viktigste spørsmålene i å finne halal pizza alternativer er ingrediensene som går inn i deigen. Selv en vegetarisk pizza kan noen typer bearbeidet deig som inneholder animalske produkter som smult eller fett. Dette kan gjøre pizza haram.

Et annet problem med halal pizza er sausen. Tomatsaus brukes i pizza kan eller ikke kan inneholde animalske produkter. Noen typer tomatsaus inkluderer dyr lager, eller til og med små biter av italiensk pølse som kan være laget av svinekjøtt. Halal pizza krever en vegetarisk saus, eller aa tomatsaus som ikke har svinekjøtt eller andre haram ingredienser.

Når du velger halal pizza, muslimer og andre som spiser halal mat må også vurdere pålegg. Pizza er en tallerken med mange valgfrie pålegg, og noen av disse er halal, mens andre er haram. Vegetabilsk pålegg er halal med mindre de har vært cross-forurenset. Noen av de tradisjonelle kjøtt påfyll for pizza er ikke halal, og bør ikke tas med på en halal pizza.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal pizza er utarbeidet i samsvar med sharia prinsipper.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter, inkludert ingredienser for å lage halal pizza.

Hva er Halal Seafood?

March 9 by Eliza

Halal sjømat regnes som tillatt for muslimer å konsumere, som det fremgår av Qura € ™ en. Det er allmenn enighet om at noen fisk som har skjell og som er fanget levende fra havet regnes som halal. Det er ennå interessante debatten om andre typer sjømat og hvorvidt de er halal eller haram.

Medlemmer av den muslimske religionen holder seg til et halal kosthold som er skissert i Qura € ™ en. Den Qura € ™ en stater hva slags mat er lovlig, eller halal, for muslimer å spise, og hva slags mat er ulovlig, eller haram. Generelt, sier Qura € ™ en som svineprodukter, kjøtt fra dyr som ble funnet død, amfibier, alkoholholdige drikker, og rovfugler er alle haram, og derfor forbudt. All mat som ikke faller inn under disse kategoriene, og det har ikke blitt ikke er tilsølt med noen av disse produktene, regnes som halal. Halal kjøtt må også bli slaktet i henhold til strenge kriterier.

Det er noen debatt, men over halal sjømat. Generelt er sjømat regnes som en lovlig mat. Den Qura € ™ en forbyr ikke forbruket sitt, og i noen tilfeller, oppfordrer det. Debatten er over over hva slags sjømat er tillatt.

Generelt er det enighet om at fisk som er fanget levende fra havet er halal sjømat, men noen mener at fisk funnet allerede døde er også tillatt. En historie som finnes i Qura € ™ en forteller av tapte reisende som oppdaget en strandet hval. De reisende var sultne, så de bestemte seg for å spise kjøtt selv om det allerede var død, noe som vanligvis gjør en mat haram. Når de reisende konsul profeten, uttalte han at denne maten var en gave fra Gud og var halal. Andre er uenige, som Qura € ™ en stater andre steder at forbruker kjøtt som ikke er slaktet på riktig måte er haram.

Mens noen forskere mener at all sjømat er tillatt, noen mener at bare fisk med vekter anses halal sjømat. Siden det er avtalt at amfibier er ikke en tillatt mat, noen tolker dette slik at enhver skapning som kan leve både inn og ut av vannet er heller ikke tillatt. For eksempel kan krabber og skilpadder anses haram. Sanne amfibier, som frosker og salamandere, er nesten alltid betraktet haram.

En annen debatt innebærer fisk uten skjell. Det er enighet om at all fisk med vekter er halal sjømat. Men noen forskere mener at fisk som ikke har skalaer er haram. Dette inkluderer ål, reker og hummer.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal mat og produkter, inkludert halal kjøtt.
  • I tilfelle av sjømat, alt kjøtt fanget i sjøen betraktes halal, uavhengig av hvor dyret døde.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal sjømat er sjømat som er tillatt etter reglene i Koranen.

Hva er Halal Bread?

July 5 by Eliza

Halal brød er brød som oppfyller den muslimske definisjonen av halal. Halal matvarer er de som er tillatt å spise for medlemmer av den muslimske tro. Matvarer som bør unngås er kjent som haram, og mashbooh er betegnelsen på matvarer som er tvilsom. Ofte, med mindre en person forbereder brød, eller kjøp registrert halal brød, brødet vil bli vurdert mashbooh.

Produkter som kan anses halal inkludere alle grønnsaker, melk og egg fra halal dyr og kjøtt, inkludert fugler, som har blitt humant behandlet og slaktet, og har hatt alt blodet tappes fra dem. Haram matvarer inneholder alkohol, og noen stoffer som forårsaker rus, blod, svinekjøtt, og kjøtt fra dyr som ikke er slaktet i tråd med islamske tradisjoner. Noen matvarer som inneholder haram ingredienser er også ansett som haram.

Mashbooh elementer inneholde tvilsomme ingredienser, som enzymer, emulgatorer, og smakstilsetninger. Med mindre det kan påvises at disse produktene er halal, bør de unngås. Produsert brød og andre bearbeidede matvarer sannsynligvis inneholder disse ingrediensene, noe som gjør det vanskelig å finne halal brød.

Making halal brød hjemme er enkel, fordi ingrediensene til orde for i brød er vanligvis halal. Kjøpte brød kan inneholde tvilsom, eller mashbooh, ingredienser. Disse ingredienser er brukt for å forbedre teksturen og forlenge holdbarheten.

For enkeltpersoner håper å kjøpe halal brød, det er to forskjellige måter å sikre at produktene er halal. Se etter registrert halal-logoen, som er den store bokstaven m inne i en sirkel. Matvarer som er registrert halal inneholde alle halal ingredienser. En annen måte å finne halal brød er å lese ingredienser på etiketten. Noen mindre selskaper kan ikke gå gjennom bekostning av å ha sine matvarer sertifisert halal, men det betyr ikke nødvendigvis at de inneholder mashbooh eller haram ingredienser.

Sammenligne ingrediens lister til listen over matvarer som anses halal. Hvis det er ingredienser som ikke er spesielt nevnt som halal, ta kontakt med selskapet for å få mer informasjon. For eksempel har noen emulgatorer og gelatins er halal, mens andre er haram, det kommer an på hvordan de er utledet. Emulgatorer, konserveringsmidler og andre ingredienser som kommer fra animalske kilder er mer sannsynlig å være haram, mens vegansk kilder er vanligvis halal.

Spør selskapet hvor ofte de endre ingredienser. Dersom selskapet alltid kjøper de lavest prisede komponenter, kan de tvilsomme ingredienser være halal én gang og haram den neste. Dersom selskapet gjør sine valg basert på alltid å kjøpe fra samme leverandør eller velge vegansk baserte produkter, vil komponentene trolig forbli halal.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og refererer til noe tillatt i henhold til reglene i islam.
  • Halal brød må være utarbeidet i samsvar med islamsk lov.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer, inkludert brød.

Hva er Halal Milk?

October 7 by Eliza

Når mat blir produsert i henhold til islamsk lov, er de kjent som halal. Halal melk er melk som er produsert fra en halal dyr, så som en ku. Så lenge dyr blir melket anses halal, er melken tillatt å konsumere. Forbudt dyr, eller haram dyr, der muslimer kan ikke spise eller få melk ville inkludere griser og aper sammen med dusinvis av andre arter.

Produksjon av mat kan også påvirke sin halal status. Dyr drept, for eksempel, skal slaktes raskt ved halsen i Allahs navn. Matvarer som ikke er produsert som sådan kan ikke anses som halal. Matvarer som inneholder melk, for eksempel ost eller myse, må inneholde halal enzymer i dem og være laget av halal melk for å bli konsumert uten synd. All mat som inneholder en haram mat som en ingrediens sies å være forurenset og haram selv.

Alle dyr som kan konsumeres under islamsk lov kan produsere halal melk. I tillegg til kuer, sauer, kameler og bøffel anses halal dyr. Geiter, også er halal dyr. Derfor er geitemelk en form for halal melk også.

Noen ganger melk og melkeprodukter kan falle inn i en tvilsom kategori, noe som gir dem en mashbooh status. Denne statusen innebærer at deres enzymer, smaksmidler, emulgatorer eller ikke kan være halal. En sjokolade smakstilsetning i melk, for eksempel, kan ikke være halal; for å være sikker, kan de som følger disse lovene ønsker å sikre at sjokolade er halal-sertifisert.

De fleste mainstream melker som er produsert anses halal, enten de er pulverisert, skummet, eller hele varianter. Noen melker som har vitaminer og emulgatorer lagt som er gris-avledet, men er haram melker. Melker som selges i USA og Canada anses å være halal.

Vestlige kan likestille halal lover til kosher lover i forhold til å forstå hva de mener, selv om lovene er ikke det samme. Hvis en mat er ikke halal, kan det anses haram for muslimer. Slike matvarer er forbudt for forbruk av Allahs ord. Konsumere slike matvarer anses å være syndig. Mange andre produkter laget av ikke-halal dyr, for eksempel dyr smult og bacon, er også forbudt for muslimer.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • De fleste kommersielle produserte melker anses halal.
  • Halal melk er utarbeidet i samsvar med sharia prinsipper.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal mat og produkter, inkludert halal melk.

En halal investering er en investering som følger alle retningslinjer, definert i Koranen, den islamske hellige tekst. Det er to hovedpunkter i en halal investering. Den første er at investeringen ikke må generere interesse. Selskapet eller bransjen der man investerer også bør være halal i sine handlinger, begrense investeringer i enkelte selskaper, for eksempel de som gjør eller selge alkohol. Utover disse retningslinjene, muslimer står fritt til å investere i hvilken måte du ønsker.

Den første delen av det som gjør en halal investering er at ingen interesse kan være tjent på pengene. Denne begrensningen er nøye stavet ut i Koranen. Tjene inntekt fra passivitet er ikke tillatt. Etter denne regelen, er overskuddsdeling lov, fordi det er et resultat av hardt arbeid; opptjente renter på en sparekonto er det ikke.

Interessen begrensning har ført til en rekke finansielle instrumenter som gir mulighet for en halal investering. Den ene er en real estate investering tillit (REIT). Dette er en måte for en gruppe investorer til å sette pengene sine i en kommersiell eiendom med tanke på å utvikle det bare for halal virksomheter. Investorene sette penger inn i utviklingen av eiendommen, som er en halal investering, og deretter fjerne sine penger fra den tillit senere og selge landet. Overskuddet fått fra husleie betalt av halal virksomheter.

En annen halal investering er livsforsikring. Det er noen debatt om hvorvidt det virkelig er halal, men visse typer er generelt akseptert som tillatt. En grunn er fordi forsikring gitt gjennom en arbeidsgiver kan betraktes som en bevilgning. En annen grunn er fordi det er ikke sikkert forsikringen noen gang vil bli betalt, så det er ikke virkelig en kontrakt, og dermed er tillatt.

Den andre delen av hva som utgjør en halal investering er at på ingen penger kan være tjent på noen måte fra forbudt, eller haram, bedrifter. Dette betyr at eiendommen kan ikke leies ut til en haram virksomhet og at andre typer investeringer, selv om indirekte, ikke kan tjene på en forbudt industri. En haram virksomhet er en som bryter islamsk sharialov, som for eksempel produksjon av alkohol, håndtering av haram dyr eller gambling. Denne regelen gjelder for: utleie opptjent fra en REIT og investeringer som kan underbygge en livsforsikring.

Flere investeringsselskaper som strengt følger sharialov har med hell dukket opp, og jobbe aktivt med spesielle økonomiske hensyn fra større banker som ikke følger sharia. Disse institusjonene har vellykket integrert halal investeringsstrategier mens de fortsatt gjøre en fortjeneste. De er ansvarlig for å utvikle og selge flere REIT eiendommer rundt om i verden.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Koranen setter reglene for halal investeringer.

Hva er Halal aksjer?

April 29 by Eliza

Halal aksjer er aksjer i selskaper som ansetter halal praksis. Under de islamske forskriftene av sharia, er investorene lov til å investere penger i aksjemarkedet dersom visse kriterier er oppfylt. Hvis en person investerer i halal aksjer, er noen penger han eller hun gjør fra disse investeringene også ansett for å være halal. Det ligner på joint venture konsept kalt Musharakah i halal lån tilnærminger. Når en kjøper erverver aksjer i en bedrift, blir han eller hun en partner i det fordi han eller hun er nå en aksjonær.

Aksjer kan bare anses halal hvis selskapet går både kvalitative og kvantitative screenings å måle om det er virkelig Shariah kompatibel. Faktorene som er skjermet for halal aksjer besluttsomhet er virksomheten i selskapet er engasjert i, i prosent av renterelaterte inntekter, og handelspraksis. Investorer som planlegger å investere i halal aksjer forventes å gjelde visse screening prosedyrer for å sikre at deres investeringer vil være 100% halal. Det første en investor skjermer er selskapets primære inntektskilde.

Bedrifter er merket ulovlig, eller haram, hvis de deltar i gambling, spill, eller pornografi. Bedrifter som driver med svinekjøtt, alkohol, eller media som fremmer sladder kolonner regnes også haram. Tobakksvarer, lotterier, og enhver bedrift som involverer narkotika er også forbudt. Typiske bedrifter som anses halal er de som involverer tekstiler, datamaskiner, energi og telekommunikasjon.

Disse typer halal aksjer er foretrukket av investorer som ønsker å være i samsvar med islamsk lov. Hvis et selskap omhandler haram produkter i det hele tatt, bør inntektene fra disse produktene være mindre enn 5%. I så fall, er selskapet klassifisert som å ha en kjernevirksomhet forbundet med andre materialer, og investere i dette selskapet er tillatt.

Faktorer som gjeld-til-aktivum forholdstall, renterelaterte inntekter, og monetære eiendeler blir også vist. Shariah finansielle guider mener at de likvide midler og fordringer bør ikke overstige 45% av forvaltningskapitalen i selskapet. I dette tilfellet er kundefordringer beregnes som summen av langsiktige fordringer og kortsiktige fordringer. Det gjeld til belåningsgrad av selskapet brukes til å bestemme sin soliditet. Dersom gjeldsfinansiering er grunnlaget for mer enn 33% av sin kapital, diskvalifiserer selskapet selv for investering.

Vedrørende renter, er selskapet ikke lov til å låne på interesse for å finansiere sine investeringer hvis den ønsker å ha halal aksjer. Under sharia prinsipper, bør selskapet ikke gjøre noen inntekter fra renterelaterte kilder. Noen forskere har imidlertid avslappet denne retningslinjen litt. Aksje kjøpere kan investere i et selskap hvis den renterelaterte inntekter er mindre enn 5%. Shariah lærde tillater heller ikke investorer å spekulere; aksjehandel praksiser som day trading, margin trading, shortsalg, og alternativet trading er forbudt i henhold til sharia.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal aksjer kan kjøpes i selskaper praktiserer sharia lov.

Hva er Halal tannkrem?

August 20 by Eliza

I islam produkter anses halal er akseptable å bruke, mens de som ble ansett haram er uakseptabelt. Siden bruk av svinekjøtt og dets biprodukter er forbudt i islam, må praktiserende muslimer holde seg unna noen produkter som inneholder disse ingrediensene. Det mange ikke vet er at det er en vanlig praksis å bruke svinekjøtt-baserte ingredienser i kosmetikk og hygieneprodukter, som for eksempel tannkrem. Når man ser på ingrediensene som brukes i tannkrem, er det viktig å være spesielt oppmerksom når glyserin er oppført, da det kan være avledet fra svinekjøtt fett. Siden det er ofte vanskelig å fastslå den eksakte type glyserin brukt i produkter, er den beste måten å være garantert halal tannkrem er å se etter produkter som er sertifisert til å være halal eller veganer.

For det meste, tannkrem produsenter bruker glyserin som en søtningsstoffer og konserveringsmiddel for sine produkter. Problemet er, de ofte ikke klarer å si hvor deres glyserin er avledet fra. Glyserin kan gjøres fra fett og smult av kuer og svin, eller det kan også være fullstendig anlegg basert. Mens noen produsenter vil liste om deres glyserin er plantebasert eller stammer fra dyr direkte på etiketten, mest bare liste ordet glyserin, som kan være frustrerende for dem som ønsker en mer detaljert beskrivelse. Produsenter kan også endre sine glyserin kilder nå og da, avhengig av hvilken type er billigere til enhver tid.

Den beste måten å skille halal tannkrem fra andre varianter er å se om det er halal sertifisert av en anerkjent organisasjon. I Nord-Amerika er den ledende sertifiserings etablering den islamske Mat og ernæring Council of America, eller IFANCA, men mange andre mindre organisasjoner eksisterer også, slik som den muslimske Consumer Group, eller MCG. Hvis finne en sertifisert halal tannkrem utgjør et problem, er et annet alternativ å se etter vegan tannkrem, som de ikke vil inneholde animalske produkter av noe slag. For alle andre tannkremene, er det best å kontakte produsenten direkte for å spørre om opprinnelsen til glyserin.

Forbrukere bør også være klar over at tannkrem formler kan variere når selges i forskjellige land. For eksempel kan en stor produsent som selger produkter over hele verden tilbyr halal tannkrem til noen demografi og ikke til andre. Produsenter ofte imøtekomme spesifikke behovene til en demografisk å selge produkter, så i områder med store muslimske befolkninger, og tilbyr halal tannkrem ville gjøre mest økonomisk fornuftig. I alle fall er det viktig å huske at bare fordi en tannkrem merkevare bruker plantebasert glyserin i ett land betyr ikke det vil ikke selge produkter som inneholder svinekjøtt-avledet glyserin i en annen.

  • Halal tannkrem kan ikke inneholde ingredienser forbudt etter islamsk lov.
  • En tannbørste med halal tannkrem på det.
  • Halal tannkrem kan finnes i halal markeder over hele verden.

Halal matvarer inkluderer all mat laget i henhold til strukturer av islamsk lov. Av velværeprodukter, de er bearbeidet mat og ikke råvarer. Halal matvarer spenner fra hele matvarer og tilberedte måltider til desserter og snacks via kjøttstykker og modifiserte produkter som halal gelatin. Mange moderne detaljister og restauranter har begynt å merke sine produkter slik muslimske forbrukere vet om produktet er halal eller ikke.

For å bli vurdert kvalifisert for halal status, må de matprodukter i samsvar med islamsk lov om forbudte gjenstander og praksis. Først, betyr dette produktet bør ikke inneholde alkohol, åtsler eller blodprodukter. For det andre bør det ikke inneholde alt fra en gris eller kokt i olje laget av en gris. For det tredje må alle kjøtt som biff eller lam være fra et dyr drept i samsvar med islamske tradisjoner, hvorved halsen på dyret er slisset slik at den kan brukes tørr. Dette ritualet må gjøres av en muslim, jøde eller kristen.

Kjøttprodukter danne en kjernekomponent i halal matvarer. Kjøtt kutt og produkter som for eksempel hamburgere og kebab må være hentet fra slakterier som samsvarer med muslimske praksis. Dette kan være et problem i land med sterke dyrevernsaktivister, men kjøttet er vanligvis merket av selskapet som halal hvis den er. Hvis ikke, kan kjøtt kjøpes fra halal slaktere og spesialiserte halal butikker over hele verden.

En tvetydighet i islamsk lov er status for sjømatprodukter. Mens noen mener alle produkter av havet er gaver fra Gud til mennesket, andre mener at bare enkelte produkter er. Dette betyr muslimer bør sjekke med sine lokale imamer før du kjøper eller forbruker sjømatprodukter. Hvis akseptable, sjømatprodukter spenner fra fiskesupper til fisk og chips via sushi, sjømat karriretter og fishermanâ € ™ s pie.

Alle grønnsaker og frukt er tillatt så lenge de ikke er utarbeidet i gris olje eller gjort med alkohol, animalsk forkorting eller smult. Dette betyr at de fleste ris, pasta, bakevarer og brød uten haram elementer er halal matvarer. Alle nøtter, egg og tofu er også vurdert halal matvarer. Bønner og linser er normalt alltid tillates også.

Det største problemet med desserter er tilstedeværelsen av pig-baserte gelatin, løpe, lipase og noen andre bestanddeler. Det finnes mange typer av halal matvarer for desserter. For eksempel alle vegetariske desserter, unntatt de som inneholder alkohol, er halal fordi de bruker vegetar-vennlig gelatin laget av planter. Slike halal desserter inkluderer iskrem, tiramisu, kaker og ostekaker.

Meieriprodukter er halal. Dette betyr melker og yoghurt er OK å konsumere. Oster er mer av et problemområde, og må følge de samme reglene som desserter betyr ingen rennet, lipase eller pepsin.

Når det gjelder snacks, de fleste er halal matvarer så lenge de ikke bruker gelatin. Med hensyn til stekt snacks som potetgull, chips må være stekt i ikke-gris-baserte olje. Noen enkel løsning på dette betyr å velge vegetariske vennlige chips. Alle smaker unntatt de som inneholder gris produkter som â € ~smoky Bacona € ™ er halal-vennlig, alt fra saltet til cheesy.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter enn det som kan være vanskelig å finne andre steder.
  • Halal potetgull.
  • Halal mat er atskilt fra haram matvarer, som er forbudt i henhold til islamsk lov.
  • Halal sushi.
  • Tiramisu kan være en halal dessert.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal kjøtt må komme fra en ku drept av riktig ritual.
  • Melk og yoghurt er halal, men oster må være fri for rennet, pepsin og lipase.

Halal slakting er gjort i henhold til islamsk lov. Dette uttrykket av islamsk lov med hensyn til dyr kalles Dhabihah eller Zabiha på arabisk. Disse reglene kaller for ritualisert slakting via hals kutte av dyr som har blitt velsignet før Allah. Ritualet lyser også for dyrene å bli blødde helt tørt. Først når dette er gjort kan en kjøtt bli sertifisert halal.

Det er visse forutsetninger som må tilfredsstillende før halal slakting kan skje. Først må miljøet være riktig, og må ikke bli smittet med haram, eller ikke-halal, produkter som de som er knyttet til griser eller haram kjøtt. Dette er grunnen til at halal-bare slakterier er vanligvis brukt for prosessen. Alt utstyr som brukes til å slakte dyrene må også være halal.

Første dyret satt til å bli slaktet må være velsignet. På sitt mest grunnleggende, betyr dette å si ordet for Gud på arabisk, â € ~Allah, â € ™ før dyret er slaktet. Dette er fordi den islamske hellige tekst, Koranen, sier at mannen skal â € ~eat ikke fra det som Allahâ € ™ s navn ikke har vært pronounced.â € ™

Halal slakting selv gjøres via kutt til de halsvenene og også til carotis av dyret i spørsmålet. Dette gjøres både for kyr og sauer, men også til kyllinger. Noen land dyr, inkludert fugler, som kan spises under islamsk lov skal slaktes på denne måten. Dette kuttet må administreres med en skarp kniv og må gjøres av en sønn av Adam; som betyr en som er av muslimsk, jødisk eller kristen tro. Bladet gjør skjære må være skjult til siste øyeblikk, slik at dyret ikke er fortvilet.

Blodet må få lov til å fullstendig tømme fordi islamsk lov sier at kjøtt fra halal slakting må være fri for blod eller blodprodukter. Av denne grunn blir dyret tillates å dø på sitt eget tempo før den ble hengt opp slik at blod kan renne. Denne prosessen tar lengre tid enn ikke-halal metoder for slakting og kan også kreve mer plass.

Dhabihah gjelder ikke for sjømat, fisk, kameler og gresshopper. Det omfatter ikke griser heller. Dette gjelder for fisk og annen sjømat fordi lovene ikke har blitt satt ut på hvordan å drepe dem. Koranen sier ganske enkelt at all sjømat er halal for muslimer, selv om noen er uenige. Dette betyr sjømat kan bli drept i en hvilken som helst måte.

Halal slakting har forårsaket kontrovers utenfor islamske samfunn på grunn av oppfattet dyremishandling. Dette er fordi dyret er ofte bevisst når slaktet og selve prosessen tar lengre tid og forårsaker mer smerte for dyret enn andre metoder. Mens mange muslimer tror imponerende et dyr er haram, er det en prosess som blir i økende grad brukt til å berolige dyrevernsaktivister.

  • Et dyr skal bli velsignet før slakt, ifølge en tolkning av Koranen.
  • Alle fugler bestemt til å være halal fjørfe må tappes for blod etter å ha blitt slaktet.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.

Hva er Halal sjokolade?

July 11 by Eliza

Halal sjokolade anses egnet til konsum med hensyn til islamske kosten retningslinjer som fremgår av Koranen. Matvarer som inneholder ulovlige ingredienser eller er forberedt og transporteres på måter som bryter disse retningslinjene anses haram. Halal sjokolade ikke inneholder ulovlige ingredienser som alkohol eller animalsk fett og ikke kommer i kontakt med haram stoffer under bearbeiding, transport, eller emballasje.

Muslimer er pålagt å spise bare halal mat, og praktiserende muslimer rådes til å unngå mat eller drikke hvis de er tvilsomt om dem. Det kan være svært vanskelig å finne ut hva sjokolade eller andre matvarer inneholder fordi ingrediensene kan ha veldig fancy navn. Det er lett å identifisere mat som har gelatin, svinekjøtt eller alkohol i det hvis disse ingrediensene er oppført direkte, men komplekse termer eller stoffer som stammer fra haram produkter lett kan forvirre en person. Dersom et næringsmiddel anses Haram, deretter kokes, flytende, eller behandle den på noen måte endrer ikke Haram status.

Tilsetningsstoffer som er utledet fra haram ingredienser er også forbudt. Hvis ingrediensene eller deres kilder er ikke klart, så de faller inn under den tvilsomme kategorien, som kalles mushbooh. Hvis sjokolade har noen mushbooh ingredienser, deretter under islamske retningslinjer, er det best å unngå det. Bekymret muslimer kan ringe eller skrive til produsenten av et selskap for å avklare om en ingrediens som er tillatt eller forbudt.

Sjokolade som har ingredienser som animalsk fett eller alkohol er haram. Hvis alkohol blir brukt til å rengjøre maskiner som gjør sjokoladeplater, deretter at sjokolade er også vurdert uegnet for konsum for muslimer. Hvis limet som brukes i emballasjen er avledet fra animalsk fett, også gjør at sjokoladen haram. For sjokolade for å bli klassifisert som halal sjokolade, ikke bare må det ikke inneholde ulovlige ingredienser, men det kan ikke behandles eller lagres eller transporteres på måter eller anlegg som er haram.

Halal ingredienser kan heller ikke komme i direkte kontakt med haram mat hvis begge blir behandlet på samme anlegget. Halal sjokolade begynte som en spesialitet som bare finnes i utvalgte butikker. Det har blitt viden populære og kan nå bli funnet i populære supermarkeder som bærer en rekke andre halal matvarer. Denne typen halal sjokolade er spesielt laget av halal selskaper og markedsført som sådan.

For å finne ut om noen populære merke allment tilgjengelig sjokolade er halal, er det nødvendig med en grundig studie av ingrediensene. Noen nettsteder bære lister over halal og haram ingredienser som kan være nyttig. Alternativt noen områder-listen populære sjokolade som kan klassifiseres som halal sjokolade.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal mat og produkter, inkludert halal sjokolade.
  • Halal sjokolade.
  • Halal sjokolade inneholder ikke dyrefett eller alkohol.
  • Halal sjokolade er akseptabelt under koran retningslinjer.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.

Hva er en Halal Market?

February 26 by Eliza

En halal markedet er en butikk som følger alle regler for hva som er tillatt i islam ifølge Koranen. Dette kan bety å gi halal produkter til kunder og unngå forbudt, eller haram, produkter. Det betyr også å følge alle halal forretningspraksis. Et marked som er halal også kan være et senter for samfunnet og kan bidra til å bringe elementer fra utlandet innen rekkevidde for den lokale befolkningen. En halal markedets mål er å gi hva som trengs av dem som praktiserer en halal livsstil.

En av de primære funksjonene til mange halal markeder er bærer kjøtt og andre matvarer som er halal for sine muslimske kunder. I tilfelle av kjøtt, er dette ikke alltid lett i ikke-muslimske land. Kjøttet må innhentes fra en sertifisert halal slakter eller slakteri. Det også må kun transporteres til halal markedet av muslimer.

Et vanskelig aspekt for en halal marked som også henvender seg til ikke-muslimer er at alle ikke-halal matvarer må holdes helt atskilt fra halal elementer. Under halal regler, mat som kommer i kontakt med ikke-halal mat blir haram selv. Dette betyr kjøtt som kan ha blitt anskaffet fra ikke-halal kilder må tas inn i markedet gjennom en annen inngang, lagres i et annet område og vises på et annet sted enn de halal kjøtt.

I tillegg til å håndtere halal mat på riktig måte og finne konsistente leverandører for de matvarer, eieren av halal markedet også må følge halal forretningspraksis. Dette betyr ikke å gjøre en fortjeneste av elementer som er haram. Spesielt er det markedet klarer å selge alkohol eller lodd, fordi gambling og brennevin er både forbudt.

Andre halal forretningspraksis kan virke mer opplagt. Dette er ting som ikke stjele og ikke behandle kunder urettferdig. Det betyr heller ikke delta i noen ting som andre markeder gjøre, for eksempel å investere eller å ha forsikring. Arbeider med ikke-muslimske leverandører for forsyninger kan noen ganger være en hindring, fordi markedet ikke er tillatt å ha en rentebærende kredittkort for kjøp.

I noen samfunn, en halal markedet også kan være en ressurs for den muslimske befolkningen. Dette kan sees når en butikk går ut av sin vei for å gi konkrete og tradisjonelle elementer som er vanskelig å få. Det kan også ses i ferier, når markedet kan selge dekorasjoner for Ramadan eller gi ut gratis kjøtt eller måltider for Ashura.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og refererer til noe tillatt i henhold til reglene i islam.
  • Datoer fra en halal markedet.
  • En halal markedet kan forholde seg til sharialoven.
  • En halal markedet følger reglene i Koranen.
  • Halal markeder i enkelte områder tjene som en ressurs og samlingssted for de lokale muslimske befolkning.

Hva er Halal Duck?

August 3 by Eliza

Halal duck er anda som har blitt slaktet og tilberedt i henhold til metodene som er nedfelt i Koranen, den hellige bok av islam. Noen andebryst som har blitt slaktet for å gjøre det egnet for bruk av muslimer kan klassifiseres som halal duck. Dyret skal bli velsignet av den som har drept den, og blodet må tømmes ut av det før det er spist. Det har vært noen debatt blant islamske forbund angå om kjøtt slaktet på riktig måte av en maskin er egnet for konsum og om imponerende dyret før drap er akseptabelt.

Islam som en religion setter ned flere regler om hvilke kjøtt får lov til å bli spist og som aren € ™ t egnet, og ting er klassifisert som enten halal, som er tillatt, eller haram, som er forbudt. Reglene om hvilke dyr som kan og ikke bli spist av muslimer kan bli funnet i Koranen. For eksempel er svinekjøtt ikke tillatt å bli spist, og heller ikke er kjøttetende dyr. Reglene om slakting av dyr oppgir at dyr som døde av naturlige årsaker og blod av dyr er ikke egnet for å spise.

Å forberede halal duck, må dyrets hals bli slit med et enkelt sveip av kniven, må anda bli velsignet av den som slaktet den, og den må henges slik at blodet kan renne ut av det. Denne metoden er egnet for familier som er slaktet et dyr å bli spist direkte av dem. En stor forskjell mellom haram kjøtt og halal kjøtt er at dyr drept for haram kjøtt er ofte lamslått ved hjelp av en elektrisk støt før de blir drept. Andre forskjeller er at slakting ikke nødvendigvis er gjort av en person, og dyrene er ikke velsignet.

Moderne matproduksjon praksis har forårsaket noen uenighet om halal kjøtt. Noen store matvarekjedene har begynt å produsere halal kjøtt, slik at deres produkter kan spises av muslimer. Mange av dyrene som disse selskapene bruker for halal kjøtt er lamslått før å ha med halsen skåret over, og selv om dette er tillatt i henhold til visse halal matmyndigheter, noen muslimer er uenige. Bruk av maskiner for å slakte og produsere halal duck og annet kjøtt er også kontroversielt for noen muslimer, men har vært ansett akseptabelt av andre.

  • Halal and kjøtt må komme fra en fugl slaktet i henhold til islamsk lov.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter, inkludert halal kjøtt og fjærfe.
  • Halal anda ben.

Hva er Halal Cuisine?

March 8 by Eliza

Halal mat er mat som følger de kosttilskudd lover av den muslimske religionen. Det arabiske ordet halal refererer til alt som er tillatt i henhold til lover og skikker av islam. Dyr som spiser blod eller kjøtt er ikke en del av halal mat.

Retningslinjene for halal har noen likheter til kosher regler Judiasm. Ordet kosher er avledet fra det hebraiske ordet kashur, som refererer til noe som er egnet til å konsumere. Som jøder, gjør muslimer ikke spiser svinekjøtt produkter og like emballasjen kan være merket kosher, andre er merket halal. Likevel, ikke alle kosher produkter er halal. For eksempel kan marshmallows som inneholder gelatin, som kan gjøres fra margen av storfekjøtt bein, eller informasjonskapsler som inneholder storfekjøtt fett være kosher, men ikke halal.

Muslimer følgende halal mat retningslinjer må bare spise dyr som ble slaktet med Allahs navn talt. Dette er ikke tilfelle med jødisk kosher kjøtt. I motsetning til muslimer slakting dyr for halal mat, trenger jødene ikke si Guds navn når slakting dyr å møte kosher standarder.

Kornspisende dyr drept i Allahs navn er kjent som zabiha dyr. Halal mat inneholder også melk, grønnsaker, frukt, nøtter, belgfrukter, korn og fisk. Matvarer og drikkevarer som ikke er halal er haram, som betyr forbudt. Vin og alkohol er haram unntatt i noen tyrkiske versjoner av halal. Når halal matvarer kan være vanskelig å finne, kan muslimer bære halal produkter med dem.

Det finnes restauranter over hele verden som spesialiserer seg på halal mat. Libanesiske, tyrkiske og marokkanske restauranter vanligvis har noen typer halal retter. Populær restaurant eller hjemmelagde halal oppskrifter inkluderer stekt eller marinert kylling og bakt eller curried fisk. Mandel kokos cookies er favoritt halal søtsaker.

Den islamske Mat og ernæring Council of America (IFANCA) bemerker at de muslimske måltider tilbys av mange flyselskaper er ikke halal mat siden zabiha dyr ikke er spesielt nevnt i ingredienslisten av kjøttretter. IFANCA anbefaler at muslimske flyselskapet reisende bør be om halal måltider og sørge for at flyselskapet sporer offisielt sine forespørsler. Ifølge IFANCA, hvis flyselskapene får nok av en etterspørsel etter halal måltider, kan det garanterer dem som tilbyr halal mat i fremtiden.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og refererer til noe tillatt i henhold til reglene i islam.
  • Belgfrukter, som bønner, er halal.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter enn det som kan være vanskelig å finne andre steder.

Hva er Halal Gelatin?

June 25 by Eliza

Halal gelatin er en type gelatin som er laget av andre kilder som oppfyller forskriftene av islamsk lov, som inkluderer et forbud mot å bruke noen gris produkter. Dette bestemte gelatin utfører de eksakt samme funksjonene som normal gris basert gelatin. Halal gelatin er en viktig del av matvarer, kosmetikk, foto og i etableringen av enkelte typer papir.

Når det kommer til matvarer som er akseptabelt eller uakseptabelt for muslimer å konsumere, to ord dukker opp igjen og igjen: halal og haram. Halal betyr lovlig og haram betyr forbudt. Det er strenge regler for hvordan dyr skal slaktes og hvilke produkter kan ikke finne veien inn matvarer. Gelatin utgjør en spesielt interessant sak for halal kosthold, som det ofte hentet fra bein og skinn av griser.

Det er to interessante debatten om hvorvidt gelatin er halal. Først, hvis gelatin bruker gris bein, så er det automatisk ikke halal. Det andre punktet er potensielt mer tåkete. Muslimer er forbudt fra å spise kadaver, og hvis bein teller ikke som kadaver, må de være fra et dyr slaktet i henhold til islamsk lov.

Halal status av gelatin er et viktig poeng for muslimer fordi et stort antall desserter, samt noen andre matvarer, inneholder gelatin. For eksempel må en muslim tenke seg om to desserter som iskrem, ostekaker og parfaits med mindre de inneholder halal gelatin. Det samme kan sies om mange kaker, sjokolade, puddinger og godteri. Den eneste måten muslimer kan gjøre visse produktet inneholder halal gelatin er hvis produktet er spesielt stemplet som halal.

En måte for muslimer å være sikker på at gelatin er halal er å kjøpe vegetar-vennlig gelatin. Et stort antall produkter har konvertert sine produksjonsmetoder for å bruke vegetar-vennlig gelatin for å utvide appellen til sine produkter uten å drastisk forandre selve produktet. Dette betyr vegetar-vennlig desserter som ostekaker og iskrem vil inneholde halal gelatin.

Et annet alternativ er å kjøpe gelatin fra bestemte halal gelatin produsenter. Disse gelatins kan gjøres fra kyr ofret til Allah eller planter uten svinekjøtt forurensning. Halal gelatin produkter er begrenset, men stadig blir undersøkt.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer, inkludert halal gelatin.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal mat må ikke inneholde svinekjøtt produkter.
  • Halal gelatin må være forberedt fra kilder som er godkjent av islamsk lov.