hva er halal pølser

Hva er Halal Pølser?

February 4 by Eliza

Halal pølser er de som er utarbeidet i samsvar med islamsk kosten lov. I islam, begrepet halal, eller "lovlig", beskriver noen religiøst tillatt handling, men det ofte spesifikt refererer til mat. Å være halal, må en pølse inkluderer ikke forbudt kjøtt. Kjøttet innhold må også komme fra dyr som er slaktet i henhold til islamsk tradisjon.

Islamsk kosten loven er en del av en større kropp av islamsk lov som kalles sharia. Dette settet med lover deler handlinger inn i ting som er halal og ting som er haraam eller "forbudt". I tilfelle av mat, forbyr islamsk kosttilskudd lov rusmidler samt matvarer anses urent. Noen av disse matvarene er vanlige pølse ingredienser, noe som betyr at de fleste pølser er ikke halal mindre spesifikt ment å være.

Halal pølser inneholder vanligvis lam, biff eller kylling. Islamsk kosttilskudd lov strengt forbyr forbruket av svinekjøtt og svinekjøtt produkter, som er den viktigste ingrediensen i mange pølser. I tillegg til bakken svinekjøtt som en pølse fylling, er svinekjøtt tarmen også noen ganger brukt som pølseskinn. Ingen av disse er akseptabelt å observante muslimer. Risikoen for forurensning betyr at halal pølser er vanligvis ikke forberedt i anlegg som også forberede svinekjøtt produkter.

I tillegg til svinekjøtt, islamsk lov også forbyr mat laget av blod, som er en ingrediens i enkelte typer pølse. Tradisjonelle islamske slaktepraksis, kalt dhabiha, er laget for å drenere kadaveret helt av blod før slakte. Kjøtt i halal pølser kommer fra dyr som er slaktet i henhold til denne praksisen.

Selv om tilstedeværelsen av eksplisitt-pakket halal pølser på butikkhyllene har økt de siste årene, pølser markedsføres som halal er ikke de eneste halal pølser. Vegetarpølser, for eksempel, er nesten alltid halal, siden de inneholder ingen animalske produkter i det hele tatt. Selv om andre typer kylling, biff og lam pølser kan ikke inneholde svinekjøtt, kan deres halal status være usikker fordi slaktemetoder ikke er verifisert. I noen regioner, inspiserer en halal sertifiseringsinstans produksjonsanlegg og etiketter produkter som tilfredsstiller kosttilskudd lov.

Et bredt utvalg av forskjellige typer av pølse halal eksisterer. I noen tilfeller er disse halal substitutter for pølser som inneholder svinekjøtt, slik som halal versjoner av tradisjonelle britiske pølser. I andre tilfeller er de en del av den opprinnelige mat av islamske kulturer, for eksempel merguez. Disse lange, tynne krydret pølser inneholde enten lam, okse, eller en blanding av begge i et foringsrør laget av lam tarmen. De stammer i kjøkkenet til Nord-Afrika.

  • Halal pølser.
  • Halal pølser kan være laget av biff, kalkun eller andre lovlige kjøtt i stedet for svinekjøtt.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal pølse kan fremstilles i samsvar med sharialoven.

Hva er Mini Pølser?

February 15 by Eliza

Mini pølser er bokstavelig talt mindre versjoner av normale pølser. Som med vanlige pølser, vil den nøyaktige definisjonen av hva som utgjør en pølse variere fra land til land og region til region. Mens teoretisk noen pølse kan miniatyrisert, spekepølser og salami er vanligvis for stor. Eksempler på disse pølser spenner fra mini hot dog i Amerika til cocktail pølse funnet i britiske buffeer via den rumenske mititei pølse.

Pølser er et middel til både å bevare kjøtt og gjøre bruk av kjøttprodukter som ikke har blitt brukt av slaktere i andre kutt. Mens mange pølser er laget av svinekjøtt, er det også pølser laget av oksekjøtt, kylling og fisk. Det er også et bredt utvalg av vegetariske og halal pølser tilgjengelig i mange land.

De tilberedningsmetoder for full størrelse og mini pølser er identiske. Kjøttet males først eller hakket opp i små porsjoner. Den ble deretter blandet med urter, krydder eller andre ingredienser som strekker seg fra annet kjøtt til frukt som aprikoser og epler. Blandingen ble deretter tvunget inn i en membran som er vridd for å danne pølser. Med mini pølser, kjøtt er ofte tvunget gjennom et mindre hull for å frembringe en tynnere pølse med vridning finner sted med kortere intervaller for å lage en kortere pølse.

I likhet med sine større fettere, kan mini pølser bli klassifisert basert på type og opprinnelse. Pølser kan først bli klassifisert som rå, fersk, kokt eller forhåndsstekt. De kan da være sub-klassifisert som røkt eller tørket. I Storbritannia er de fleste små pølser forhåndsstekt og selges i store pakker. Mini pølser og mini mais hunder selges også forhåndsstekt.

Den kokte pølse, så som wiener og amerikanske pølser, kan miniatyriseres. Mini hot dog er ofte brukt som en buffet matbit eller for kidsâ € ™ festmåltider sammen med mini hamburgere og finger smørbrød. Mini hot dog kan også dyppes i cornmeal batter og dype stekt å lage en mini mais hund. I Japan, det er mini blekksprut pølser som er pre-cut så når de koker, utvide de til å se ut blekkspruter.

I Storbritannia er mini pølser også kalt cocktail pølser. De har en tendens til å bli spiddet på cocktail pinner og servert ved siden av ananas og ost piggsvin på buffeer. Pølsen er også brukt som et alternativ til chipolata som et akkompagnement til skiver av stek kalkun og stuffing i jule måltider. Et annet alternativ er å vikle mini pølse i bacon før matlaging.

  • Buffeer kan tilby cocktail pølser.
  • Biff er en vanlig ingrediens i mini pølser.

Hva er Halal lån?

March 4 by Eliza

Halal lån er lån gitt av banker som opererer i henhold til de islamske reglene for sharia. Disse reglene, kalt som Fiqh al-Muamalat, bygger de islamske reglene for transaksjoner og fremme prinsippene om islamsk økonomi. Ganske mange islamske banker begynte å tilby alternative finansielle og bankprodukter i slutten av det 20. århundre. For kunder og kommersielle Halal bedrifter som ønsker å operere innenfor islamske persepter, halal lån gi en vei rundt konvensjonell, rentebærende lån.

Grunnleggende islamske banktjenester prinsipper forbyr å samle inn og betale renter, som er kjent som Riba. Selve ordet oversettes som øker, tillegg eller overflødig. Under Sharia prinsipper er renter anses å være kompensere i overkant uten hensyn. Riba kan defineres i klassiske islamske diskurser som merverdi uten motstykke. Det kan også være grovt oversettes som tallverdi var uvesentlig og sikre likeverdighet i reell verdi.

Sharia tillater ikke akseptere eller betale renter for lån av penger, så halal lån ble opprettet som et alternativ. De opererer på forskjellige måter - for eksempel når en kjøper nærmer banken for en pengene lån til å kjøpe et bestemt element, kan banken kjøpe det direkte fra selger. Banken videreselger varen til kjøperen under strenge betingelser, som inkluderer etablerte sivile. Mens banken gjør selge den til kjøperen for en fortjeneste, er dette ikke eksplisitt, og ingen straff er pålagt for sen betaling. Helt fra start, blir elementet registrert under kjøpers navn, og det kan være eiendom eller varer.

Denne type kjøp og utsatt betaling videresalg transaksjon kalles Murabaha etter islamske prinsipper. Banken selger eiendommen til kjøperen for en fast, åpent angitt pris i kundevennlige avdrag. Pris faktorer i både resultat og administrative kostnader. Halal lån dermed tillate kundene å erverve eiendeler uten å måtte velge tradisjonelle interessebaserte lån.

Ijarah er en annen tilnærming som er i utgangspunktet en leie-til-egen type transaksjon. Banken først erverver eiendommen eller varer, og kunden leaser det før han eller hun kan betale tilbake hele beløpet over en periode. Halal lån som fungerer på Ijarah format kan bruke en kontrakt som gjør at kjøperen å overta eiendommen etter en fast periode. Alternativt kan de ta form av grunnleggende leieavtaler.

Det er også en joint venture tilnærming kalt Musharakah, som kan oversettes som deling. Grunnprinsippet innebærer utlån av penger til bedrifter, og begge enhetene er ansvarlig for verdien av investeringen. Resultatet er gjort ved salg av eierandeler på et senere tidspunkt, og begge parter er enige om på forhånd for å miste eller dele hva overskuddet kan komme. Bankene kan også gi flytende rente renter lån som er basert på et avkastningskrav for det selskapet. Banken kan lide et tap under denne praksisen, i henhold til islamsk lov, som erklærer det urettferdig at utlåner fortjeneste Enormt, slik at bare en liten del til skyldneren.

En Mudaraba kontrakten er en annen versjon av halal lån der en venture kapitalist eller økonomisk ekspert gir investeringen. Gründeren gir arbeidsmarkedet, og eventuell gevinst eller tap deles av begge parter. Dersom investeringen er mislykket, ikke banken ikke kreve et administrasjonsgebyr. Den lader bare et gebyr hvis en fortjeneste er gjort.

  • Under sharia prinsipper, kan lån ikke renter.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.

Hva er kylling pølser?

March 16 by Eliza

Kylling pølser er mat laget fra bakken kylling, som er stappet inn i en spiselig, sylindrisk casing av huden. Disse pølsene omfatte andre ingredienser og fyllstoffer av kokkens valg, samt konserveringsmidler hvis pølser er ikke-organisk og omsettes kommersielt. Sammenlignet med tradisjonelle pølser som inneholder en svinekjøtt base, kylling pølser er lavere i fett og kalorier. Folk kan spise disse pølser alene eller blandet med andre retter som kylling smaken er kompatible.

I likhet med andre pølser, er smaken av kylling pølser svært variert fordi så mange forskjellige oppskrifter finnes. Folk kan kjøpe eller lage versjoner som spenner fra krydret jalapeno til sitron og hvitløk. Noen versjoner med inkludere grønnsaker eller frukt som spinat eller epler.

Uansett hva oppskriften en kokk bestemmer seg for å bruke, er den grunnleggende utarbeidelse av en pølse laget med kylling det samme. Kokken først kokker kjøttet, da han sliper kyllingen, blander det med resten av ingrediensene han ønsker å bruke. Til slutt, bruker han en maskin eller manuell kraft til å stappe kjøttblandingen inn i kabinettet, binde kylling pølser av ved ønsket lengde.

En klage folk har om pølser laget med kylling er at de er for tørr, så kokker noen ganger gjør disse matvarene ved hjelp av bare mørkt kjøtt fra kylling. Dette kjøtt, som kommer fra bena og lårene av fugler, har et høyere fettinnhold enn brystkjøtt. Kokker også legge til fett som smult eller smult substitutter å holde pølsene fuktig. Dette kan negativt påvirke den ernæringsmessige verdien av maten, men kylling pølser vanligvis fortsatt er sunnere enn pølser laget av annet kjøtt. For eksempel, er en porsjon kylling pølse 30 prosent fett, 65 prosent protein, og 70 kalorier, mens en porsjon av svinekjøtt pølse er 170 kalorier, 79 prosent fett og 21 prosent protein.

Når laget eller kjøpt, en person kan grille, steke, koke eller bake kylling pølser. Hvis en kokk velger å steke pølse, kan han skjære det i skiver i stedet for å forlate pølse helhet. Forbrukeren kan bruke pølse på egen hånd, som en hot dog, eller blandet med eller et kompliment til matvarer som ris, slaw, pannekaker eller pasta.

Ideelt sett vil en kokk bruke kylling pølser så snart de er laget, men dette er ikke alltid mulig. Folk dermed lagre dem i sine kjøleskap før og etter koking. De har også satt pølse koblinger i fryseren hvis de vet at kjøtt og andre ingredienser ville ødelegge før du drikker det.

  • Kylling pølser kan spises som pølser.
  • Ved å lage kylling pølser, blir kjøttblandingen fylt inn i et foringsrør og bindes fast til den ønskede lengde for å lage den klassiske sylindriske form av en pølse.

Hva er Halal Bacon?

April 16 by Eliza

Forklare hva halal bacon er, er den enkleste måten å starte med hva det ikke er. Det er ikke svinekjøtt, en kjøtt generelt synonymt med bacon. Alle som følger halal kosten retningslinjer vet svinekjøtt og alle produkter som stammer fra en gris er forbudt og kan ikke spises. I dette tilfellet er bacon ikke om dyret som kjøttet kom men om prosessen som brukes for å herde kjøtt eller en annen type mat. Av denne grunn er halal bacon virkelig alle typer halal mat som har blitt kurert på en måte å gjøre det i bacon. Det kan også referere til noen halal mat produkt som har blitt formet eller farget for å se ut som et stykke bacon.

Fremgangsmåten for fremstilling av bacon begynner med et stykke kjøtt. For halal bacon, må dette være et stykke kjøtt fra et dyr som ble slaktet og slaktet i tråd med islamske retningslinjer. Når kjøttet er slaktet, er salt helles over hver overflaten av kjøttet og arbeidet inn i kjøttet. Saltet kjøtt blir deretter satt i et rom eller et kjøleskap og venstre for å kurere for noen tid. Saltet vil trekke ut fuktigheten og bevare kjøttet.

Det neste trinnet i å lage bacon er å ta spekemat og suspendere den i luften i en røyker. Røyken fra rommet vil ytterligere kurere og nesten koker kjøtt mens også formidle en særegen bacon smak. Den type tre som brukes kan ha en effekt på den endelige smaken av halal bacon.

Det er mange kjøtt alternativer for halal bacon. Kalkunkjøtt er blitt vanlig fordi det er et svært magert kjøtt. Biff bacon kan også gjøres, og i noen områder, er det som er spesielt ment av halal bacon. Mindre vanlige typer av bacon kan fremstilles fra laks eller andre typer av fisk. Ved hjelp av en noe modifisert fremgangsmåte, kan bacon selv være laget av et vegetarianere Pate.

Et aspekt av å finne halal bacon som kan være vanskelig, er at kjøttet og bacon ikke må ha kommet i kontakt med eventuelle ikke-halal kjøtt gjennom hele herdeprosessen. Dette utelukker noen kjøtt som er kurert i en røyk hus hvor svinekjøtt produkter også har blitt helbredet. Av denne grunn må den eneste virkelig halal bacon kommer fra en slakter eller selskap som har blitt sertifisert som praktiserer de riktige halal prosedyrer.

  • Mange halal markeder bære halal kjøttprodukter som kan brukes i stedet for svinekjøtt bacon.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal bacon må være forberedt fra et dyr slaktet i henhold til islamsk lov.

Hva er Halal sjokolade?

July 11 by Eliza

Halal sjokolade anses egnet til konsum med hensyn til islamske kosten retningslinjer som fremgår av Koranen. Matvarer som inneholder ulovlige ingredienser eller er forberedt og transporteres på måter som bryter disse retningslinjene anses haram. Halal sjokolade ikke inneholder ulovlige ingredienser som alkohol eller animalsk fett og ikke kommer i kontakt med haram stoffer under bearbeiding, transport, eller emballasje.

Muslimer er pålagt å spise bare halal mat, og praktiserende muslimer rådes til å unngå mat eller drikke hvis de er tvilsomt om dem. Det kan være svært vanskelig å finne ut hva sjokolade eller andre matvarer inneholder fordi ingrediensene kan ha veldig fancy navn. Det er lett å identifisere mat som har gelatin, svinekjøtt eller alkohol i det hvis disse ingrediensene er oppført direkte, men komplekse termer eller stoffer som stammer fra haram produkter lett kan forvirre en person. Dersom et næringsmiddel anses Haram, deretter kokes, flytende, eller behandle den på noen måte endrer ikke Haram status.

Tilsetningsstoffer som er utledet fra haram ingredienser er også forbudt. Hvis ingrediensene eller deres kilder er ikke klart, så de faller inn under den tvilsomme kategorien, som kalles mushbooh. Hvis sjokolade har noen mushbooh ingredienser, deretter under islamske retningslinjer, er det best å unngå det. Bekymret muslimer kan ringe eller skrive til produsenten av et selskap for å avklare om en ingrediens som er tillatt eller forbudt.

Sjokolade som har ingredienser som animalsk fett eller alkohol er haram. Hvis alkohol blir brukt til å rengjøre maskiner som gjør sjokoladeplater, deretter at sjokolade er også vurdert uegnet for konsum for muslimer. Hvis limet som brukes i emballasjen er avledet fra animalsk fett, også gjør at sjokoladen haram. For sjokolade for å bli klassifisert som halal sjokolade, ikke bare må det ikke inneholde ulovlige ingredienser, men det kan ikke behandles eller lagres eller transporteres på måter eller anlegg som er haram.

Halal ingredienser kan heller ikke komme i direkte kontakt med haram mat hvis begge blir behandlet på samme anlegget. Halal sjokolade begynte som en spesialitet som bare finnes i utvalgte butikker. Det har blitt viden populære og kan nå bli funnet i populære supermarkeder som bærer en rekke andre halal matvarer. Denne typen halal sjokolade er spesielt laget av halal selskaper og markedsført som sådan.

For å finne ut om noen populære merke allment tilgjengelig sjokolade er halal, er det nødvendig med en grundig studie av ingrediensene. Noen nettsteder bære lister over halal og haram ingredienser som kan være nyttig. Alternativt noen områder-listen populære sjokolade som kan klassifiseres som halal sjokolade.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal mat og produkter, inkludert halal sjokolade.
  • Halal sjokolade.
  • Halal sjokolade inneholder ikke dyrefett eller alkohol.
  • Halal sjokolade er akseptabelt under koran retningslinjer.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.

Hva er venison pølser?

January 6 by Eliza

Venison pølser er, ganske enkelt, pølser laget med vilt, eller hjortekjøtt. De er ofte hjemmelaget, men kan kjøpes fra spesialitet detaljister, så vel. Kjøttstykker som enten er for tøft eller for merkelig-formet for å bruke i andre kutt eller retter er hva vanligvis gå i venison pølser. Alle disse overskytende kjøttdelene er bakken sammen, ofte med krydder, urter og andre ingredienser, så enten stappet inn foringsrør eller presset til karbonader. Venison pølser kan være røkt, bakt, kokt, eller frosset.

Pølse-making har lenge vært en måte for jegere og slaktere for å få mest mulig ut av en kill. Etter førsteklasses kjøtt er fjernet, er det ofte fortsatt-salvageable stykker i varierende størrelser og teksturer. Sliping disse brikkene sammen til en pølse skaper et nytt produkt som kan brukes i en rekke forskjellige retter, mens forlater lite avfall.

Mange kokker bland urter, krydder, og selv tørket frukt og nøtter i sine pølser. Andre skape vilt pølse blander ved å kombinere vilt kjøtt med annet kjøtt, som for eksempel svinekjøtt eller biff. Pølser kan tilberedes med en gang, enten i en ovn, over ovnen, eller på grillen. De er også ofte lagret i fryseren, deretter tilberedes friskt når det er nødvendig.

Tradisjonelle pølse-making praksis instruere slaktere å stappe bakken pølse kjøtt tilbake i animalâ € ™ s intestinal casing for å skape pølse koblinger. Selv venison pølser er ofte laget som koblinger, er det svært uvanlig for hjort tarmen som skal brukes. Moderne slaktere oftere velge enten behandlet tidligere svinetarmer, eller annet helt syntetiske casings for venison pølser. Disse alternativene har en tendens til å være mer robust og estetisk, så vel som mer hygienisk.

Pølse kan også stå løs. Loose pølse er populær i pasta og på pizza, så vel som i frokost karbonader. Venison pølser i en løs stil er laget på samme måte som bekledde versjoner, men i stedet for å klemme pølsene til lenker, er kjøttet tilberedes direkte. Matlaging venison pølser med en gang er vanligvis anbefales når pølsen er igjen løs. Frysing ofte fungerer, men med mindre tett tillukket, mye av smaken risikerer å bli tapt i fryseren.

Rå hjort pølser, enten i link eller Patty form, er vanligvis bare tilgjengelig for kjøp sesong fra lokale dagligvare eller slakter butikker. Flertallet av kommersielt tilberedte vilt pølser kommer ferdiglaget. Noen av disse er harde pølser som er ment å være skiver og spist på toppen kjeks eller som en forrett, mens andre er mykere og betydde mer for matlaging.

Mye av en vilt sausageâ € ™ s konsistens avhenger av ingrediensene og hvordan det ble tilberedt. Røkt pølse, for eksempel, er vanligvis mye tøffere og hardere enn skillet-stekte eller bakte pølser. Hjem kokker kan imitere røyksmak uten tekstur eller bryet med å røyke hjemme ved å legge røyk chips eller kunstig røyk smakstilsetning til sine pølse kjøttblandinger.

  • Venison pølse er en vanlig måte å behandle lavere kvalitet kutt fra hjort.
  • Venison pølser kan være hjemmelaget eller kjøpt fra spesialforretninger.

Hva er Halal Sushi?

May 10 by Eliza

Halal sushi er en type japansk mat som oppfyller strenge islamske lover om tilberedning av mat og hva mat kan og kan ikke brukes. Halal sushi er en rekke små retter som inneholder en eller to senger på ris med fisk, grønnsaker eller annet kjøtt plassert oppå dem. Slike halal sushi retter serveres vanligvis nøytrale med mulighet for å legge soyasaus senere.

Mat som er tillatt under islamsk lov er kalt â € ~halal, â € ™ mens mat som ikke kan inntas kalles â € ~haram.â € ™ Haram mat inneholder blodprodukter, alle svinekjøtt produkter, alkohol og åtsler. Noen dyr som sau og kyr skal slaktes i henhold til islamsk tradisjon.

Status for sjømat er åpen for diskusjon blant muslimer. Noen mener at all sjømat er halal, mens andre mener at bare fisk er halal og resten er haram. Muslimer som er usikker bør rådføre seg med lokale imamen. Hva halal sushi er faktisk halal vil avhenge av en bestemt Imamâ € ™ s mening.

Tradisjonelle sushi består av rå fisk som tunfisk, laks og brasme lagt på en seng av klebrig japansk ris. Disse kan eller ikke kan være omgitt av en mur av tørr tang papir kjent som â € ~nori.â € ™ Disse sushi er deretter delt inn i to typer: de med wasabi og de uten. Wasabi er en krydret pasta laget av pepperrot at noen japanske tror dreper eventuelle ormen egg i rå fisk. Sushi kan også bli foret med nori og trillet å skape en sushi roll.

En av de vanligste typene av sushi i vestlige land er det California Roll. Denne sushi inneholder agurk, ris, avokado og krabbe kjøtt og bør vurderes halal for de fleste muslimer. Det samme gjelder for de fleste sushi inneholder dashimaki egg og andre grønnsaker.

Hvor noen sushi ikke kan betraktes halal er når de inneholder sjømat som muslinger og østers. Et annet poeng av contention ville være tilstedeværelsen av fiskeegg i sushi. Hvis en muslim er i tvil om statusen for slik mat, bør han eller hun unngå det, derimot, er mange restauranter springing opp over hele verden som tilbyr sertifisert halal sushi og disse kan vanligvis være klarert.

Andre faktorer å ha i betraktning er de oljene der sushi blir kokt. Mest ris krever ingen olje utover vann og rå fisk krever ikke noen matlaging i det hele tatt, og bør derfor være halal. Eventuelle kokt kjøtt, inkludert fisk, bør ikke kokes i animalsk fett olje, men heller i vegetabilsk olje for å sikre at de forblir halal sushi.

  • Halal sushi.
  • Halal sushi.
  • Nigiri sushi sortiment.
  • Halal sushi.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal sushi må være utarbeidet i samsvar med islamsk lov.

Hva er Halal Steaks?

September 19 by Eliza

Halal steker kjøtt steker, som biff eller lam, som oppfyller spesifikasjonene til islamske kosttilskudd lover. Et dyr skal slaktes i samsvar med disse lovene for det å være halal kjøtt og for en muslimsk person å være i stand til å spise den. Begrepet "halal" refererer til noe som er tillatt eller tillatt for muslimer, så en halal biff er en kjøtt biff at en muslim har lov til å spise.

En rektor ved halal kjøtt er at det reduserer smerte og lidelse utholdt av et dyr på tidspunktet for slakting, noe som betyr at en rask og ren drepe er nødvendig. Slakteren bruker en skarp kniv til å levere et kutt til halsen som kutter luftrør, arterie og vene i halsen. Samtidig må slakter verbalt dedikere dyret til Allah. Kjøttet kan da bli erklært som halal kjøtt av en muslimsk person som er ekspert i lovene i den islamske kost kultur. Det kan da bli skiver i passende stykker, for eksempel rib-eye, rumpe, filet eller mørbrad steker, som alle kan bli referert til som halal biffer.

En annen rektor halal er at kjøttet må være ren og god. En muslim kan ikke konsumere et dyr som har blitt slått i hjel, torturert eller funnet. Halal metode for slakting gir hva muslimer anser for å være en moralsk ren og ren måte å skaffe ferskt kjøtt å spise.

Halal biffer kan ikke være laget av svinekjøtt, fordi som en del av halal, kan svinekjøtt ikke bli fortært. Forbruket av blod er også forbudt, så når en halal slakting finner sted, er alle av dyrets blod tappet før ytterligere tiltak iverksettes. Alkohol er også forbudt, så er forbruket av rovfugler, dyreskrotter, dyr ikke er slaktet på den riktige måten og dyr som ikke har synlige ører. Kjøttetende dyr er forbudt også.

Muslimske folk trenger halal kjøtt, for eksempel halal biffer, fordi uten dem, kan de ikke spise kjøtt. Halal biffer er funnet i restauranter og supermarkeder over hele verden, og de er i stor etterspørsel. Det er debatt i enkelte land om hvorvidt halal metode for slakting er faktisk mer human til dyr enn andre metoder. Mange slaktere foretrekker å bedøve dyrene før de slaktes, fordi de mener at dette reduserer lidelse. Spørsmål som disse er en smakssak og involvere religiøse og kulturelle synspunkter og spørsmål over de faktiske nivåene av lider av ulike metoder for slakting.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal biffer kommer fra dyr slaktet i henhold til islamsk lov.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal mat og produkter, inkludert halal kjøtt.

Hva er Halal Pizza?

April 11 by Eliza

Halal pizza er en type pizza som er å anse som tillatt i islamsk kosten lov. Et sett med kosttilskudd lover, kalt halal, avgrense hva muslimer kan spise, i henhold til prinsippene for sin tro. Kategorien av matvarer merket "halal" er satt opp mot en annen kategori som heter "haram", eller matvarer som er forbudt.

I mange lokalsamfunn, muslimer gjør arbeidet med å finne bestemte typer matvarer som anses som halal. Komplekse matvarer som pizza er ofte vanskeligere å vurdere, siden de omfatter mange forskjellige typer ingredienser som alle kan være enten halal eller haram. Halal pizza er pizza som bare inneholder halal ingredienser, og har ikke blitt forurenset med haram ingredienser. Halal betegnelsen gjelder enten fersk pizza i en restaurant eller pre-forberedt frosne produkter.

De viktigste regler for halal matvarer har å gjøre med animalske produkter og hvordan de er produsert. En hovedregel er at muslimer ikke kan spise svinekjøtt produkter. En annen regel er at andre dyr som brukes i halal matlaging trenger å bli slaktet i en svært presis måte. Dette legger til vanskelighetene med å velge halal mat, siden mange store matprodusenter ikke slakte dyr i en halal måte. Halal slakting krever et raskt kutt til ulike deler av dyret for å drepe det på en human måte.

En av de viktigste spørsmålene i å finne halal pizza alternativer er ingrediensene som går inn i deigen. Selv en vegetarisk pizza kan noen typer bearbeidet deig som inneholder animalske produkter som smult eller fett. Dette kan gjøre pizza haram.

Et annet problem med halal pizza er sausen. Tomatsaus brukes i pizza kan eller ikke kan inneholde animalske produkter. Noen typer tomatsaus inkluderer dyr lager, eller til og med små biter av italiensk pølse som kan være laget av svinekjøtt. Halal pizza krever en vegetarisk saus, eller aa tomatsaus som ikke har svinekjøtt eller andre haram ingredienser.

Når du velger halal pizza, muslimer og andre som spiser halal mat må også vurdere pålegg. Pizza er en tallerken med mange valgfrie pålegg, og noen av disse er halal, mens andre er haram. Vegetabilsk pålegg er halal med mindre de har vært cross-forurenset. Noen av de tradisjonelle kjøtt påfyll for pizza er ikke halal, og bør ikke tas med på en halal pizza.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal pizza er utarbeidet i samsvar med sharia prinsipper.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter, inkludert ingredienser for å lage halal pizza.

Hva er Halal Ice Cream?

September 26 by Eliza

Halal iskrem er iskrem som er i samsvar med spesifikke standarder fremmes av islamske kosttilskudd lover. Selv om mange varianter av iskrem er halal, noen er ikke, og dette fører muslimer til omfattende samtaler om hva slags iskrem er halal. Den generelle termen "halal", eller "lov", refererer til et bredt sett av regler for muslimer som inneholder et litt strenge diettbehov. Dermed mat som iskrem som kanskje ikke er i samsvar med denne forskrift er ikke "halal".

Ett problem med å lage halal iskrem er at vanilje ekstrakt brukes til å behandle mange varianter av iskrem er ikke alltid ansett halal. Dette skyldes at metoder for utvinning av dette element kan omfatte bruk av alkohol. Vanilje og andre lignende varianter av iskrem kan ikke være halal på grunn av dette.

Et annet problem med halal iskrem gjelder bruk av storfe veksthormoner i kyr. I noen islamske samfunn, er det uenighet og debatt om hvorvidt disse elementene i fôret til kyrne gjør de resulterende animalske produkter som ikke er kompatibel med halal standarder. Dette problemet har ikke vært mye løst, og fortsetter å få oppmerksomhet fra de som er på jakt etter klare betegnelser på halal-produkter.

Bruken av flere animalske produkter kan også interferere med utpeking av et iskremprodukt som halal. For eksempel ekstra fett lagt til maten kan kompromittere halal betegnelse, selv om dette ikke er ofte gjort. En hyppigere problemet med ekstra animalske produkter er bruken av gelatin i iskrem og andre meieriprodukter. Mens noen eksperter mener at typer gelatin noen ganger diskvalifisere iskremprodukter for halal compliance, andre føler at de vanligste gelatinprodukter er fortsatt halal så lenge de ikke kommer fra griser, siden svin er et mat allment ansett for å krenke halal standarder .

Mange muslimer har forvirring over hva som utgjør halal iskrem. Enkelte eksperter har oppfordret den gjennomsnittlige halal shopper bruke guiden av kosher betegnelser, der matvarer som kvalifiserer som kosher er også sannsynlig å kvalifisere som halal. Andre anbefaler å ta bare grunnleggende sunn fornuft forholdsregler unngår ikke-halal-produkter, og ikke bekymre deg for gråsoner av kosttilskudd lover. De som ønsker å konsumere bare halal mat kan få ytterligere veiledning fra eksperter i sine lokalsamfunn, eller mer informasjon fra ulike iskremprodusenter om nøyaktig hva som går inn i sine produkter.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og refererer til noe tillatt i henhold til reglene i islam.
  • Halal iskrem må utarbeides i samsvar med islamsk lov.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter, inkludert halal iskrem.

Hva er Halal Yogurt?

February 10 by Eliza

Halal yoghurt er et meieri produkt produsert i henhold til islamsk lov. Som andre typer av yoghurt, er halal yoghurt fremstilt fra fermentering av melk ved hjelp av bakterier. Den kommer i en rekke forskjellige former, som sin halal status ikke kan fastslå hva slags yoghurt det er, men kun de produkter som brukes til å lage den. Dette betyr halal yoghurt varierer fra vanlig yoghurt til kremet frukt yoghurt til tradisjonelle greske yoghurter.

Det er en rekke faktorer som avgjør om en yoghurt er halal eller haram. Halal betyr lovlig og haram betyr ulovlig. Generelt betyr dette matvarer må ikke inneholde gris produkter som kjøtt, olje, fett og gelatin, og de må ikke inneholde spor av blod, alkohol, kadaver eller kjøtt slaktet på en ikke-islamsk måte.

Avgjøre om en yoghurt er halal eller ikke er et kinkig problem for folk som bare lære å handle for halal-produkter. Selv når alle ingrediensene er listet opp, er det ikke alltid mulig å vite om potensiell krysskontaminering fra maskinene som brukes til å produsere yoghurt. En trygg måte en muslim kan være sikker på at de fleste haram produkter har blitt ekskludert, er å kjøpe vegetar-vennlig yoghurt. Disse vil definitivt ikke ha noen blod, kadaver eller kjøttprodukter.

Nøkkelen til å sikre at yoghurt er helt halal er ved å skape en ny form for myse og, mer spesifikt, ved hjelp av rennet enzymet. Rennet er et enzym som fordøyer en motherâ € ™ s melk og er hentet fra i slimhinnen i et calfâ € ™ s fjerde mage. Som kua ikke er blitt slaktet i henhold til islamsk tradisjon, er enzymet haram. Produsenter har i stedet utviklet en rekke halal myse, som curdles ost og yoghurt akkurat det samme.

Samt bruke halal myse, må en halal yoghurt bruke halal gelatin hvis det er å bruke gelatin i det hele tatt. Dette betyr å bruke en gelatin ikke laget av gris bein. Igjen, er vegetarianer-vennlig gelatin best å bruke og den minst forvirrende fra en islamsk moralsk ståsted. Yoghurt produsenter som ønsker å være halal kan også kjøpe gelatin fra halal produsenter som garanterer gelatin er laget av bein av kyr ofret til Allah.

Bortsett fra disse faktorene, kan de fleste typer alkoholfrie yoghurt være halal. De fleste yoghurter bruke søte produkter som karamell, sjokolade og honning eller frukt som jordbær og bananer. De kan spises alene eller brukes til måltider, så lenge de andre måltidene også i samsvar med islamsk lov.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer, inkludert halal yoghurt.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Det er flere kriterier som avgjør hvorvidt en gitt yoghurt kan betraktes halal.
  • Halal yoghurt må utarbeides i samsvar med islamsk lov.

Hva er Halal Seafood?

March 9 by Eliza

Halal sjømat regnes som tillatt for muslimer å konsumere, som det fremgår av Qura € ™ en. Det er allmenn enighet om at noen fisk som har skjell og som er fanget levende fra havet regnes som halal. Det er ennå interessante debatten om andre typer sjømat og hvorvidt de er halal eller haram.

Medlemmer av den muslimske religionen holder seg til et halal kosthold som er skissert i Qura € ™ en. Den Qura € ™ en stater hva slags mat er lovlig, eller halal, for muslimer å spise, og hva slags mat er ulovlig, eller haram. Generelt, sier Qura € ™ en som svineprodukter, kjøtt fra dyr som ble funnet død, amfibier, alkoholholdige drikker, og rovfugler er alle haram, og derfor forbudt. All mat som ikke faller inn under disse kategoriene, og det har ikke blitt ikke er tilsølt med noen av disse produktene, regnes som halal. Halal kjøtt må også bli slaktet i henhold til strenge kriterier.

Det er noen debatt, men over halal sjømat. Generelt er sjømat regnes som en lovlig mat. Den Qura € ™ en forbyr ikke forbruket sitt, og i noen tilfeller, oppfordrer det. Debatten er over over hva slags sjømat er tillatt.

Generelt er det enighet om at fisk som er fanget levende fra havet er halal sjømat, men noen mener at fisk funnet allerede døde er også tillatt. En historie som finnes i Qura € ™ en forteller av tapte reisende som oppdaget en strandet hval. De reisende var sultne, så de bestemte seg for å spise kjøtt selv om det allerede var død, noe som vanligvis gjør en mat haram. Når de reisende konsul profeten, uttalte han at denne maten var en gave fra Gud og var halal. Andre er uenige, som Qura € ™ en stater andre steder at forbruker kjøtt som ikke er slaktet på riktig måte er haram.

Mens noen forskere mener at all sjømat er tillatt, noen mener at bare fisk med vekter anses halal sjømat. Siden det er avtalt at amfibier er ikke en tillatt mat, noen tolker dette slik at enhver skapning som kan leve både inn og ut av vannet er heller ikke tillatt. For eksempel kan krabber og skilpadder anses haram. Sanne amfibier, som frosker og salamandere, er nesten alltid betraktet haram.

En annen debatt innebærer fisk uten skjell. Det er enighet om at all fisk med vekter er halal sjømat. Men noen forskere mener at fisk som ikke har skalaer er haram. Dette inkluderer ål, reker og hummer.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal mat og produkter, inkludert halal kjøtt.
  • I tilfelle av sjømat, alt kjøtt fanget i sjøen betraktes halal, uavhengig av hvor dyret døde.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal sjømat er sjømat som er tillatt etter reglene i Koranen.

Halal stekt kylling er en stekt kylling rett som er utarbeidet i henhold til halal forskrifter. Generelt refererer halal mat til mat og næringsmidler som er akseptable i henhold til islamsk lov. Halal stekt kylling må samsvare med alle disse reglene.

Kyllingen er et dyr som ikke er uttrykkelig forbudt etter islamsk lov. Halal kylling må tilpasset generelle slakteri praksis gitt under islamsk lov. Dette er hva som gir for restauranter å tilby spesielle retter som halal stekt kylling.

En av de viktigste kjennetegnene på halal kjøtt er at dyret skal slaktes i en helt bestemt måte. Halal praksis innebærer slakte fuglen på en måte som kutter karotidarterien sammen med luftrøret og halsvenen. Denne raske snitt med en kniv er en av de viktigste funksjonene i halal slakting. I tillegg til metoden for slakting, kan halal regler også gjøre noen restriksjoner på de spesifikke ingrediensene i panering som brukes i stekt kylling, for eksempel i å sørge for at eventuelle andre sekundære animalske produkter, som smult eller fett, også kom fra et dyr slaktet i riktig halal måte.

Sammen med spesifikke slakteri krav, halal kylling ofte definert av andre omstendigheter der det døde dyret ikke kan brukes for halal matlaging. Dette innebærer at en hvilken som helst form for metode som utfører ikke til den måte på slakting beskrevet ovenfor. For eksempel kan et dyr som dør av kvelning eller fra et fall ikke brukes i halal mat.

Mange av disse religiøse baserte regelverket også resultere i forbedret kvalitet for fabrikken gård mat. Noen mennesker som ikke følger islam kan fortsatt kjøpe halal kylling og andre matvarer basert på en forståelse av ideelle matlaging praksis. Prisene for slike produkter har en tendens til å være høyere enn for generiske kjøttprodukter, hvor fabrikken gårder kan gi økt effektivitet for matproduksjon.

Utvidelsen av mange internasjonale restaurantkjeder i islamske områder av verden tvunget disse restaurantene til forskning halal lov, og lage produkter som oppfyller disse kosttilskudd regler. Store stekt kylling hurtigmatkjedene har kokt sammen halal stekt kylling og andre kyllingprodukter, som for eksempel halal kylling nuggets, som de leverer til butikker i islamske områder. Mens vanlige produkter av disse restaurantene er vanligvis ikke halal, har annenhåndsmarkedet forårsaket selskaper å utvikle et bredt spekter av halal mat.

  • Alle fugler bestemt til å være halal fjørfe må tappes for blod.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal stekt kylling er utarbeidet i samsvar med sharia prinsipper.

Hva er Halal Cheese?

June 26 by Eliza

Halal ost er en ost som er laget ved hjelp av ingredienser som er i samsvar med de islamske lover angående mat. Det er en bestemt ingrediens som brukes i produksjonen av ost som har potensial til å gjøre det ikke-halal, også kalt haram, som betyr forbudt. Denne ingrediensen er rennet, og det er i stor grad hentet fra dyr. Den type dyr og den metoden som ble det slaktet kan være ukjent, så rennet kan være haram og gjør osten haram. Det finnes kommersielle merker av ost som er sertifisert som halal, og nesten alle vegetariske oster er halal, fordi de ikke bruker noen produkter fra slaktede dyr.

Rennet er et enzym som er viktig i de fleste osteprosesser. Det er i stor grad kjøpt fra magen til ungdom kyr, selv om det også er til stede i andre dyr. Problemet med å skape en halal ost som bruker løype er at kilden for enzymet kan være ukjent. Dyret kan ikke ha blitt slaktet av en muslim på en måte som følger halal retningslinjer, og dyret hvorfra rennet trekkes kanskje ikke engang være en ku. Dette betyr at ingrediensen kan bli forbudt, og gjennom inkludering i melk for å skille curds og myse, ville gjengi osten haram.

Det er faktisk en forskjell i oppfatning blant ulike islamske lærde og sekter som om alle oster laget med animalsk løpe er halal eller haram. Det er klart at rennet fra magen av en gris ville være haram, uansett hva, men problemet blir mer kompleks utenfor det klart situasjon. Et argument som er laget for halal ost som bruker animalsk løpe er det, fordi det rennet er i hovedsak gått fra melken etter at den har delt inn rømme og myse, er halal den endelige ost. Et annet argument peker til et vers i Koranen hvor profeten Muhammed ber om og blir servert ost, som noen forskere tolker som betyr at det er halal. Noen muslimer spise noen ost som er tilgjengelig, mens andre unngå det helt.

Det er halal ost tilgjengelig kommersielt som har blitt sertifisert som bruker bare tillatt ingredienser. Disse typer halal ost bruke mikrobielle enzymer eller plantebaserte enzymer for å separere melken. Vegetarisk ost er også halal, fordi det ikke vil inneholde noen dyr rennet. I noen situasjoner, avhengig av ingrediensene som er oppført på etiketten, kosher ost også kan være halal.

  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter, inkludert halal kjøtt og ost.
  • Halal ost ingredienser følge reglene i Koranen.
  • Halal ost er vanligvis laget med mikrobiell eller plantebaserte enzymer.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.

Hva er Halal Milk?

October 7 by Eliza

Når mat blir produsert i henhold til islamsk lov, er de kjent som halal. Halal melk er melk som er produsert fra en halal dyr, så som en ku. Så lenge dyr blir melket anses halal, er melken tillatt å konsumere. Forbudt dyr, eller haram dyr, der muslimer kan ikke spise eller få melk ville inkludere griser og aper sammen med dusinvis av andre arter.

Produksjon av mat kan også påvirke sin halal status. Dyr drept, for eksempel, skal slaktes raskt ved halsen i Allahs navn. Matvarer som ikke er produsert som sådan kan ikke anses som halal. Matvarer som inneholder melk, for eksempel ost eller myse, må inneholde halal enzymer i dem og være laget av halal melk for å bli konsumert uten synd. All mat som inneholder en haram mat som en ingrediens sies å være forurenset og haram selv.

Alle dyr som kan konsumeres under islamsk lov kan produsere halal melk. I tillegg til kuer, sauer, kameler og bøffel anses halal dyr. Geiter, også er halal dyr. Derfor er geitemelk en form for halal melk også.

Noen ganger melk og melkeprodukter kan falle inn i en tvilsom kategori, noe som gir dem en mashbooh status. Denne statusen innebærer at deres enzymer, smaksmidler, emulgatorer eller ikke kan være halal. En sjokolade smakstilsetning i melk, for eksempel, kan ikke være halal; for å være sikker, kan de som følger disse lovene ønsker å sikre at sjokolade er halal-sertifisert.

De fleste mainstream melker som er produsert anses halal, enten de er pulverisert, skummet, eller hele varianter. Noen melker som har vitaminer og emulgatorer lagt som er gris-avledet, men er haram melker. Melker som selges i USA og Canada anses å være halal.

Vestlige kan likestille halal lover til kosher lover i forhold til å forstå hva de mener, selv om lovene er ikke det samme. Hvis en mat er ikke halal, kan det anses haram for muslimer. Slike matvarer er forbudt for forbruk av Allahs ord. Konsumere slike matvarer anses å være syndig. Mange andre produkter laget av ikke-halal dyr, for eksempel dyr smult og bacon, er også forbudt for muslimer.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • De fleste kommersielle produserte melker anses halal.
  • Halal melk er utarbeidet i samsvar med sharia prinsipper.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal mat og produkter, inkludert halal melk.

En mat etiketten er stemplet halal hvis innholdet i maten i samsvar med muslimske kosttilskudd lover. Denne sertifiseringen er analog til en kosher sertifisering, ved at den er levert av en sertifisert tredjepart byrå, men kosher mat er ikke nødvendigvis halal, og halal mat er ikke alltid kosher. For muslimer som er bekymret for å adlyde sharia, eller islamsk lov, fungerer denne etiketten som en forsikring om at innholdet i maten er ikke haram, eller forbudt.

I arabisktalende land, blir ordet brukt for å referere generelt til noe som er tillatt etter reglene i islam, som ordet på arabisk betyr "lovlig" eller "tillatt". I resten av verden, det gjelder spesielt for matvarer. De fleste nasjoner har mat merking lover for å beskytte både halal og kosher sertifisering, for å sikre at mat etiketter er nøyaktige.

Under muslimsk lov, er muslimer forbudt å spise svinekjøtt, blod, landbaserte rovdyr, altetende, kadaver, og rusmidler. Forbudet mot svine er en av de mest vanskelige aspekter av en muslimsk diett, på grunn av inkluderingen av svinekjøtt-biprodukter i mange matvarer. En lang ingredienslisten kan skjule en svinekjøtt-avledet produkt, så fromme muslimer se etter en etikett som indikerer at maten er akseptabelt. I tillegg er det restriksjoner på sjømat; mange muslimer tror at bare fisk med vekter er halal, unntatt skalldyr og krepsdyr som haram.

Det viktige kjennetegn ved kjøtt med denne etiketten er at dyret skal slaktes i Allahs navn. Enhver muslim kan slakte et dyr for mat, så lenge han eller hun slakter dyret ved raskt å kutte de store arteriene i nakken, og ytrer Guds navn som dyret er drept. Dyr drept på andre måter er haram, som er de slaktet i navnet på falske guder, eller dyr som ikke er dedikert til noen guddom når de blir slaktet.

I muslimske land, er relativt lett å finne halal mat, som butikker og restauranter er ofte drevet av muslimer som adlyder sharia. Utsiden av muslimske land, men man følger loven kan være svært vanskelig, spesielt med bearbeidet mat. Noen muslimske organisasjoner har publisert lister over ingredienser som inneholder svinekjøtt og de selskapene som gjør mat som er trygg å spise. I muslimske miljøer innen ikke-muslimske land, er det ofte en mengde restauranter som er sertifisert, og det kan også være en halal slakter.

  • Muslimer opptatt av å adlyde islamsk lov må unngå matvarer som er forbudt.
  • Svinekjøtt er spesielt vanskelig for muslimer å unngå så mange matvarer inneholder svinekjøtt biprodukter.
  • I muslimske land, er relativt lett å finne halal mat.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og refererer til noe tillatt i henhold til reglene i islam.
  • Halal slaktere kan lage pølse ut av biff, kalkun eller andre lovlige kjøtt i stedet for svinekjøtt.

Hva er Halal aksjer?

April 29 by Eliza

Halal aksjer er aksjer i selskaper som ansetter halal praksis. Under de islamske forskriftene av sharia, er investorene lov til å investere penger i aksjemarkedet dersom visse kriterier er oppfylt. Hvis en person investerer i halal aksjer, er noen penger han eller hun gjør fra disse investeringene også ansett for å være halal. Det ligner på joint venture konsept kalt Musharakah i halal lån tilnærminger. Når en kjøper erverver aksjer i en bedrift, blir han eller hun en partner i det fordi han eller hun er nå en aksjonær.

Aksjer kan bare anses halal hvis selskapet går både kvalitative og kvantitative screenings å måle om det er virkelig Shariah kompatibel. Faktorene som er skjermet for halal aksjer besluttsomhet er virksomheten i selskapet er engasjert i, i prosent av renterelaterte inntekter, og handelspraksis. Investorer som planlegger å investere i halal aksjer forventes å gjelde visse screening prosedyrer for å sikre at deres investeringer vil være 100% halal. Det første en investor skjermer er selskapets primære inntektskilde.

Bedrifter er merket ulovlig, eller haram, hvis de deltar i gambling, spill, eller pornografi. Bedrifter som driver med svinekjøtt, alkohol, eller media som fremmer sladder kolonner regnes også haram. Tobakksvarer, lotterier, og enhver bedrift som involverer narkotika er også forbudt. Typiske bedrifter som anses halal er de som involverer tekstiler, datamaskiner, energi og telekommunikasjon.

Disse typer halal aksjer er foretrukket av investorer som ønsker å være i samsvar med islamsk lov. Hvis et selskap omhandler haram produkter i det hele tatt, bør inntektene fra disse produktene være mindre enn 5%. I så fall, er selskapet klassifisert som å ha en kjernevirksomhet forbundet med andre materialer, og investere i dette selskapet er tillatt.

Faktorer som gjeld-til-aktivum forholdstall, renterelaterte inntekter, og monetære eiendeler blir også vist. Shariah finansielle guider mener at de likvide midler og fordringer bør ikke overstige 45% av forvaltningskapitalen i selskapet. I dette tilfellet er kundefordringer beregnes som summen av langsiktige fordringer og kortsiktige fordringer. Det gjeld til belåningsgrad av selskapet brukes til å bestemme sin soliditet. Dersom gjeldsfinansiering er grunnlaget for mer enn 33% av sin kapital, diskvalifiserer selskapet selv for investering.

Vedrørende renter, er selskapet ikke lov til å låne på interesse for å finansiere sine investeringer hvis den ønsker å ha halal aksjer. Under sharia prinsipper, bør selskapet ikke gjøre noen inntekter fra renterelaterte kilder. Noen forskere har imidlertid avslappet denne retningslinjen litt. Aksje kjøpere kan investere i et selskap hvis den renterelaterte inntekter er mindre enn 5%. Shariah lærde tillater heller ikke investorer å spekulere; aksjehandel praksiser som day trading, margin trading, shortsalg, og alternativet trading er forbudt i henhold til sharia.

  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.
  • Halal aksjer kan kjøpes i selskaper praktiserer sharia lov.

Hva er Halal tannkrem?

August 20 by Eliza

I islam produkter anses halal er akseptable å bruke, mens de som ble ansett haram er uakseptabelt. Siden bruk av svinekjøtt og dets biprodukter er forbudt i islam, må praktiserende muslimer holde seg unna noen produkter som inneholder disse ingrediensene. Det mange ikke vet er at det er en vanlig praksis å bruke svinekjøtt-baserte ingredienser i kosmetikk og hygieneprodukter, som for eksempel tannkrem. Når man ser på ingrediensene som brukes i tannkrem, er det viktig å være spesielt oppmerksom når glyserin er oppført, da det kan være avledet fra svinekjøtt fett. Siden det er ofte vanskelig å fastslå den eksakte type glyserin brukt i produkter, er den beste måten å være garantert halal tannkrem er å se etter produkter som er sertifisert til å være halal eller veganer.

For det meste, tannkrem produsenter bruker glyserin som en søtningsstoffer og konserveringsmiddel for sine produkter. Problemet er, de ofte ikke klarer å si hvor deres glyserin er avledet fra. Glyserin kan gjøres fra fett og smult av kuer og svin, eller det kan også være fullstendig anlegg basert. Mens noen produsenter vil liste om deres glyserin er plantebasert eller stammer fra dyr direkte på etiketten, mest bare liste ordet glyserin, som kan være frustrerende for dem som ønsker en mer detaljert beskrivelse. Produsenter kan også endre sine glyserin kilder nå og da, avhengig av hvilken type er billigere til enhver tid.

Den beste måten å skille halal tannkrem fra andre varianter er å se om det er halal sertifisert av en anerkjent organisasjon. I Nord-Amerika er den ledende sertifiserings etablering den islamske Mat og ernæring Council of America, eller IFANCA, men mange andre mindre organisasjoner eksisterer også, slik som den muslimske Consumer Group, eller MCG. Hvis finne en sertifisert halal tannkrem utgjør et problem, er et annet alternativ å se etter vegan tannkrem, som de ikke vil inneholde animalske produkter av noe slag. For alle andre tannkremene, er det best å kontakte produsenten direkte for å spørre om opprinnelsen til glyserin.

Forbrukere bør også være klar over at tannkrem formler kan variere når selges i forskjellige land. For eksempel kan en stor produsent som selger produkter over hele verden tilbyr halal tannkrem til noen demografi og ikke til andre. Produsenter ofte imøtekomme spesifikke behovene til en demografisk å selge produkter, så i områder med store muslimske befolkninger, og tilbyr halal tannkrem ville gjøre mest økonomisk fornuftig. I alle fall er det viktig å huske at bare fordi en tannkrem merkevare bruker plantebasert glyserin i ett land betyr ikke det vil ikke selge produkter som inneholder svinekjøtt-avledet glyserin i en annen.

  • Halal tannkrem kan ikke inneholde ingredienser forbudt etter islamsk lov.
  • En tannbørste med halal tannkrem på det.
  • Halal tannkrem kan finnes i halal markeder over hele verden.

Hva er Halal vitaminer?

June 3 by Eliza

Halal-vitaminer er vitaminer som følger de islamske retningslinjer for halal mat. Making halal vitaminer betyr å vite kilden av ingrediensene og hvordan de ble behandlet. En av de viktigste årsakene til en vitamin for å være ikke-halal er inkluderingen av gelatin gjengitt fra dyr som griser som er strengt forbudt. Selv om mange selskaper gjør en innsats for å bare bruke Quran-tillatte produkter i sine halal vitaminer, med mindre de er sertifisert, de kan ikke garanteres å være halal.

Reglene for en halal diett er stavet ut i detalj i Koranen. Boken sier det er visse dyr anses å være urent eller usunn, og på grunn av dette, er forbudt å bli fortært i noen form. I ikke-muslimske industrilandene, hvor halal dietter ikke er så utbredt, er kilden til mange tilsynelatende harmløse ingredienser oversett.

Den gelatin som brukes som emulgator i mange typer av vitaminer og andre piller kan bli fremstilt fra forskjellige deler av griser eller andre halal-forbudt dyr som er billig og lett tilgjengelig til produsentene. Den samme type emulgator kan ekstraheres fra halal kilder, slik som soya og noen andre planter. Det er ingen eksisterende regelverk om opprinnelsen til disse ingrediensene i mange land, så det kan være vanskelig å vite deres eksakte kilden.

Andre deler av vitaminer som kan forårsake problemer inkluderer vitaminene A og D. Disse vitaminene er ofte forsterket med Polysorbat 80, en annen emulgator som kan avledes fra animalske fettstoffer. Problemet med dette er at kilden dyr ofte er ukjente, noe som betyr at - med mindre sertifisert - det er ingen garanti for at de er halal vitaminer. Det er sjelden å befeste disse vitaminene med animalsk fett lenger, though.

Noen flytende vitaminer er uttrykkelig forbudt, fordi de inneholder små mengder alkohol. Disse kan omfatte noen over-the-counter barnas vitaminer. Flytende vitaminer har også mange stabilisatorer, fargestoffer og andre ingredienser som kunne vært hentet fra såkalte urene dyr deler eller fett.

Det er svært mange ingredienser som kan tas med i over-the-counter vitaminer som ikke er nødvendige for å bli oppført på emballasjen, så bare å vite hvilke ingredienser er halal er ikke alltid nok. Mange organisasjoner vil sertifisere imidlertid at vitaminer er tillatt og at alle ingredienser og produksjonsprosessen er halal. Som i 2011, er det flere kommersielt tilgjengelige halal vitaminer i produksjonen i hele verden.

  • Halal vitaminer må følge reglene i Koranen.
  • Halal markeder selger et bredt utvalg av halal matvarer og produkter enn det som kan være vanskelig å finne andre steder, blant annet halal vitaminer.
  • I en generell forstand, "halal" betyr "lovlig" på arabisk, og viser til det som er tillatt etter reglene i islam.