Karite smør

Hva er Karite smør?

June 17 by Eliza

Karite smør, også kalt shea smør, er en olje utvunnet fra frukten av karite treet. Denne olje brukes som en fuktighetskrem i mange kosmetiske produkter som lotion, såpe, leppebalsam, og hudkrem. Karite smør er rik på vitamin A og E, og den har anti-inflammatorisk og anti-mikrobielle egenskaper.

Den karite treet er innfødt til savannene i vestlige og sentrale Afrika. Selv om trærne ikke er dyrket, de er mye brukt til mat og kosmetikk av de innfødte befolkningen i disse regionene. De fleste shea smør nøtter eksporteres for behandling, men noen Fair Trade virksomhetene arbeider med å holde produksjonen av karite smør produkter i afrikanske landsbyer for å beskytte de lokale økonomier. Generelt er det kvinner som gjør det harde arbeidet med karite smør utvinning og forberedelse.

Karite smør er tradisjonelt laget for hånd. Etter de små nøtter er plukket fra trærne, de sprekker åpne. Kjøttet er fjernet og frø eller mutter er tørket og stekt. Mutteren blir banket til en pasta og blandes med vann, deretter knadd for hånd. Den koagulerte oljen blir separert fra vannet og deretter kokt for å separere den fra mutteren rest. Det resulterende hvite eller gule olje blir igjen å herde, og deretter formes til baller for eksport. Det tar rundt 20 timer å produsere 2.2 pounds (1kg) olje.

Shea olje er rik på stearinsyre og oljefettsyrer. Det betyr ikke forsåpe i såpeprosessen, som overlater oljer gratis å fukte og beskytte huden. Av denne grunn er det brukt i sjampo for å reparere skadet hår og redusere flass. Det kan også brukes en cleanser for folk sensitiv hud, eksem, eller andre betennelser.

I tillegg til fuktighetsgivende, karite smør også beskytter og hjelper helbrede huden. Det høye fettinnholdet gjør det til en effektiv og beroligende salve for mindre kutt og brannskader, og det er svært effektiv i behandling av sprukne lepper, føtter og hender. Den inneholder også kanelsyre, et kjemisk stoff som blokkerer noen ultrafiolette stråler fra solen. Når rent smør brukes til hender eller ansikt, tar det litt tid å suge inn slik at det gir en barriere mot irritasjon fra vind, kulde og irritasjon fra friksjon og sterke såper og vaskemidler.

Bassiasmør selges i sin rene form, eller det kan brukes som et additiv. Det er tre kommersielle karakterer, med Grade A som den reneste form. Karakterer B og C er raffinerte former, og generelt er ekstrahert i fabrikker ved bruk av heksan eller andre kjemikalier.

  • Karite smør er brukt i noen leppepomader.
  • Karite smør kan brukes i sjampoer for å reparere skadet hår og redusere flass.
  • Karite smør kan være nyttig for å redusere flass.
  • Karite smør anvendes som et fuktighetsbevarende bestanddel i mange lotions.

Finne den beste karite, eller shea smør, er sjampo ikke mye annerledes enn å velge andre hygieneprodukter. Det krever at forbrukeren kan se på behandlingsgrad og prosent av karite i sjampoen. Selv om den største bekymringen er karite, andre ingredienser påvirke ytelsen til sjampo og har dermed også til å bli etterforsket. Ser vi på kostnadene og gjør en fysisk funksjonstest er de siste trinnene i utvalget.

Folk som ønsker en god karite sjampo først bør se på om sjampo inneholder rå, semi-behandlet, eller svært raffinert shea smør, som noen ganger krever at du kontakter produsenten hvis karakteren er ikke lett på etiketten. I fast form som smør, er høyt raffinert karite nesten helt hvit og har ingen lukt. Semi-behandlet karite vanligvis beholder noe av sin naturlige farge, men noen av aroma er filtrert ut. Raw karite varierer fra gul til grålig eller offwhite og har en veldig nutty aroma. Behandlingen påvirker ikke evnen til å fukte håret, men karite mister mange av sine helbredende egenskaper jo mer er det raffinerte, noe som gjør det mindre effektivt for lindrende hodebunnen.

Deretter kontrollerer andelen karite i sjampo. Produsenter er vel klar over fordelene med shea smør, slik at de ofte spiller opp inkludering sin ved merking av sjampo som en karite sjampo, selv om mengden av karite er minimal. En viktig egenskap ved karite er dens store mengder fettsyrer, så jo mer karite det er i sjampo, den fetere sjampo sannsynlig vil virke.

Generelt, desto grovere en persons hår er, jo mer karite de trenger i sjampoen, fordi den økte mengden av olje som er nødvendig for å glatte det ytterste lag eller skjel av håret. Ideelt sett bør disse menneskene bruker karite sjampo hvor det er en av de første - om ikke den første - ingrediens på listen, fordi ingrediensene er alltid oppført i den rekkefølgen av prosenter. For folk som har veldig fine eller rett hår, er en ikke-kremet karite sjampo med mindre karite bedre fordi for mye olje i et hårpleie produkt kan la håret looking tynget og livløs.

Når en person vet at typen og mengden av shea smør i karite shampoo er ideell for hennes hårtype, kan hun gå videre til andre aspekter av sjampo. For eksempel, hvis hun har fint hår, da hun kanskje ønsker å se etter en sjampo utformet for å volumize. Hvis hun er følsom for dufter og fargestoffer, da hun kanskje ønsker å se etter en helt naturlig sjampo uten tilsetningsstoffer. Noen ingredienser kan forårsake allergiske reaksjoner eller tørrhet, med natrium laureth / laurbær sulfat, et sudsing agent som også er en kjent kreftfremkallende, være en av de mest vanlige og beryktet.

Det siste aspektet å undersøke på jakt etter den beste karite sjampo er kost og virkelig teste ytelsen. Prisen alltid representerer produsentens kostnaden av ingrediensene i en sjampo til en viss grad, men det er ikke alltid er representative for renseevne. Mange billigere sjampo rene like bra, om ikke bedre, enn sine dyrere kolleger, så ikke anta at en høyere priset karite sjampo er av høyere kvalitet. Test sjampo for å se hvordan den reagerer med håret.

  • Ved hjelp karite sjampo kan forverre flass hos noen mennesker.
  • Karite sjampo bør inneholde en høy andel av shea smør.

Shea smør kommer fra en nøtt som vokser på Shea-Karite trær, som i hovedsak er innfødt til områder i Vest-Afrika. Behandler nøtter å trekke ut den rå shea smør krever at produsentene bruker vann eller kjemikalier. Nøtter behandlet vann avkastning den reneste rå shea smør med og beholde mer av Nuta € ™ s gunstige komponenter. Klasse A er den reneste rå shea smør, det beste valget for forbruker bruksområder og, for å få denne karakteren, må være uraffinert.

En internasjonalt anerkjent standard bestemmer gradering av shea smør, med klasse A er beste. Den naturlige rå shea smør som kvalifiserer for en klasse A rating er ofte produsert ved sliping hele nøtter til pulver. Lokale produsenter deretter koke pulveret i vann og la den avkjøles før du samle shea smør olje når den stiger til overflaten av kjøletanken.

Sjø smør tilgjengelig for forbrukerne har vanligvis å reise fra Vest-Afrika til utsalgssteder, og transportbetingelser vil påvirke egenskapene til rå shea smør. Riktig håndtering og lagring under turen hjelpe produktet opprettholde sine gode komponenter og det karakteristiske nøtteaktig aroma. En harsk lukt som minner om gammel matolje kan tyde på at eksportøren tillot shea smør til å smelte og bli fast mer enn en gang, noe som vil påvirke kvaliteten.

Normal levetid av næringsstoffene i shea smør er omtrent to år. En eksportlandet som skip rå shea smør ikke kan kreve en utløpsdato. I de fleste industrialiserte vestlige land må kommersielle helse- og skjønnhetsprodukter har en utløpsdato. En fullpakket-på dato er også ønskelig, men kan være vanskeligere å finne.

Velge økologisk rå shea smør er et alternativ for folk som ønsker å være sikker på at produktet ikke inneholder skadelige plantevernmidler eller syntetiske kunstgjødsel. I USA indikerer også en organisk etiketten på produkter som kilden anlegg for en landbruks avling ikke er genmodifisert. Raw shea smør importert fra Vest-Afrika må oppfylle alle amerikanske standarder for å ha en organisk etiketten.

Små landeierne eller leasees er den viktigste kilden til afrikansk shea smør. Deres roller inkluderer høste nøtter og fullføre den innledende behandling før fordeling for engros emballasje. Kjøper fair trade sheasmør gir en sikkerhet for at lokale produsenter har fått lønn som minst tilsvarer minstelønnen i landet sitt. Fair trade selskaper også gjennomføre tilstrekkelige sikkerhetstiltak for arbeiderne som er involvert i produksjonen av shea smør.

  • Frukten av shea trær er kilden til sheasmør.
  • Noen body lotion inneholder shea smør, en naturlig fuktighetskrem som hjelper myke hud.
  • Shea smør kommer fra en mutter som er innfødt til Vest-Afrika.

Shea smør er en naturlig fet olje utvunnet fra nøtter av karite mutter, eller afrikansk shea, treet. Dette duftende ekstrakt har lenge vært brukt til å behandle hud-relaterte plager, inkludert eksem, solbrenthet, barberhøvel utslett og blemmer. Ettersom dette naturlig produkt sies å være veldig fuktighetsgivende, er det ikke overraskende å finne at shea butter lip balm er et populært valg for behandling av tørr, sprukket, eller aldring lepper. I tillegg er shea smør også tenkt å inneholde næringsstoffer sies å bidra til å helbrede huden og forbedre sin generelle utseende.

Selv om dette produktet kan brukes over hele kroppen og i håret, mange opplever at shea smør er et godt alternativ for å forbedre helsen til leppene. Shea butter lip balm er mest brukt til å bidra til å helbrede og fukte solbrente, tørre eller sprekker lepper, som det sies å ikke bare bære anti-inflammatorisk egenskaper, men er også lett absorberes inn i huden. Selv om det er ofte brukt til å helbrede sprukne lepper, mange føler at det kan også bidra til å forhindre tørre lepper, fordi det sies å skape en fuktsperre.

I tillegg til å hindre tørrhet, kan shea butter leppebalsam også være nyttig for å beskytte den sarte hud av leppene mot sol og skadelige frie radikaler. Avhengig av behandlingen av denne oljen, kan mengden av solbeskyttelsesfaktor (SPF) variere; noen kan nå opp til en SPF seks. Shea smør er også antatt å være rikelig i viktige antioksidanter som vitamin E og A, som kan bidra til å beskytte leppene fra frie radikaler som kan gjøre dem ser tidlig alderen, tynn, eller foret.

Samt inneholdende vitaminene A og E, kan shea butter leppebalsam ha en rekke andre potensielt nyttige næringsstoffer. For eksempel kan dette produktet inneholder vitamin C, mer kjent som essensielle fettsyrer, som er tenkt å bidra til at huden ser mer smidig og ungdommelig. Et annet eksempel på de gunstige næringsstoffene i denne type leppepomade er vitamin K, tenkt å bidra til å bevare hudens elastisitet. Når det brukes over tid, er denne kombinasjonen av næringsstoffer sies å være nyttig i behandling og forebygging av leppe linjer og aldring, lindre såre eller tørre lepper, og healing irritasjon, solbrenthet, og små sår.

  • Shea smør er brukt i noen leppepomader.
  • Tørre eller sprukne lepper kan behandles ved å bruke shea butter leppepomade.

Mange bruker kroppen kremer og lotions på huden sin for å øke sin mykhet og fuktighetsnivå. Det er en forskjell mellom en kroppskrem og lotion, så vet de ulike variantene kan hjelpe når du velger hvilken som er best å bruke. Ved hjelp av den ene eller den andre kan også være avhengig av vær og huden til brukeren.

Kroppen kremer og lotions er like i at de begge arbeidet for å myke opp og fukte huden. De er forskjellige i det faktum at kroppen kremer er vanligvis rikere og felle fuktighet i bedre enn body lotion. Noen kan si at kroppen kremer har en mer fet følelse enn lotion. Hvis luften er ekstremt tørr eller kald eller huden din trenger mye ekstra fuktighet, ved hjelp av en kroppskrem i stedet for lotion kan være best.

En populær type lotion er en oppstrammende lotion. Målet er å stramme og stramme huden din. Noen merker også krav på å synlig redusere cellulitter. Denne lotion er vanligvis brukes på både ansikt og kropp.

En annen type populær lotion er en som er parfymert og blandet med en bestemt duft. Det kan ha de samme egenskapene som vanlig fuktighetskrem, men inkluderer også duften av en bestemt parfyme. I stedet for å anvende et par spray av parfyme på visse områder av kroppen, tillater lotion duften til å være et jevnt lag på kroppen. Parfymerte kremer er tilgjengelig for kjøp, men de er også vanligvis inkludert i en gave satt med spray parfyme selv.

Natt kroppskrem er et flott alternativ for de som ikke er glad i seg kroppen kremer og lotions i løpet av dagen. Det virker mens du sover, og kan ha de samme fuktighetsgivende og mykgjørende egenskaper. Noen natt kremer kan også ha aromaterapi egenskaper, som kan hjelpe brukeren føler seg mer avslappet og sover bedre.

Shea smør er en ingrediens som finnes i flere typer kroppen kremer og lotions. Det kommer fra nøttene på karite mutter trær som vokser i Afrika. Shea smør sies å ha mange egenskaper som hjelper huden, inkludert muligheten til å bidra til å redusere strekkmerker og rynker og dypt fukte huden. Det er også sagt å være en anti-inflammatorisk. Hvis lotion eller krem ​​inneholder shea smør, vil det oftere enn ikke skryte av at faktum på forsiden etiketten.

Ved valg av kroppen kremer og lotions, er det viktig å lese alle ingredienser i produktene. En hudlege kan være avgjørende når plukke ut den mest passende en avhengig av den enkelte. Med alle alternativene, kan flott hud være rett rundt hjørnet.

  • Jasmine lotion og en jasmin-duftende stearinlys.
  • En tube med håndkrem.
  • Skin Whitening og bleking kremer er populære blant folk som ønsker å bleke huden.

Hva er Shea Body Butter?

March 2 by Eliza

Shea body butter er en mye brukt skjønnhet produkt som kommer i body-velvære former som kremer, såper og kremer. Shea body butter er en helt naturlig produkt. Det er mest brukt for sine helbredende og forskjønnende egenskaper.

Nøttene av shea-karite treet brukes til å lage shea smør. Dette treet som bare bærer frukt hver femten år, og er ofte funnet i West Africaâ € ™ s tropiske regioner. Etter nøtter, ligner mandler, har blitt plukket, blir de kuttet, oppvarmet, og deretter bakken.

Produktet blir deretter kokt i vann i mange timer for å få ut den shea smør. Når avkjølt, oppnår smøret sitt kremet, buttery konsistens. Shea kropps smør, som ekte smør, er faststoff hvis holdt romtemperatur, og mykner og smelter ved omtrent kroppstemperatur.

Uraffinert Shea smør bør vanligvis være krem ​​i farge, men det er egentlig avhengig av hva slags Shea-Karite nøtter som ble brukt. Den kan variere fra hvitt til gult, ligner pisket smør eller fett. Det bør også ha en naturlig, nøtt, og jordnær lukt.

Gamle Shea body butter vil ikke ha noen lukt. Når det har en ubehagelig lukt, kan smøret har gått harsk. Hvis du mistenker at smøret har gått dårlig, bør det ikke brukes.

Den høye fettsyre-innhold av Shea body butter har mange helse og skjønnhet fordeler. Først den omfatter kanelsyre som en ingrediens, som er kjent for å skjerme huden fra Suna € ™ s UV-stråler. Shea body butter kan også effektivt behandle tørr hud, reduserer strekkmerker, og helbreder solbrenthet og tilfeller av eksem.

Siden ita € ™ s helt naturlig, hun body butter sjelden utløse en allergisk reaksjon. Derfor kan det være et nyttig produkt for de med hudproblemer. Selv de med hudsykdommer som eksem kan være i stand til å bruke produktet, etter samråd med lege.

Shea body butter kan også ha anti-aging egenskaper. Den er rik på vitamin E, A og F som bidrar til ung, smidig, glødende hud. Disse vitaminene kan forsinke dannelsen av tidlig linjer og rynker.

Smøret er lett absorberes av kroppen. Dette gir umiddelbar næring. Produktet kan også forynge huden og lindre tørr, sprukken hud. Endringen kan være nesten umiddelbar.

Bortsett fra huden, kan Shea smør også brukes til hår og hodebunn behandling i tillegg. Som en dyp balsam, gir næring Shea smør håret skjemaet rot til tupp og gjenoppretter sin glans. Det styrker også håret ved å gjøre den mer motstandsdyktig mot skjørhet, vær skader, og tørrhet.

Shea smør bør oppbevares på et kjølig og tørt sted. I motsetning til ekte smør, betyr det ikke å være nedkjølt. Over tid vil det miste noen av sine helbredende egenskaper på grunn av nedbryting av sine naturlige komponenter, men sine fuktighetsgivende fordeler kan fortsatt nytes i flere år.

  • Shea body butter er en populær ingrediens i skjønnhetsprodukter.
  • Shea smør kan brukes lokalt for å behandle eksem.
  • Frukten av shea trær er kilden til sheasmør.
  • Shea body butter finnes i mange bad såper.

Body butter lotion inneholder rik, fuktighetsgivende naturlige Butters å beskytte huden. Disse Butters utgjør basis av forskjellige typer av kroppssmørkrem. De Butters er opprinnelig utvunnet fra frø og nøtter rundt om i verden. Gjennom kaldpresse metoder eller sliping frø eller nøttekjerner, de utpakkede blanding utgivelser gunstige fettsyrer og oljer. Disse blandes med andre ingredienser for å danne hjemmelaget eller kommersielle kremer.

Alle naturlige Butters egner seg til å bli pisket til glatte og kremaktig teksturer, noe som gjør dem perfekt for kroppen smør lotion. Hydrering oppstår når blandingen etablerer en barriere på hudens overflate. Denne barrieren beskytter huden mot tøffe, tørking elementer, for eksempel oppvarming, air conditioning, sol og vind.

Populære kroppen smør kremer oftest bruker Shea, mango, kokos og mandel smør som hovedkomponent. Shea smør er et fett hentet fra den afrikanske savannen er karite mutter trær. Shea smør kremer brukes ikke bare for fuktighetsgivende, men kan helbrede sår og brannskader eller redusere arr og strekkmerker. Bassiasmør har et høyt nivå av fettsyre. Uraffinert, ren Shea smør er tilgjengelig på vitamin og helse butikker. Å forbedre tekstur og lukt, derimot, er mange Shea smør lotions raffinert. Faktisk inneholder noen body butter lotion bare små mengder av Shea smør.

I motsetning til Shea, har mango smør en behagelig søt lukt. Den tropiske eviggrønne mango tre produserer frukt og mango smør kommer fra utvinning av frukten er kjernen. Med en myk konsistens og høyt nivå av antioksidanter, er mango smør ofte lagt til solbrenthet healing eller kløe avlastnings lotions. Body Butter lotions med mango smør er ofte anbefalt av hudleger som behandler pasienter for kviser eller rynker.

En annen populær type body butter lotion er laget med kakaosmør, som ikke må forveksles med kokossmør. Kakaosmør kommer fra kakao frø, og er fettet som gjør sjokolade glatt. I århundrer har kakaosmør blitt brukt som en hud fuktighetskrem. Det er lagt til mange body butter kremer i dag fordi kakaomasse polyphenol hemmer irriterende hudsykdommer og det er lett absorberes av huden.

Kokos body butter kremer inneholder kokosolje, flytende form av kokos smør. Det er spiselige, som kommer fra kjøttet inne i en kokosnøtt, og virker som en naturlig fuktighets når produsert i en olje. Kokossmør kan anvendes i sin rene form som en lotion. Den høye mettet fettinnhold kan bidra med sin lange holdbarhet.

Body Butter lotions er ofte de foretrukne behandling for hudproblemer som eksem. Mange medisiner som brukes til å behandle disse typer forhold inneholde steroider. For allergikere og forbrukere som ikke ønsker kontakt med steroider, naturlige Butters fornuftig.

  • Kakaosmør er laget av kakao frø.
  • Kokosolje er en populær olje til bruk i kroppen smør.
  • Personer med eksem kan bruke body butter for å mykgjøre huden.
  • Noen rike, fuktighetsgivende kremer inneholder naturlige Butters å beskytte huden.

Mange bruker shea smør for strekkmerker fordi den har naturlige helbredende egenskaper som kan bidra til å redusere arr og hud misfarging. Jo mer naturlig og ubehandlet sheasmør er, jo sterkere og mer effektivt det vil være, slik at folk flest tror rå shea smør er best for strekkmerker. Å behandle strekkmerker, regelmessig gjelde shea smør til området der strekkmerker er til stede. For å forebygge strekkmerker, eller i det minste redusere sjansene for dem som forekommer, begynne å bruke shea smør tidlig i svangerskapet, på et område hvor strekkmerker kan vises.

Afrikansk shea smør er et naturlig stoff som har healing, fuktighetsgivende og anti-inflammatorisk egenskaper. Den brukes i mange hudpleieprodukter, og er effektiv på helbredelse eller redusere arr og hud misfarging som strekkmerker, pigmentflekker, akne arr, brannsår arr, og rynker. Shea smør kommer fra mutteren av et afrikansk tre kalt Karite. Avhengig av regionen der trærne er dyrket, og den tiden av året da nøtter er høstet, "naturlig" shea smør kan være hvilken som helst farge fra nesten hvit til intens gul.

Når du kjøper shea smør for strekkmerker, vurdere de ulike typene av shea smør som er tilgjengelige, og noen er mer effektive enn andre. Raw shea smør er ikke filtrert eller behandlet og inneholder ingen tilsetningsstoffer, så det har naturlige helbredende egenskaper som kan bidra til å redusere og helbrede strekkmerker og andre arr. Uraffinert shea smør er smeltet og siktet for å fjerne urenheter, så det er nesten like effektiv som den rå variasjon, og som regel mye lettere å finne. Raffinert shea smør inneholder vanligvis konserveringsmidler og andre kjemikalier, og vil ofte bli behandlet for å fjerne naturlig sterk lukt og farge. Ultra-raffinert shea smør er det som vanligvis finnes i kommersielle skjønnhetsprodukter, og mens det kan være en effektiv fuktighetskrem, de fleste av sine helbredende egenskaper er fjernet av raffineringsprosessen.

Det er mange alternativer når du velger shea smør for strekkmerker. Skjønnhetsprodukter som inneholder raffinert eller ultra-raffinert shea smør er lettest å finne, men kan ikke gjøre mye for å redusere strekkmerker. Raw shea smør er den mest effektive for å redusere strekkmerker, men det kan også være vanskelig å finne, og noen ikke kan ta vare på den sterke, naturlig lukt. Uraffinert shea smør er nesten like effektiv som rå shea smør for strekkmerker, er lettere å finne, og duften er vanligvis ikke så sterk.

  • Noen kremer inneholde kakaosmør og vitamin E, som hver kan hjelpe huden gjenvinne sin elastisitet.
  • Raw shea smør anses best for å håndtere strekkmerker.
  • Reseptbelagte aktuelle salver er mer effektiv ved behandling av akne enn shea smør eller andre hjem behandlinger.
  • Mange gravide kvinner bruker shea smør for å forebygge strekkmerker.