stokkand monogami

Copyright © 2014 AARP. Alle rettigheter reservert.

Monogami er en big deal om du er den personen som ikke er klar for monogami og ønsker å date rundt eller den personen som bare kan ha sex med en person om gangen. Sørge for at din dating partner vet hvor du står (eller ligge) på monogami problemet er kritisk.

Du kan ha den monogami tale på tre ulike punkter i forholdet. Det ene er måten før du har sex sammen, mens du fortsatt å utforske dine seksuelle filosofier og snakker om verdier. Den andre er når det er klart at du kommer til å ha sex sammen den kvelden eller veldig snart. Og den tredje er etter at du har hatt sex. (Gjett hvilken av disse ikke er sterkt anbefalt. ...)

Diskuter monogami tidlig på

Hvor tidlig er for tidlig å diskutere monogami? Definitivt ikke på en første kaffe date! Du må ha et forhold før du begynner å snakke om dine seksuelle regler. Bringe dem opp på Hallo er altfor arrogant og kontrollerende.

På den annen side, etter at du har datert et par ganger og du begynner å få mer interessert i hverandre, seksuelle filosofier nesten alltid naturlig komme opp. I så fall trenger du ikke skylder hverandre store forklaringer (med mindre du ønsker å gi dem), men du trenger ikke å gjøre en av de følgende utsagn:

  • "Jeg er en monogam person."
  • "Jeg kan være en monogam person, men det er ikke poenget med livet mitt jeg er på akkurat nå."
  • "Jeg er ikke en monogam person nå."
  • "Jeg er ikke en monogam person generelt. Det bare ikke passer meg ikke. "

Etter at du har sagt din del, dere to kan diskutere saken videre - eller bare sende den under "Nå vet jeg svaret på det spørsmålet."

Å ha diskusjon når sex er rett rundt hjørnet

Hvis dere to er så tiltrukket av hverandre at du allerede kyssing og rørende, så må du ha snakk før heller enn senere. Du trenger ikke å gå i minuttet seksuelle preferanser - som skjer når du faktisk har sex med hverandre - men det er på tide å si hva bli seksuelt involvert betyr for deg.

Her er to eksempler for å få deg å tenke på hvordan du skal presentere din pro-monogami eller anti-monogami holdning:

Molly monogame

"Jeg er veldig tiltrukket av deg, og jeg ville elske å gå tilbake til ditt sted. Men jeg trenger å vite hva det ville bety for meg: Det ville bety at du og jeg bare kommer til å se hverandre, og at du kan love meg at vi kommer til å være monogame. Hvis du ikke ønsker å gjøre det, jeg forstår, men jeg er en monogam slags dame. "

Fred Oh-så-Friendly

"Jeg ville elske å tilbringe natten med deg; Jeg synes du er fantastisk. Men jeg trenger å vite at jeg ikke kan gi noen løfter som jeg kommer til å se bare deg. Er jeg interessert i å vite du bedre? Absolutt. Men jeg ønsker å date rundt en stund, og jeg er ikke klar til å være i et monogamt forhold. Kan vi gå med det? Hvis ikke, la oss holde forholdet på et nivå som gjør at du føler deg komfortabel og gjør ikke meg uærlig. "

Å ha det snakk etter at du har hatt sex

Kanskje du allerede har gjort ugjerningen, og nå vil du vite hva det betyr. Selvfølgelig, det er mye mer plass her for misforståelser om hva som skjedde enn hvis du hadde diskutert saken på forhånd. Men det er for sent nå. Alt du kan gjøre er å gå videre med enten en pro-monogami tilnærming eller en anti-monogami tilnærming:

Molly monogame

"Det var en fantastisk kveld. Jeg trodde vi var fantastisk sammen, men jeg er ikke sikker på hva det betydde for deg. For meg betydde det at hvis vi fortsetter å ha sex sammen, jeg må være den eneste i livet ditt. Er det noe du ønsker også? Hvis ikke, tror jeg vi trenger å flytte dette forholdet tilbake noen skritt og ikke ha sex. "

Fred Oh-så-Friendly

"Molly, det var en fantastisk kveld. Jeg elsket den. Men vi egentlig aldri diskutert hva vi gjorde. For meg var det en del av å bli kjent med deg og setter pris på forholdet vårt. Men jeg ønsker ikke å villede deg. Jeg ønsker å bli bedre kjent med deg og vokse forholdet, men jeg er ikke klar til å bli begått eller trofast mot noen ennå.

Jeg håper det er greit for deg, men hvis det ikke er det, jeg forstår, og jeg beklager hvis vi gjorde noe som du angrer på, vel vitende om stedet jeg er i akkurat nå. La meg vite hvordan du ønsker å fortsette. Selvfølgelig, for min del, jeg elsker å holde å elske, men jeg forstår hvis du ønsker å kjøle ned dette. "

Er det vanskelig? Sikker. Men det kan være det beste du kan gjøre hvis du har sex uten å diskutere hva det betyr først.

Hva er monogami?

October 17 by Eliza

Engifte er en praksis kjennetegnet ved bare å ha en eneste partner til enhver tid, i motsetning til gifte, hvor mennesker kan ha flere partnere. Denne praksisen tar en rekke ulike former i menneskers og dyrs verden og i begynnelsen av 2000-tallet, noen betydelige vitenskapelige studier endret måten folk tenkte om monogami. Blant mennesker, å ha bare én partner er generelt antatt å være å foretrekke og ønskelig, selv om det er enkelte miljøer der dette ikke nødvendigvis normen.

I ekte seksuell monogami, bare folk ha sex med en annen person. Dette kan være for livet, eller det kan være i form av serieforhold med personer som beveger seg gjennom en serie av seksuelt eksklusive relasjoner. Å ha bare én seksuell partner antas å være en viktig del av ekteskapet i mange kulturer, og ha seksuelle relasjoner med personer utenfor et ekteskap kan være grunnlag for skilsmisse eller breakup av et forhold.

Sosial monogami innebærer å danne en forbindelse med noen å dele ressurser, engasjere seg i seksuell aktivitet, og oppdra barn sammen. Det innebærer ofte seksuell eksklusivitet også, men dette er ikke alltid tilfelle. Sosial monogami er ikke eksklusivt for mennesker; mange fuglearter tidligere antatt å være seksuelt monogam har siden blitt avslørt som sosialt monogame. De danner vedlegg med kamerater, men kan ha sex med andre fugler. I noen tilfeller, de selv bære unge med disse eksterne partnere.

Det finnes ulike biologiske og sosiale fordeler til bare å ha en partner for noen arter som spiller en rolle i å avgjøre om arter som helhet opt ​​for monogame forhold eller andre typer arrangementer. Genetikk synes også å spille en rolle. I arter med en lang historie med monogami, gener synes å kode for belønning for organismer som danner varige og eksklusive obligasjoner med bare én annen organisme. I disse organismene, er signalstoffer som stimulerer belønnings områder av hjernen som slippes ut under interaksjoner, spesielt nære de fysiske, med monogame partnere.

Historisk har troen på at folk bør ha kun én seksuell partner om gangen spilt en viktig rolle i mange menneskelige samfunn. Det er vanlig for de bestemmelser i arv å følge patrimonial avstamning og i mange kulturer monogami blant kvinner i særdeleshet ble ansett av stor betydning slik at menn kunne være trygg på at barna i deres ekteskap var deres egne. Verdsetting av monogami også bidratt til de sosiale holdninger som omgir ekteskap og andre typer menneskelige relasjoner. Mennesker synes også å være blant de artene som har noen genetisk predisposisjon for monogami.

  • Sosial monogami innebærer ofte seksuell eksklusivitet, men ikke alltid.
  • Å ha en partner på et tidspunkt er en populær kulturell norm i mange samfunn.
  • Polygami, som involverer flere ektefeller, er det motsatte av monogami.
  • Sosial monogami innebærer å danne en forbindelse med noen å dele ressurser.
  • I ekte seksuell monogami, bare folk ha sex med en annen person.

Hva Er Cinnamon Teal?

November 24 by Eliza

Kaneland er det vanlige navnet på Anas cyanoptera, en type duck kjent for amatørornitologer og jegere likt. Innfødt til Nord-og Sør-Amerika, er anda oppkalt etter den karakteristiske avl-sesongen fjærdrakt av den mannlige, som har lyse rød kropp fjær og iriserende blå og grønne vingefjær. Disse ender hører hjemme i en kategori kalt dabbling ender, som bob langs overflaten av vannet for å beite på grunt vegetasjon.

Arten er delt inn i flere underarter: den nordlige kanel blågrønn; den tropiske kanel blågrønn; Borrero kanel blågrønn, som antas å være utdødd; Andes kanel blågrønn; og den argentinske kanel blågrønn. I motsetning til andre typer ender, cyanoptera medlemmer av Anas holde separate hekkebestander. Den nordlige typen bare parre seg med andre medlemmer i Nord-Amerika, for eksempel, mens den tropiske typen bare parre seg med andre ender i Sør-Amerika. Paringen finner sted i sommermånedene.

Som med de fleste ender, er den fjærdrakt av den kvinnelige mindre iøynefallende enn den mannlige. Kvinner er spraglete brun i fargen med et lysere blå flekk på vingene. Kvinnelige medlemmer av arten likne Blåvingeand ender men metning av fargene er rikere i kanel blågrønn. Menn i den ikke-hekkesesongen og umodne ender ligne hunnene.

Måling mellom 14,2 og 16,9 inches (36,06 og 42,92 centimeter) og veier bare 9,9 til 17,6 gram (280,66 til 498,95 gram) for begge kjønn, er medlemmer av Anas cyanoptera ansett små ender. Til tross for sin lille størrelse, kvinner er i stand til å legge mellom seks og 12 egg per sesong. Etter parring, hunnene bygge reir i høyt gress eller siv og linje reirene med ned og kasserte fjær. Eggene er off-white i fargen med rosa toner og klekkes i cirka tre uker.

Kaneland ender er ikke monogame, selv om de opprettholde relasjoner med sin kamerat så lenge som det tar å lykkes ruge eggene til klekking. Chicks lære å fly mellom en til to måneder gammel. Andungene forlater reiret kort tid etterpå, på grunn av de raske trekkvaner av fuglen.

Anas cyanoptera av alle arter vandrer på tilnærming av vinteren. Den nordlige typen flokker til Mexico og Mellom-Amerika, som gjør noen av de tropiske fugler. Argentine, Andean og andre av den tropiske typen vinteren nærmere hekkekoloniene i Sør-Amerika.

Hva Er Blåvingeand?

December 7 by Eliza

Den Blåvingeand er den nest vanligste andebryst i USA og Canada. Felles for våtmarker og små dammer, er dette Dabbling Duck flight under sin sommer molt, men gjør opp for sin jording av noen ganger reiser så langt som Sør-Amerika for sin sildas vandring. Det vitenskapelige navnet for den Blåvingeand er Anas discors.

Mann blå vinger teals har Steely grå hoder og nakker. Både menn og kvinner har blå-grå fjær på deres øvre vinger, selv om hunnene 'fargelegging er mattere. Resten av deres legemer er nyanser av brunt mønstret, med unntak av kanten av de øvre vinger hos menn. Disse fjærene er en lys, iriserende grønt. I hekkesesongen, hannene har også en buet hvit linje av fjær skisserte regningen, og brystene er mer frimodig flekkete.

En liten and, de blå-fløyen teal gjennomsnitt mellom 14,2 og 16,1 inches (36-41 cm) lang. Som med de fleste ender, hannene er noe større enn hunnene. Gjennomsnittlig vingespenn på disse ender er 22 til 24,4 inches (56-62 cm).

Den Blåvingeand bebor rolig ferskvann eller brakkvann områder, for det meste myrer, dammer, og små innsjøer. De er spesielt rikelig i hekkesesongen i våtmarksområdet i det sentrale USA kalt Prairie Pothole regionen. Disse ender ofte sett i par eller grupper, og ofte bebo de samme områdene som andre andearter.

Kalt en dabbler, den Blåvingeand vanligvis feeds ved å dyppe nebbet, dunking hodet, eller tipser halve kroppen sin under vann. Det strømmer på frø og annet korn, særlig om vinteren, samt vannlevende insekter og krepsdyr. Akvatisk vegetasjon, slik som vannliljer, kan også være en del av kostholdet sitt.

Under paringstiden, kan disse ender finnes stort sett i par. Reir laget av den kvinnelige og er enkle sirkulære forsenkninger i bakken under dekke av løvverk. Reirene er foret med gress og ned. Hunnen legger 6-14 egg og ruger dem i tre eller fire uker mens hannen står vakt, men når eggene klekkes, forlater hannen. Nestlings er født dunete og er mobil etter noen dager.

Selv om opptil 65 prosent av disse ender dør hvert år, er det Blåvingeand fortsatt en ekstremt tallrike arter i Nord-Amerika. I 2009, estimert gjennomsnittlig befolkning over den forrige tiåret var rundt 6 millioner. Den eneste andre andearter med en større befolkning er stokkand.

  • Blåvingeand ender kan beite på vannliljer.

Hva Er spettet Duck?

February 20 by Eliza

Spettet duck er innfødt til Florida og Gulf kysten av Texas. I motsetning til trekkfugler, ikke denne arten ikke flytte under forskjellige tider av året. Både menn og kvinner er brune i fargen, og denne typen vann fugl kan forveksles med en stokkand. De hekker på bakken og hunnene kan legge et dusin eller flere egg i en enkelt clutch.

En voksen spettet duck kan måle seg med to fot (0,6 meter) i lengde og veier opp til £ 2,5 (1,13 kilo). Den Ducka € ™ s hodet er dekket i lyse fjær og fjær på Ducka € ™ s tilbake er en mørk brun farge. Beina er en oransje farge, og den Ducka € ™ s øyne er mørke. Den Malea € ™ s bill farge er gul, mens hos kvinner regningen er oransje.

Denne variasjonen i duck kan bli funnet lever i elver og dammer. The Florida befolkning bor i både fersk og brakkvannsområder. Spettet duck kan også bli funnet i områder der årlige oversvømmelser er vanlig. I noen tilfeller kan disse ender bli oppdaget i grøfter eller dammer som dannes etter kraftig regnvær.

Hekketiden for denne arten kan starte så tidlig som i januar. Reirene er plassert i nærheten av vann, men plassert slik at de er over vannlinjen. De fleste spraglete andunger er født tidlig på våren, selv om avl kan fortsette så sent som i juli. Egget fargen kan variere fra en krem ​​til en grønn-hvitt. Moren duck vil ruge eggene i en periode på opptil 27 dager før de klekkes.

Moren duck vil flytte hennes unge ut av redet og i vannet kort tid etter at de klekkes. Spettet duck strømmer på vannplanter, samt fisk eller små vannlevende dyr. Spettet duck vil også lever av insekter og bløtdyr, hvis disse mat kilder er lett tilgjengelig.

Andas naturlige predatorer inkluderer kjøttetende dyr som snapping skilpadder og alligatorer. Andunger kan også bli mat for spøkelser. Spraglete ender i alle aldre er i faresonen fra luften fra fugler som vandrefalk og harriers.

Spettet duck befolkningen opplever en langsom, men jevn nedgang. Som mennesker utvikle tidligere våtmarker for sine egne behov, vil mengden av land tilgjengelig for ender å leve på fortsette å avta. Populasjonsnivå er også påvirket av spraglete ender avl med Mallard ender å produsere en hybrid arter.

  • Vandrefalk tære på spraglete ender.

Hva er en Otter?

April 27 by Eliza

Oter er noen av tretten akvatiske eller amfibiske pattedyrarter i underfamilien lutrinae. De er kjøttetende pattedyr knyttet til røyskatt, og livnærer seg på dietter av fisk, skalldyr og små pattedyr. Oter lever i elver og hav over hele verden, og er elsket for sin sjarmerende utseende og evner.

Trolig den mest gjenkjennelige medlem av familien er den østlige og nordlige Stillehavet sjø oter. Disse havgående skapninger bor i kystnære områder langs den vestlige grenser Nord-Amerika og deler av Russland, og er kjent for sine matvaner. Sjø oter ofte bruke steiner for å hamre åpne skall av muslinger eller krepsdyr. Sine vaner er ganske lett observeres, som sjø oter flyte på ryggen på overflaten, prøver å klask sine måltider åpen. Mye av hengivenhet for sjø oter tilskrives deres omsorg for valpene, som de klem tett til brystet når de svømmer.

Sjø oter anses å være en nøkkelart, avgjørende for å opprettholde den økologiske balansen i kystnære miljøer. Bunnlevende sjø-kråkeboller utgjør en stor andel av havet ottersâ € ™ diett. Kråkeboller, når unharvested, formere seg i store tall, og kan ødelegge skjøre økologiske systemer som tareskogen. Innføringen av oter i bolleinfiserte områder har vist seg å gjenopprette balansen i miljøet og fremme artsmangfoldet.

De resterende tolv arter av oter er vanligvis klassifisert sammen som elven oter. Alle tolv har lange, kraftige haler, som de marine arter mangler. Alle arter av oter har høye stoffskifte, noe som betyr at de må stadig spiser mat for å opprettholde kroppstemperaturen og funksjon i vannet. De fleste artene forbruker mellom 15% og 25% av sin kroppsvekt hver dag. I motsetning til sjø oter, som forblir i havet nesten hele tiden, elven oter tendens til å bo nær land.

Oter antas av noen eksperter til å ha konsekvent lekne personligheter. Observasjoner av dyr har vist at oter vil gli gjentatte ganger ned snødekte bakker, uten noen åpenbar grunn annet enn glede. Captive oter spille med en rekke leker som baller og frisbees. Noen oter har også vært kjent for å ha favoritt leker i særdeleshet at de vokter som eiendeler.

Noen arter av elva oter synes å være monogame, i hvert fall i fangenskap miljøer. De asiatiske små-klorte arter aksjer valp innsamlingen oppgaver mellom foreldre og eldre søsken. Par av denne arten vil holde sammen gjennom mange avl sykluser, og kan selv danner livslange par-obligasjoner.

En sjelden sett arter er den gigantiske oter av Sør-Amerika. Disse dyrene vokse til å bli over 6 fot (2 m) lang, og lever i familiegrupper på opp til ti oter. De er ganske støyende og blir ofte referert til som river hunder for sine vedvarende, bære bjeffer. Oppført som truet av International Union for Conservation of Nature (IUCN,) gigantiske oter er truet av habitat utarming, pels krypskyting og konkurranse fra fiskere for byttedyr. Anslag tyder på at gigantiske oter har mistet over 80% av deres naturlige leveområder, men de siste innsats har blitt gjort av søramerikanske regjeringer til føderalt beskytte noen av sine gjenværende leveområder.

Oter er vakre og sjarmerende skapninger, og deres tilstedeværelse i naturen er ofte av avgjørende betydning for deres naturlige miljø. Mens noen arter opprettholde sunne bestander, andre, for eksempel den gigantiske oter og hårete neset oter av Sør-Asia, står i fare for å bli utryddet. Naturvernorganisasjoner for å hjelpe oter er utbredt, og alltid på jakt etter donasjoner og frivillige til å hjelpe deres innsats.

Hva er en King Penguin?

May 23 by Eliza

Kongen pingvinen er den nest største av pingvinarter, med en moden høyde på mellom 33 inches (85 cm) og 37 inches (95 cm) og en vekt mellom 24 pounds (11 kg) og 33 pounds (15 kg). Det er funnet på øyene i hele sub-antarktiske regioner i Sør-Atlanteren, indiske hav og Stillehavet. Svært sosiale dyr, de lever i kolonier som kan gjøres opp av tusenvis av pingvinparene som er monogame gjennom hekkesesongen. Levetiden for en vill konge penguin er mellom 15 og 20 år, og enkeltpersoner har levd opp til 40 år i fangenskap.

Ofte forvekslet med keiserpingviner, de mindre kongepingviner har en slank ramme som tillater dem å gå på land med letthet i stedet for hopper som keiserpingviner. Menn og kvinner er like i utseende, med hvit på magen, mørke, sølv-grå rygg og mørkere hoder. Begge kjønn har lyse oransje flekker på halsen og ørene, og har rosa flekker på nebbet. Voksne er litt mørkere enn yngel, men deres opptredener er like.

Den tykke fjærdrakt av kongepingviner beskytter dem fra kalde temperaturer både på land, hvor de tar vare på ungene sine, og i vannet, hvor de først og fremst jakten. Det ytre laget av fjær er vanntett, med en oljeaktig konsistens. Tre indre lag av fjær gir isolasjon fra de bitre temperaturer; kongepingviner også klynge sammen for varme fra andre medlemmer av sin koloni.

Kongepingviner har lengst hekkesesongen av alle typer pingvin, og hver syklus resulterer i en enkelt dama fra et par monogame foreldre. En enkelt egg er lagt og gått fra kvinne til mann og tilbake igjen; en av foreldrene bryr seg for egg og regulerer temperaturen mens den andre forelderen fôr til paret. Når egget klekker, fortsetter syklusen for ca tre uker. Da dama blir gjetet sammen med andre unger i samme alder, og begge foreldrene fortsette å bringe deres chick mat før det er selvforsynt, opptil 60 uker senere.

Utrolig energieffektiv når du svømmer, er en konge penguin stand til å reise hundrevis av miles til fôr for mat. De overleve på en diett av hovedsakelig fisk sammen med noen blekkspruter og tidvis krepsdyr. I sin tur, er voksne jaget av spekkhoggere og sel, mens egg og unger kan være byttedyr for vadefugl. Kongen pingvinen ble også en gang jaget av mennesker for olje og kjøtt, og egg ble høstet for mat. Lover mot krypskyting ble vedtatt i 1905 og 1959.

  • Spekkhoggere tære på voksne kongepingviner.
  • Voksen kongepingviner er jaktet av sel.

Hva er en Kagu?

July 3 by Eliza

Den Kagu er en type fugl som er unik for New Caledonia, en øygruppe i Stillehavet. En hovedsak fly fugl, lever den i skog og busk fylte områder. Det er den eneste fuglen fra Rhynochetidae familien som fortsatt er i eksistens, og det er fortsatt truet til tross for bevaring innsats.

En imponerende crest pryder baksiden av birdâ € ™ s hode, og det har hvite og grå fjær, lange røde ben, og en knall rød nebb. Fuglen avslører en annen interessant funksjon mens dans å tiltrekke seg en make. Med vingene spredt under frieri, fjærene vise svart, hvit, og rust-farget flekker.

Også kjent som Rhynochetos jubatus, har fuglen i full størrelse vinger, men har ikke den riktige muskelstruktur er nødvendig for ekte fly. Det gjør besitte evnen til å gli nær bakken og benytter denne ferdigheten å flykte fra fare. En eksklusiv egenskap av Kagu er dens nesebor kabinetter, noen ganger referert til som nese liktorn, som ikke finnes i noen andre fuglearter.

Den Kagu er et rovdyr og bruker et stort utvalg av små dyr og insekter. Hovedtyngden av sin næring kommer fra elementer funnet i jord og rusk fra skogbunnen, inkludert bugs og et utvalg av snegler, øgler og ormer. Også kjent for å av og til jakte på en mer tradisjonell måte for litt større byttedyr, fuglene utnytte sine relativt store øyne å søke etter bevegelse mens plassert over bakken.

Den Kagu er monogame, som betyr den har et enkelt seksuell partner. Hunnen legger en enslig egg i et reir laget av pinner på eller nær bakken i en grunnleggende måte. Både mannlige og kvinnelige ta del i inkubasjon prosess, med en av foreldrene sitter på egg for en dag av gangen før du bytter. Inkubasjonstiden varer i mer enn en måned.

Kanskje delvis på grunn av sin isolerte tilværelse i New Caledonia og kanskje delvis på grunn av innføring av nye rovdyr, har Kagu blitt en truet art. En annen en faktor i fuglens utrydningstruet er den gradvise nedgangen i den fysiske størrelsen på sitt leveområde, som har blitt redusert over tid ved invasiv natur av menneskelig industri. I tillegg har fuglen blitt jaktet i mange år. I det siste, folk verdsatt fjærene på birdâ € ™ s hode, også kjent som kam, og brukte dem ofte som pynt for hatter.

Black-bellied whistling duck er en art av vannfugler som er distinkt forskjellig i oppførsel og utseende enn de fleste andre typer duck. Det har blitt beskrevet av en ornitolog som "un-duck-like" på grunn av visse atferd, for eksempel monogame par-binding, som nærmere likne som svaner eller gjess. Denne fuglen er også kjent under sitt vitenskapelige navn Dendrocygna autumnalus. I enkelte områder er det folkemunne kalt svart-bellied tre duck eller piping and.

Kvinnelige og mannlige eksemplarer av den sort-bellied whistling duck er vanskelig å skille fra hverandre, som begge kjønn har rosa bein, en oppdatering av hvitt på vingen, og en rød regning. Hodene er grå, med en svart hale og buk. Rik brun fjærdrakt dekker halsen, hodet og kroppen, og øynene har en merkbar ring av hvitt. Det store oppdateringen av hvitt på vingene er mer tydelig når fuglen flyr enn når den er i ro. Denne anda har en nakke og ben som er uvanlig lenge i forhold til de fleste ender.

Black-bellied whistling duck kan bli funnet i hekkeområder året rundt i Sør Texas, samt sesong i deler av Arizona, Louisiana, og Sør-Amerika. Denne fuglen har også blitt sett i deler av Sør-Carolina, Florida, Georgia, og Arkansas. Bare de mest nordlige bestander av svart-bellied whistling duck er kjent for å migrere i vinter. Arten er funnet i høyder som strekker seg fra havnivå opp til mer enn 4.900 fot (1,5 km).

Disse plystring ender er ca 19-21 inches (48-53 cm) i lengde og veie opp til 36 gram (1020 g), med et vingespenn på rundt 37 inches (93,9 cm). Black-bellied whistling duck vanligvis lever opp til åtte år i vill tilstand. Sin plystring vocalizations er varierende beskrevet som "pe-che-che-ne", "waa-choo," eller "pi-Yih-Pyi-Pyi."

Denne uvanlige vannfugler bor i nærheten av grunt vann kilder som innsjøer, myrer og dammer. Black-bellied whistling duck foretrekker vann steder foret med skog på grunn av sin vane perching eller hekker i trær. Det er noen ganger også sett på gras ranker av land, som for eksempel golfbaner.

Disse altetende fugler spiser frø, gress, insekter og små virvelløse dyr. De vanligvis mate om natten, noen ganger i store flokker av hundrevis av gangen. Disse ender også spise ris eller mais avlinger, hvis tilgjengelig. I noen spansktalende områder, kan det hende at svart-bellied whistling duck vekselvis bli kjent som pato Maizal eller "kornåker duck" på grunn av sin preferanse for servering på maisavlinger.

  • Black-bellied whistling ender nyte servering på maisavlinger.
  • Bare de mest nordlige svart-bellied whistling ender migrere i løpet av vinteren.

Den filippinske ørn, eller Pithecophaga jefferyi, er en stor rovfugl med en krone av lange fjær på hodet og nakken. Denne arten lever i regnskogene i Filippinene. Selv om de er noen ganger kalt "ape-spising ørn," deres diett består også av flere andre arter av pattedyr og andre fugler. Mannlige og kvinnelige hekkende par forbli sammen for livet og produsere ett egg hvert annet år. Filippinske ørn er sterkt truet på grunn av habitatødeleggelse, jakt og gruvedrift, selv om de er beskyttet i henhold til internasjonal lov.

Spraglete brune fjær på ryggen og hvite fjær på brystet og beina gi den filippinske ørn med kamuflasje blant trærne som den smyger seg sitt bytte. Andre merkbare fysiske funksjoner inkluderer brun-hvit krone fjær, en stor, mørk grå nebb, lyse gule ben og lys blå-grå øyne. De er en av de største arter av ørn i verden. Voksne måler mellom 35 og 40 inches lang (90-100 cm), veie et gjennomsnitt på 14 pounds (6 kg) og har en gjennomsnittlig vingespenn på 6,5 meter (2 m). Hunnene er vanligvis større enn hannene.

Filippinske ørn er funnet på de filippinske øyene Luzon, Mindanao, Samar og Leyte. De bor tett skog fra de nedre regioner opp til høyder på rundt 5900 fot (1800 m) over havet. Territorielle størrelser for hvert par av ørn varierer fra 5 til 10 square miles (12 og 25 kvadratkilometer).

Den filippinske ørn bruker stealth og noen ganger litt hjelp fra sin partner for å jakte på mat. Det sitter i grenene på trærne og stuper mot sitt bytte, ta tak i det med kraftige klør. Når jakt i par, distraherer en ørn byttet mens den andre bakkenivå ned på den. Ørnen kosthold inneholder lemurer, apekatter, liten hjort, flaggermus, fugler og reptiler.

Par av mannlige og kvinnelige filippinske ørn forbli monogame til døden av en partner. De engasjere seg i et par forskjellige frieri ritualer, som dykking ned mot bakken, svevende i sirkler og vise sine klør. Hunnene legger ett egg i hver hekkesyklus, noe som skjer hvert annet år. Begge ørner ta del i inkubasjon egg og fôre eaglet for de åtte første ukene etter fødselen.

Filippinske ørn er klassifisert som kritisk truet av International Union for Conservation of Nature (IUCN). De siste bestandsestimater viser at det er mellom 180-500 voksne ørner i vill tilstand. Utbredt tap av habitat for kommersielle og landbruks grunner har bidratt til artens tilbakegang, sammen med trusler fra jegere og gruvevirksomhet. Lave reproduksjon har også hemmet befolkningens vekst. Den filippinske ørn får internasjonal beskyttelse i henhold til konvensjonen om internasjonal handel med truede arter (CITES), som har forbudt fangst og handel av arten.

  • Filippinske ørn bor i regnskogene i Filippinene.

Hva er en Caique?

September 27 by Eliza

Den caique er en av to fargerike arter av papegøye, innfødt til Amazonas i Sør-Amerika. Caiques tilhører slekten Pionites, og er delt inn i hvite bellied caiques, Pionites leucogaster, og svarte ledet caiques, Pionites melanocephalus. I naturen, de bor i regnskogen baldakin og fôr for frø og frukter. Den caique har også blitt et populært domestiserte arter, kjent som kjæledyr for sin energi og lekenhet.

Caiques er vokale fugler i naturen, tilbringer mesteparten av sin tid i små grupper i regnskogen. De har en hekta regning og fleksibel tunge som de bruker til å åpne nøtter og Preen fjær. En voksen caique er vanligvis ca 9 inches (23 cm) lang og veier mellom 4,5 og 6 gram (130 og 170g). Den mannlige og kvinnelige caique ser likt, så den eneste måten å fortelle kjønnet på fuglen er gjennom enten kirurgisk eller DNA sexing.

En caique er født blind og altricial, eller helt avhengig av sine foreldre for å overleve. Chicks bo i reiret så lenge som tre og en halv måned, og blir kjønnsmoden mellom to og fire år gamle. Når caiques kompis, de er monogame og kan holde sammen for livet. En Hunnen legger 2-4 egg om gangen, og ruger dem alene for rundt 27 dager. Hannen hjelper ikke med inkubasjon, stedet han bringer den kvinnelige mat før eggene klekkes.

Som en domestiserte arter, er caiques vokser i popularitet. De pleier å være energisk og hengiven kjæledyr som er naturlig nysgjerrige og lekne. Som caique er klønete i luften, de fleste foretrekker å gå eller hoppe, og deres sterke føtter og regningen som gjør dem gode klatrere. Caiques vanligvis bånd godt med mennesker, og foretrakk masse spilletid og samspill med sin eier. I motsetning til andre arter av papegøyer, caiques er ikke så flinke til å snakke eller etterligne stemmene. De fleste caiques vil lære å plystre og synge i stedet for å snakke, og kan lett produsere korte låter.

Den caique som kjæledyr tenderer mot å ha en sterkere personlighet enn andre fugler. Mens kjent for å være karismatisk og morsom, kan caiques også virke humørsyk, og være krevende tid og oppmerksomhet fra sine eiere. Naturligvis caiques er mistrustful av andre fuglearter i hjemmet, selv om mange caique eiere har hatt mye suksess å holde flere caiques sammen, enten som parring par, eller bare ledsagere.

  • Regnskogen baldakin gir et hjem for caique.

Hva er en Bufflehead Duck?

October 20 by Eliza

En Bufflehead duck er tenkt å være en av de minste ender i Nord-Amerika. Navnet kommer fra ord bøffel og hode, med henvisning til den mannlige duck evne til å buste fjær på hodet for å øke sin størrelse. Bufflehead ender hekker i Alaska og Canada, og tilbringer vintrene på amerikanske kystnære farvann, noen ganger flyr så langt sør som i Gulfkysten. De er altetende marine dyr og leve av elver og bekker, hvor de dykke for vannlevende planter, insekter og småfisk.

Det vitenskapelige navnet for Bufflehead anda er Bucephala albeola. Hannene er svart og hvit med lilla og grønne fjær på hodet og store hvite flekker under øynene. En kvinnelig Bufflehead duck har en mindre patch og grå fjær. Bufflehead ender er tenkt å være svært aktiv, med en rask vingeslag og rask metabolisme. På grunn av sin lille størrelse, er de i stand til å oppnå fly raskt uten å måtte kjøre langs en vannflate først.

Fuglene er tenkt å være monogame og vanligvis holder samme kompis i flere år. De kan avle når de er 2 år gammel i vårsesongen, og foretrekker å hekke i hulrom i trær ofte laget av hakkespetter. Hunnene kan vente opp til tre dager i mellom legging hvert egg og kan legge seks til 11 i en flokk. Bufflehead and egg inkuberes i ca en måned og deretter forbli i reiret i opptil 48 timer før du lære å søke etter mat på egenhånd. Moren Bufflehead duck vil forlate andungene når de er rundt seks uker gammel og helt uavhengig.

En Bufflehead duck er bare tenkt å være aggressiv når den kvinnelige beskytter hennes unge. Noen kvinnelige ender med andunger kan slåss med hverandre om territorium, og vinneren kan gå av med taperen stamfisk. Bufflehead ender er ikke kjent for å lage høye lyder bortsett fra når frierføtter. Deretter gjør den mannlige en lav chatte lyd beskrevet som guttural. En kvinnelig Bufflehead duck kan også gjøre clucking høres når du søker etter en hekkende sted.

Ofte lever i små grupper, vil en eller to Bufflehead ender vanligvis tjene som et utsikts for ugler, falk og ørn, deres viktigste rovdyr, mens de andre dykker etter mat. Bufflehead duck befolkningen anses ikke truet. Den største trusselen mot deres eksistens kan være tap av deres habitat fra industriell aktivitet som utbygging og oljesøl langs kystfarvann.

Hva er en Prairie Falcon?

December 5 by Eliza

En prærien falk er en nordamerikansk fugl som setter stor pris på åpent land av prærier, ørkener, og alpine landskap. Et medlem av falk familien, er prærien falk ofte brukt som en utdannet jeger i den gamle sporten falkejakt. Prairie falker antas å ha en relativt stabil befolkning gjennom store deler av sitt eget område; har imidlertid inngrep føre til noen reduksjon i hekkeplasser, matforsyning, og habitat.

En voksen prærien falk ser ganske lik sin nær slektning, vandrefalk, men kan skilles gjennom farge. Prairie falker har spraglete grå-brune fjær på ryggen og haler, med en hvit kiste merket med brune flekker eller streker. Under vingen, prærien fugl har en mørk farget patch som gjør det lett å skille fra vandrefalk da i flukt.

En mektig antenne jeger, til denne falke søker etter byttedyr flyr lavt til bakken, og foretrakk å bruke overraskelsesmomentet razzia ned uventet og snappe bort et måltid. Vanligvis består dietten av små pattedyr eller den unge av mellomstore pattedyr, inkludert ekorn, prairie hundene, og mus. Falcons spiser også andre fugler, vanligvis fange dem i flukt. I noen tilfeller kan en falk også spise på insekter og krypdyr.

Den naturlige habitat av artene er enorm, og strekker seg gjennom det meste av det nordamerikanske kontinentet. Fugler er funnet gjennom en stor del av de vestlige og sentrale USA og nedre deler av Canada. Noen selv variere så langt sør som sentrale Mexico, til tross for det store klimaendringer fra de tempererte slettene og kjølig nord.

Selv om fuglene har en tendens til å jakte på åpne gressletter, de foretrekker å hekke i klipper, som tilbyr beskyttelse fra noen rovdyr. Falcons kan dele klippe plass i minnelighet med en rekke andre raptor arter, inkludert ørner og hauker. Nystartede falker er hjelpeløse ved fødselen, og forbli i reiret for fem eller seks uker. Fuglene forbli i monogame par gjennom hele hekkesesongen, med den mannlige prærien falken tar på jakt plikter for fugleunger i løpet av de første ukene etter klekking.

Takket være en stor befolkning og lett tilgjengelighet, har prærien falk vært en favoritt fugl for bruk i jakt, kalt falkejakt. Trening og jakt med falker har lenge vært en extracurricular aktivitet på United States Air Force Academy siden 1950-tallet, med mange prærien falker som brukes i programmet. De spesielle artene er ofte beundret for sin allsidige jakt taktikk og aggressive angrep stil.

  • Vandrefalken er en nær slektning til prærien falk.
  • Prærien hund er en vanlig byttedyr for prærien falk, som de to dyrene ofte har samme habitat.

Hva er en stelle Jay?

January 7 by Eliza

Den stelle jay er en blå- og svartfarget fugl innfødt til Nord-Amerika og et nært forhold til den blå jay. Det er først og fremst funnet i den vestlige delen av kontinentet, med habitater så langt nord som Alaska og så langt sør som Mellom-Amerika. Oppkalt etter botanikeren Georg Wilhelm Steller, er stelle jay også kjent som en furu jay, en lang-crested jay, et fjell jay, eller ved sitt latinske navn, Cyanocitta stelleri.

All stelle jays skryte levende blå og svart fjærdrakt og buskete toppene. De eksakte nyanser av disse typer fugler varierer i ulike geografiske områder. For eksempel fugler i nordlige strøk har brune eller svarte hoder, mens lenger sør hodene ta på seg en mer blålig fargetone. De viser blå tegninger på pannen, og deres fargelegging vokser gradvis blåere fra brystet til halen. De fleste har nesten umerkelige hvite tegninger over øynene.

Ved raskt blikk, kunne en stelle jay lett forveksles med en blå jay. Ved nærmere inspeksjon, blir imidlertid forskjellen mellom de to fugler tydelig. Bena på en stelle jay er merkbart lengre enn den blå jay. Nebbet er mye lengre, tynnere, og mer kraftfull, med en liten krok i enden. Stellers jays også ha mer uttalt toppene enn Blue Jays.

Temperament og oppførsel av stelle jay er lik som andre Jays. De flyr i single-fil flokker og er ikke redd for å tigge etter mat på utearealer der folk samles. Når den ikke er i hekketiden, kan de være ganske høyrøstet fugler, men når tending til deres hatchlings eller stjele fra andre fugler, som de er tilbøyelig til å gjøre, stelle jays er vanligvis crafty og rolig. De oppfører seg i henhold til en komplisert sosial rang, som inneholder definere posisjoner av dominans og underkastelse.

Stellers jays er monogame fugler som kompis for livet. Begge foreldrene arbeide sammen for å bygge reir, som består av ugress, pinner, blader, og gjørme. De bytter på fôring hatchlings, og begge foreldrene fortsette å gi mat for ca en måned etter at de unge fuglene slå ut på egenhånd og lære å fly.

En altetende fugl består stelle jay kosthold fra to tredeler plante-avledet mat og en tredjedel animalske. I tillegg til frukt, nøtter, og bær, de også forbruke gnagere og krypdyr, samt rester av andre dyr. Stellers jays er beryktet for å stjele og spise egg og unge fra andre arter.

Hva er en Bulbul?

March 5 by Eliza

Den bulbul er en familie av fugler som omfatter nesten 140 arter i 27 slekter. Disse sangfugler er typisk trist i fargen med fjær i ulike nyanser av brunt og grått. En bulbul kan kjennes lett igjen den fantastiske kam på toppen av hodet og den skarpe, langstrakte nebb som er karakteristisk for de fleste, men ikke alle, arter av denne fuglen.

De fleste Bülbül artene har vinger med avrundede topper, en middels lengde hale, og en slank kropp med nøytral-fargede fjær. Noen bulbuls har tydelig farge rundt øynene og under halen som skiller dem fra hverandre.

Den afrikanske rød-eyed bulbul, pycnonotus nigricans, har en strålende oransje-rød ring rundt sine øyne og lyse gul farge under halen. Den rød-ventilert bulbul, pycnonotus Cafer, har en slående hvite bånd rundt halen som skiller seg ut mot sin mørke, nesten sorte fjær. En liten oppdatering av strålende røde fjær kan sees under halen.

Bulbuls kan variere alt 5,5 til 11 inches (14 til 28 cm) i lengde. De flokk sammen og er vanligvis monogame. Noen bulbuls vil bli med flokker av en rekke forskjellige arter.

Reiret er åpen og konstruert i grenene på trærne. Den kvinnelige av artene vil ruge eggene i opptil to uker. Denne type fugl vanligvis ligger mellom to og fem egg på en gang. Fledglings dukke opp fra reiret ca to uker etter klekking.

De fleste Bülbül arter er urfolk til Afrika og Asia. De kan også bli funnet i hele Midtøsten og av og til i Japan. Avhengig av den spesifikke type fugl, kan disse artene lever i et bredt spekter av habitater inkludert regnskoger, åpent land, og tett kratt. Disse fuglene har blitt introdusert til andre steder i tillegg, for eksempel Hawaii, Fiji, og Florida. Når introdusert til nye klima, vil bulbuls ofte fortrenge lokale fugler.

I mange frukthager, er Bülbül arter ansett som en stor plage. Disse fuglene skal beite på og ødelegge frukten av ulike trær. Bulbuls feed på et bredt spekter av varer, inkludert insekter, frø, nektar, og noen små dyr. Den harde samtale av disse fuglene er ofte beskrevet som rist eller ubehagelig.

Av de mange Bülbül arter, har ingen dødd ut siden 1600-tallet. Disse tilpasningsdyktige fugler har aklimatisert seg til menneskelige tilstedeværelsen i hele verden. Ca 12 arter av bulbuls anses truet, men på grunn av tapet av sine skogshabitater.

Hva er en Toucan?

March 5 by Eliza

Toucan er en tropisk fugl som er godt kjent for sine store, fargerike nebb. Det er innfødt til Sentral-og Sør-Amerika, hvor den lever i regnskogen eller andre varme, tre områder. Tukaner er faktisk en familie av fugler, kalt Ramphastidae, som består av ca 40 arter. Ofte fotografert og tegnet, de er en populær attraksjon for turister og besøkende fuglekikkere.

Dicolorus varierer i størrelse fra omtrent 12 til 24 inches (30 til 60 cm). Regningene sine, som kan fargerike eller noe kjedelig, kan være opptil 9 inches (23 cm) lang i den største arten. De fleste tukaner har også en ganske lang hale. De fleste arter har flekker av sterke farger, bar hud rundt øynene. Toucan fjær er for det meste svart eller mørk grønn, men blir ofte markert med hvite og lyse røde og gule fjær.

De største og mest anerkjente tukaner tilhører slekten Ramphastos, som inneholder syv arter. Den toco Toucan, som har en lys oransje regning merket med svart og striper av rødt, er sannsynligvis den mest kjente medlem av denne familien og kanskje alle tukaner. 10 medlemmer av slekten aracaris tendens til å være mindre og ha en mer elegant kropp. Det er omtrent 12 arter av de mindre toucanets, i to slekter. Det er også fire store arter av fjell Toucan, hvorav noen har unike fjær farger blant alle tukaner.

Tukaner vanligvis hekker i naturlige hull i trestammer, men har vært kjent for å ta over reirene til andre fugler. De forekommer ofte i små flokker, med opp til ca 12 medlemmer. Tukaner er monogame, men noen arter kan heve sine unge i grupper. Høyt og aggressive av natur, Toucan flokker ofte føre til andre nærliggende fugler å forlate området når de kommer.

Den unike toucan regningen er ikke så tung eller så tykt som det kan virke, og består av et hardt ytre lag som dekker et nettverk av tynne støtt bein. Hvorfor de utviklet seg til å bli så lenge er ikke klart. Lovforslaget kan hjelpe fuglene nå hengende frukt på små greiner, eller det kan skremme andre fugler. Det er også mulig at disse lange regninger har en sosial funksjon, varsling tukaner til andre medlemmer av sin egen art.

Tukaner har også en unik måte å spise. De gripe eller rive frukt, den viktigste delen av kostholdet, og hold den i spissen av deres regning. De deretter kaste hodet tilbake, og maten går i luften før landing ved foten av regningen, hvor fuglene kan svelge det.

  • Toucan er innfødt til varme områder i Sentral- og Sør-Amerika.

Hva er en Turtle Dove?

April 17 by Eliza

Skilpadden due er medlem av samme familie som duer, men det har en lengre hals og en mer grasiøs utseende enn sine i stor grad uønskede fettere. I vill, turtelduer er innfødt til områdene rundt Middelhavet, blant annet Nord-Afrika, Sør-Europa, og den vestlige delen av Asia. Som mange fugler, vintre skilpadden due i mer sørlige strøk, på vei til Afrika i høst.

Denne slanke fuglen har en grå-blå hodet, som er mindre enn hodene til andre medlemmer av due familien. Hanner har en stripe av blå-tipped, sorte fjær på baksiden av halsen, og kroppene deres er rødbrun, med grå halefjær tippet med hvit. Den kvinnelige turtelduer og unge av begge kjønn har lik farge og mønstre, men mangler glansen av den voksne mannlige fjærdrakt.

I likhet med andre duer og duer, turtelduer har en rett lovforslag som de bruker for å suge opp vann, i motsetning til andre fugler som pleier å nippe og lene hodet tilbake for å drikke. De er fôrhøstere, og finne det meste av frukt og frø som utgjør deres kosthold på bakken. Disse varme været beboerne fôr i løpet av morgenen og kvelden, og hønsehus i løpet av de varme timer.

Turtelduer er monogame, og etter å ha vunnet en annens følelser gjennom en dans, kurrer frieri som kan vare i dager, holder de med hverandre for livet. Menn velger hekkeplasser, vanligvis i hekker eller lune, skogkledde områder. Hunner bygge reir før legging to blå-hvite egg. Paret så tar svinger legging på eggene og omsorg for de unge før de kan forlate redet.

En rekke kalt ring turteldue har lenge vært tamme i fangenskap. Vanligvis blekere enn sine ville slektninger, er ring turteldue normalt en svært blek brun, med en mørkere, spraglete tilbake. Navnet kommer fra en ring av sorte fjær på tvers av baksiden av halsen.

Ring turteldue er lett å temme, og de fleste har ingen medfødt frykt for større dyr. De deler mange av de samme egenskapene som vill turteldue, inkludert deres unike metode for drikking og sine vaner for minusgrader på plass i stedet for å kjøre når oppdaget av rovfugler som hauker. Også kjent som Latterdue og ringdove, dette fanget rekke turteldue Fôr også for frø på bakken. De kan lett unnslippe ut i naturen, men er generelt ikke hardfør nok til å overleve på egenhånd for lang.

  • Ville turtelduer er innfødt til områdene rundt Middelhavet, inkludert Nord-Afrika.

Tamarins er den minste av de høyere ordens primater som omfatter mennesker. De er ofte klassifisert som en av de fem familiene til New World aper. Sine ulike arter hovedsakelig bor i de ekvatoriale jungler og regnskogene i Sør-og Mellom-Amerika.

Tamarins er medlemmer av den vitenskapelige familie Callitrichidae, i slekten Saguinus. De fleste artene er vanligvis små, måle ett til 4,25 meter lang (30-130 cm) uten halen, og veier en halv til to pounds (220-900 g). Karakteristisk, har de skarpe nedre hjørnetennene som er lengre enn sine fortennene. Enda mer karakteristisk, er mange arter identifisert og klassifisert av bart ansikts hår. Keiseren Tamarin er tydelig hvit og dramatisk nedover curling bart ble angivelig oppkalt etter sin likhet med den tyske keiser Wilhelm II.

Spix sin barte Tamarin har tuftet ansiktshår; Det hvite leppene Tamarin har en tynn hvit bart. Andre arter er identifisert og klassifisert i henhold til pels farge, spesielt hvis karakteristiske langs ryggen av sine ryggraden, sine tilbake skulder eller kappe område, eller deres abdominal magen. Det finnes to arter av svart-mantled Tamarins. Flere underarter av Brown-mantled Tamarins er også kollektivt kalt Saddle-back Tamarins.

Tamarins er altetende. De bruker frukt, insekter og små virveldyr som fugler. Mange lever av plantesaft. De er dagaktive, aktiv om dagen, hvile om natten. Tro mot sitt habitat, de tilbringer mesteparten av sitt liv i høye trær.

Sammenlignet med andre primater, tamarins har noen unike sosiale og reproduktive egenskaper. Mens store tropper har blitt observert, tamarins mest førsteamanuensis i familiene til 08:57 individer som er sagt å være en "samarbeid polyandrous gruppe." Bare én kvinne i gruppen er reproduksjons aktiv og hun er vanligvis monogame, men hele gruppen, inkludert hanner, dele ansvaret for å oppdra unge. Omtrent 80% av fødsler resultere i tvillinger. Enkeltpersoner modnes innen utgangen av sitt andre år.

Det er mange interessante arter av tamarin. Midas Tamarin er sort med gylne hender og føtter. Golden-kappe Tamarin er en nær-truede arter endemiske til lavlandet i Andes-fjellkjeden i Peru og Ecuador med en lys oransje overkroppen. Bi-farget Pied Tamarin er en truet art i Amazonas River bassenget. En av de bedre kjente tamarins, Lion Tamarin, så oppkalt etter en manke av pels rundt ansiktet sitt, er klassifisert i sin egen separate slekten Leontopithecus.

  • Ulike arter av tamarin lever i regnskogen i Sentral-og Sør-Amerika.

Hva er Harlequin reker?

August 1 by Eliza

Harlekin reker, også kjent som hymenocera picta, er en type sjelden reker som ligger i den indiske og Stillehavet. Disse rekene lever på korallrev i sprekker eller under steiner og ofte bo i samme område i måneder eller år. De er vanligvis funnet i par, som de er monogame skapninger som kompis for livet. Harlekinen reker mål mellom 1 og 2 inches (2 og 5 cm) i lengde, med den gjennomsnittlige reker er omtrent 1 tomme lang (2 cm). Generelt, menn er mindre i størrelse enn kvinner.

Noen dyr kamuflere med sine omgivelser for å overleve. Harlequin reker er lyse i fargen, med kroppen sin rosa-hvite og prikkete med rosa, lilla eller røde flekker. I forhold til overlevelse, kan det virke merkelig at harlekin reker er så merkbar i sin farge. Mens noen dyr blander seg å holde i live, selv om andre skiller seg ut for å holde rovdyr i sjakk; Dette er fordi i naturen, når et dyr er lyse i fargen, betyr det ofte at det er giftig. Siden det har vært noen funn av giftstoffer i harlekin reker, er det tenkt at den lyse fargen gir bare inntrykk av toksisitet.

Harlequin reker er kjent for sine matvaner. De lever på kvelden og det meste tære på sjøstjerner, finne dem gjennom duft. Siden disse reker oftere enn ikke leve i par, de jobber sammen for å angripe sine byttedyr. De lirke en starfishâ € ™ s armer fra rock og deretter velte det å mate på sine tube føtter.

Rekene sakte mate mens sjøstjerner er fortsatt i live. De holder byttet immobilisert og, i noen tilfeller, de selv mate den for å holde den i live slik at de kan fortsette å spise det senere. Det kan ta dager for reker å mate på en sjøstjerne. Det er mulig for byttedyr å unnslippe, men det ville ha å løsne fra sin egen arm for å gjøre det.

Når eie harlekin reker, er det nok best å ha dem i par. Selv om mange mennesker beholde, eller ønsker å beholde, harlekin reker i sine akvarier, kan det være vanskelig å holde dem i fangenskap på grunn av deres kosthold. En eier måtte gi levende sjøstjerne for mat, noe som kan bli dyrt over tid. Noen ganger vil det også ta en stund å finne rett type sjøstjerne at den bestemte reker vil spise. Hvis rekene ikke blir skikkelig ivaretatt, vil det ikke overleve så lenge som det normalt kunne.

  • Sjøstjerner er den viktigste byttedyr av harlekin reker.
  • Harlequin reker lever på korallrev.

Hva er en Great Blue Heron?

September 21 by Eliza

Den store blå hegre (Ardea Herodias) er et stort vann fugl som er kjent for vasser inn i grunne farvann på leting etter mat. Denne grå-blå hegre er den største av hegre arter og finnes i nordamerikanske ferskvann og saltvann habitater. Elver, innsjøer og sumper fra Canada til Sør-Amerika tjene som hjem for disse hegre. De kan også bli funnet langs Atlanterhavet og Stillehavet kyst havvannet.

Rikelig rundt vannet, disse hegre er vanskelig å gå glipp av. De står opp til fire fot (122 cm) høy, og de har lange, spinkle bein. Deres ovale organer er dekket i pistrete grå fjær. Så stor som de dukker opp, er deres kroppsvekt bare fem på åtte pounds (2.2 til 3.6 kg). De har lange, S-formet hals med tynne, gule, spydlignende nebb.

Disse lange nebb tjene den store blå hegre vel som den jakter på mat. Walking svært sakte ved å løfte det ene benet foran det andre, Heron posisjonerer seg på kanten av vannet. Fordi det har slike lange ben, er det i stand til å vasse flere meter ned i vannet. En gang i posisjon, lener hegre frem til å få en visning av fisken under overflaten.

Det står urørlig venter på en fisk å nærme seg og deretter slår det svært raskt å fange sitt bytte. Når fisken er i nebbet, vil hegre snu den til en hodet først stilling og svelge det hele. I tillegg til fisk, kan hegre bor nær kysten lever av frosker, krabber, reker, eller til andunger. På land hegre kan jakte på mus, øgler, rotter og insekter.

Nærhet til deres mat kilde avgjør vanligvis hvor den mannlige og kvinnelige store blå hegre vil gjøre sitt reir for sesongen. Består av pinner og kvister, reirene er vanligvis i svært høye trær høyt over eventuelle rovdyr. Menn og kvinner er monogame for sesongen og ofte tilbake til samme reir fra forrige sesong. Hunnen kan legge opptil seks egg hver sesong, og disse eggene klekkes i ca 28 dager. Begge foreldrene bytter på å se over eggene og fôring kyllingene.

For fuglekikkere som ønsker å observere den store blå hegre, er det lurt å krype opp sakte og er fortsatt svært stille. Hvis hegre blir forstyrret eller sint, vil det gjøre en lav dyp squawking støy. Det kan da ta fly og se etter en annen beiteområde. Hegre har ganske stor vingespenn som kan variere opptil seks fot (183 cm). Sin størrelse og vingespenn gjør den store blå hegre spektakulært å se på.