Talking maler i Dreamweaver
May 6 by Eliza
Mange Web design programmer skryte om sine HTML-maler. Hva de egentlig mener er at de inkluderer noen ferdige side design med programmet. Dreamweaver tar dette konseptet noen sprang videre ved å gi mal design funksjoner som gjør at du kan lage den grunnleggende utformingen av en side, og deretter bestemme hvilke seksjoner kan og kan ikke endres. Dette er en nyttig funksjon hvis du arbeider med et team av utviklere av varierende ferdighetsnivåer. For eksempel, hvis du bygger et nettsted for et eiendomsselskap og du ønsker å la de ansatte oppdatere salgs oppføringer uten å være i stand til å rote opp på siden design, kan en mal være den perfekte løsningen.
Maler er best brukt når du oppretter et antall sider som deler visse egenskaper, for eksempel bakgrunnsfarge eller navigasjon elementer. Snarere enn å sette de riktige egenskapene for hver ny side eller gjøre de samme endringene på side etter side, kan du bruke en mal for å gjøre endringer i flere sider på en gang.
Være tro mot malen
En av de store fordelene i å bruke Dreamweaver mal funksjon er at du kan angi hvilke områder av malen kan endres. Dette er spesielt nyttig hvis du arbeider med mennesker som har ulike ferdighetsnivåer i HTML, og du vil ha en mer avansert designer til å lage en side som en mindre erfaren person ikke kan rote opp senere. Med dette målet i tankene, har en mal redigerbare områder og låste (noneditable) regioner. Bruk redigerbare områder for innhold som endres, for eksempel en produktbeskrivelse. Bruk låste områder for statisk, uforanderlig innhold, for eksempel en logo eller site-navigasjon elementer.
Du kan endre en mal selv etter at du har brukt den til å lage dokumenter. Så når du oppdaterer dokumenter som bruker malen, er de ikke-redigerbare deler av disse dokumentene oppdatert for å matche de endringene du gjorde i malen.
Mens du redigerer selve malen, kan du gjøre endringer i alle deler av filen, det være seg de redigerbare eller låste områder. Mens du redigerer et dokument laget av en mal, men du kan bare endre de redigerbare områder av dokumentet. Hvis du går tilbake og endre en mal etter at den er opprettet, gir Dreamweaver du muligheten til å ha disse endringene gjenspeiles i alle sidene du har laget med denne malen eller bare siden du redigerer.
Opprette maler
Opprette en mal er like enkelt som å lage andre filer i Dreamweaver, som du kan se i følgende trinn. Du kan starte med en eksisterende HTML-dokument og endre det som passer dine behov, eller du kan opprette en helt ny dokument. Når du lagrer en fil som en mal, blir filen lagres automatisk i mappen Maler av hovedmappen for nettstedet. Maler må lagres i denne felles mappe for de automatiserte funksjoner i Dreamweaver for å fungere skikkelig. Hvis du ikke allerede har en Maler-mappen i ditt nettsted, skaper Dreamweaver automatisk en når du lagre din første mal.
Malen funksjonene fungerer bare hvis du har definert ditt webområde i Dreamweaver
Alle elementer i en mal er låst som standard, bortsett fra om dokumenttittel, som indikeres av <title> </ title> tags. (Dokumentet tittelen delen som ikke er låst er en forbedring i Dreamweaver 4 - i Dreamweaver 3, kan du ikke lage tittelområdet redigeres.). For malen for å være til nytte for å bygge nye sider, må du gjøre andre områder på siden redigerbar, så vel. Husk at du alltid kan gå tilbake til malen og gjøre flere områder redigerbar eller fjerne muligheten til å endre visse områder senere.
Å lage en mal med redigerbare områder, gjør du følgende:
1. Velg Vindu -> Maler.
2. I Maler-panelet, klikker du på pilen i øverste høyre hjørne og velge ny mal fra rullegardinmenyen som åpnes.
En ny, untitled malen er lagt til listen over maler i panelet.
3. Med malen fortsatt er valgt, skriv inn et navn for malen akkurat som du ville nevne hvilken som helst fil i Finder på en Mac eller Explorer på en PC.
Den nye malen er lagt til Maler for Site liste.
4. Når du navngir den nye malen, dobbeltklikker du på navnet for å åpne den.
Malen åpnes i Dreamweaver som enhver annen HTML-side ville, bortsett fra at filnavnet ender med forlengelses .dwt.
Du kan nå redigere siden som du ville enhver annen HTML-side, sette inn bilder, tekst, tabeller, og så videre.
5. Velg Endre -> Egenskaper for side for å angi bakgrunn, tekst, og link farger.
Deretter plasserer du noen tekst eller bilder på siden som plassholdere for informasjon som du kanskje vil endre seg i fremtiden.