Unhiding en enkelt kolonne

March 15  by Eliza

Jeg regelmessig skjule og unhide kolonner i mine regneark. Hvis jeg har en hel rekke kolonner skjult, synes jeg det er en plage å unhide en enkelt kolonne ut av alle dem skjult. For eksempel, hvis jeg skjule kolonner C: M, og jeg ønsker å unhide kolonne F, så jeg trenger å unhide hele spekteret og deretter rehide C: E og G: M. (Det finnes andre måter jeg kunne utføre den samme oppgaven, men ingen av dem er spesielt kjælen.)

Men jeg synes at en enkelt kolonne kan unhidden veldig enkelt ved hjelp av en makro. Tenk på følgende:

Sub UnhideSingleColumn ()
Dim Col As String
Dim RNG Som Range

StartHere:
Col = InputBox ("Skriv kolonne for å unhide.", "Skjul Column")
Hvis Col = "" Then Exit Sub
On Error Resume Next
"Hvis ikke en gyldig område, oppstår en feil
Satt RNG = ActiveSheet.Columns (Col)
Hvis err.number <> 0 Then
On Error GoTo 0
Err.Clear
MsgBox "Ugyldig inngang! Vennligst legg inn et gyldig kolonne."
GoTo StartHere
End If

rng.EntireColumn.Hidden = False

MsgBox "Column" & UCase (Col) & "er nå synlig.", _
vbOKOnly, "skjul oppgitte kolonnen"
Satt RNG = Nothing
On Error GoTo 0
End Sub

Makroen ber brukeren om hvilken kolonne bør synliggjøres, og prøver å velge den kolonnen da. Hvis kolonnen ikke kan velges, da en feil genereres og brukeren blir igjen bedt om innspill. Hvis kolonnen kan velges, så dens bassengområdet.Skjulte egenskapen er slått av, for derved å gjøre kolonnen synlig.

ExcelTips er din kilde for kostnadseffektiv Microsoft Excel trening. Dette tipset (2405) gjelder for Microsoft Excel 97, 2000, 2002, og 2003. Du kan finne en versjon av dette tipset for Båndet av Excel (Excel 2007 og senere) her: unhiding en enkelt kolonne.