Vaske svarte klær

October 10  by Eliza

Når jeg først startet på min egen, jeg hadde alle slags problemer når det kom til å gjøre vaskeri. Det virket som om ingenting jeg gjorde var helt rett og at jeg alltid ødelegger klærne mine. Faktisk ingenting forårsaket meg mer angst enn å vaske svarte klær. Hver gang jeg trakk min favoritt skjorte (som var svart) ut, virket det som det hadde enten falmet eller fått alle typer hvite flekker. Jeg visste ikke hva jeg skal gjøre.

Heldigvis, i løpet av årene har jeg lært et par triks for å bidra til å redde ikke bare min forstand, men mine favoritt klær. Prøv disse ut neste gang du trenger å vaske noen svarte klær. Det kan bli ganske dyrt å erstatte den samme skjorte hver månedene.

  • Vaskemiddel. Mange ganger er det én gjerningsmann og én gjerningsmann bare når det kommer til hvite flekker på svarte klær er det vaskemiddel du bruker. Hvis du bruker for mye vaskemiddel eller feil type, vil du ende opp med hvite flekker eller streker over klærne. Når du vasker svarte klær er det svært viktig å bruke bare riktig mengde. Denne retningslinjen gjelder om du bruker vanlig vaskemiddel eller vaskemidler spesielt formulert for mørkere klær.
  • Kaldt vann. I motsetning til andre farger, når du vaske svarte klær du bør alltid bruke kaldt vann. Dette er fordi kaldt vann ikke vil gjøre fargen løpe så mye, om i det hele tatt, som varmere vann vilje. Hvis fargene blø eller kjøre, selv om det ikke er noe for det å farge, så den svarte klær vil visne.
  • Innsiden ut. En av de beste måtene å beskytte din svarte klær mens vask er å slå den innsiden ut. Dette vil også bidra til å redusere fading på grunn av friksjon. Men før du bruker denne metoden vil du ønsker å være sikker på at du pre-behandle eventuelle flekker med en farge-safe vaskemiddel for å bidra til at flekkene blir helt fjernet.
  • Dye. Det kan komme en tid da, uansett hvor forsiktig du er, er du i stand til å forebygge hvite flekker, striper eller falming. Den beste måten å håndtere slike situasjoner er å faktisk farge plagget svart igjen. Det kan virke som juks, men hvem bryr seg om du kan få den til å se ut som ny igjen?